חוק הבינה המלאכותית הראשון כבר פה - איך הוא ישפיע על ענקיות הטכנולוגיה?

העונשים הפוטנציאליים לעוברים על החוק החדש הם משמעותיים, כולל 7% מהמחזור השנתי העולמי של חברה בגין הפרות ביישומי בינה מלאכותית
 | 
telegram
(2)

המסגרת המשפטית המקיפה הראשונה בעולם לבינה מלאכותית הושלמה סופית. המחוקקים באיחוד האירופי אישרו היום (רביעי) את חוק הבינה המלאכותית של האיחוד, שעשוי לעצב את הגישה של חברות הטכנולוגיה האמריקאיות. החקיקה החדשה נועדה להגן על זכויות אזרחי האיחוד מפני ישומים מסוימים של AI ולהביא פיקוח מחמיר על הטכנולוגיה.

חברות כמו מיקרוסופט, אמזון, אלפבית ומטא יושפעו מהחוק, כאשר החוקים החדשים חלים על כל חברה המספקת AI באיחוד. מעבר לכך, הרבה פעמים חוקים של האיחוד האירופי הופכים בסופו של דבר לחוקים בינלאומיים. 

העונשים הפוטנציאליים לעוברים על החוק החדש הם משמעותיים, כולל 7% מהמחזור השנתי העולמי של חברה בגין הפרות ביישומי בינה מלאכותית. החוק עבר את הפרלמנט האירופי עם 523 קולות בעד, 46 נגד ו-49 נמנעים. כעת המדינות החברות באיחוד צריכות לחתום על מנת שהחוק יכנס באופן סופי. 

ההחלטות המרכזיות

השאלה העיקרית הייתה האם הגישה המבוססת סיכון של החוק תחול על מודלי הבסיס - מערכות ה-AI המתקדמות ביותר שיכולות לשמש למגוון משימות, כדוגמת GPT-4 של OpenAI. מספר מדינות החברות באיחוד קראו במקום זאת להחיל את הרגולציה רק על מקרי שימוש ספציפיים של בינה מלאכותית כמו צ'אטבוטים ומחוללי תמונות, בעוד מודלי הבסיס יוגדרו מראש כך שיכילו הגבלות. הכוונה של האיחוד בסופו של דבר הייתה להימנע מהטלת רגולציה מכבידה על חברות AI אירופיות מקומיות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לבסוף הושגה פשרה. במסגרת החוק, מודלים בסיסיים ידרשו לחובת שקיפות בלבד, כלומר יהיה עליהם לחשוף חומר, כמו את התוכן המשמש לאימון המודלים ואת התאימות שלהם לחוקי זכויות יוצרים. עם זאת, החוק מגדיר משטר מחמיר יותר עבור מודלים שאומנו עם כוח המחשוב הגדול ביותר ומשמשים בין היתר להערכת ביצועים של מודלים, הפחתת סיכונים מערכתיים ודיווח על תקריות. 

מודלים המבוססים על קוד פתוח קיבלו פטור מחובות מסוימות במסגרת החוק החדש, כל עוד הם לא מהווים "סיכון מערכתי", כלומר מודלים חזקים יותר בקוד פתוח עדיין יצטרכו להתמודד עם רגולציה.

ארה"ב לעומת אירופה

בארה"ב עדיין לא העבירו שום חקיקה מקיפה הקשורה לבינה מלאכותית, למרות הקריאות בממשל ביידן לעבוד על חוק כזה בכל הקשור לפרטיות נתונים. 

במקום זאת, הנשיא ג'ו ביידן הוציא צו ביצוע וכמה חברות אמריקאיות הבטיחו שורה של התחייבויות מרצון הנוגעות לביטחון בינה מלאכותית. בנוסף, הבית הלבן הקים גם את המכון לבטיחות בינה מלאכותית של ארה"ב על מנת לפתח הנחיות בנוגע לטכנולוגיה.

בעוד הרבה תלוי ביישום, הרגולציה האירופית על פניה מעניקה לרשויות האיחוד סמכות משפטית ברורה יותר לפעול נגד הפרות של חוק הבינה מלאכותית לעומת הצו של ביידן. עם זאת, החוק החדש עלול להגביל את השוק עבר יישומי AI מסוימים באירופה.  

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מרוץ לבינה מלאכותית יהיה מרחץ דמים
    אזרח 17/03/2024 22:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי שיקשור את הרגליים שלו שלא יתפלא שיהיה בסוף בתחתית של החברה. שטויות כאלו יכולים לגמור את הכלכלה באירופה.
    סגור
  • 1.
    מעניין. (ל"ת)
    הקורא 15/03/2024 21:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות