הייטק משרדים
צילום: איירון סורס

חצי שנה לתוך המלחמה: הנתונים מראים שההיטק הישראלי נותר איתן

על פי דו"ח שמפרסם היום ארגון סטארטאפ ניישן (Startup Nation Central), למרות אתגרים משמעותיים, מגזר ההייטק הישראלי נותר חזק ויציב; מאז ה-7 באוקטובר הוכרזו 220 סבבי השקעה פרטיים, עם גיוס מוערך של 3.1 מיליארד דולר
איתן גרסטנפלד |

בחצי שנה שחלפה מאז אירועי ה-7 באוקטובר, מגזר ההייטק הישראלי נותר חזק ויציב, כך עולה מדו"ח שמפרסם היום ארגון סטארטאפ ניישן (Startup Nation Central). למרות אתגרים משמעותיים, כמו ירידה בכמות כוח האדם, בשל גיוס של כ-15% למילואים, ופערי מימון לטווח קצר שהשפיעו על הסטרטאפים הקטנים, האקוסיסטם הטכנולוגי הישראלי מתאפיין בחוסן, וממשיך למשוך השקעות, משקיעים ופעילות של קרנות הון סיכון.

לקריאה נוספת: > הרכישות האחרונות מוכיחות: הסייבר מממשיך להוביל את ההייטק המקומי

על פי הדו"ח, מאז ה-7 באוקטובר הוכרזו 220 סבבי השקעה פרטיים, עם גיוס מוערך של 3.1 מיליארד דולר. סכום ההשקעה הממוצע עמד על 19 מיליון דולר. ההשקעה הבולטת ביותר הייתה ב-Next Insurance, שבה השקיעו שתי קרנות הון סיכון זרות כ-265 מיליון דולר. המגזרים המובילים במספר סבבי ההשקעה היו טכנולוגיות בריאות (47), פתרונות תוכנה לארגונים (42), וטכנולוגיות אבטחה (39). הסקטורים המובילים בסכומי הגיוס היו טכנולוגיות אבטחה עם גיוס של קרוב ל-1.1 מיליארד דולר, ופתרונות פינטק ותוכנה לארגונים עם כמעט 0.5 מיליארד דולר לכל אחד. אם משווים את כמות ההשקעות, מגמת הירידה בהשקעות בישראל תואמת את זו של ארה"ב.

סבבי הגיוס המשמעותיים ביותר מאז תחילת המלחמה, קרדיט: Startup Nation Central

גם בכל הקשור למיזוגים ורכישות, הציג ענף ההייטק המקומי יציבות. על פי הדו"ח סכום המיזוגים והרכישות מאז ה-7 באוקטובר הוא 3.7 מיליארד דולר. שתיים מהעסקאות היו גדולות מאוד, עם סכומי רכישה של קרוב למיליארד דולר. בנוסף, הושלמו תשע עסקאות רכישה של למעלה מ-100 מיליון דולר, שש מהן היו בתחום טכנולוגיית אבטחה, כולל Talon Cyber Security (נרכשה תמורת 625 מיליון דולר), Dig Security (נרכשה תמורת 350 מיליון דולר), Avalor (נרכשה תמורת 350 מיליון דולר), ו-Gem (נרכשה תמורת 350 מיליון דולר). Flow Security ו-Spera Security נרכשו תמורת 200 מיליון דולר ו-130 מיליון דולר בהתאמה.

מיזוגים ורכישות מאז פרוץ המלחמה. קרדיט: Startup Nation Central

לבסוף, מאז פרוץ המלחמה הוקמו למעלה מ-20 קרנות חדשות שגייסו סך של 1.7 מיליארד דולר. מתוכן, 11 קרנות הוקמו כדי לתת מענה לצרכי מימון דחופים של סטרטאפים שנקלעו לאתגר מימוני לאור השפעות המלחמה. בין הקרנות הללו נכללות: Iron Nation , 1948 Ventures, קרן החוסן של OwrCrowd; Trendlines – Startup Shield SPV, קרן התמיכה של Google ועוד.

קיראו עוד ב"BizTech"

קרנות חדשות. קרדיט:  Startup Nation Central

מנכ"ל Startup Nation Central, אבי חסון: "למרות המשך הפעילות והחוסן שמפגין הטק הישראלי בחודשים האחרונים, משיכת השקעות מהווה את האתגר המרכזי של האקוסיסטם היום. הערכות שווי אטרקטיביות ופוטנציאל צמיחה גבוה, מהווים הזדמנות להשקעה איכותית בחדשנות הישראלית עבור משקיעים. אני צופה שלאחר המלחמה, נראה גל חדש של חדשנות, 'בייבי-בום' של חברות טכנולוגיה, שייצור הזדמנויות חדשות עבור הטק הישראלי"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה