היוניקורן הישראלי היילו גייס 120 מיליון דולר והשיק מאיץ AI חדש
חברת היילו (Hailo) הישראלית, המייצרת מעבדי בינה מלאכותית (AI) למכשירי קצה, השלימה גיוס של 120 מיליון דולר. במקביל לגיוס, השיקה החברה את המאיץ החדש שלה Hailo-10, אשר אמור לאפשר הרצה של יישומי בינה מלאכותית יוצרת (GenAI) על גבי מכשירי קצה, ללא צורך בהרשמה לשירותים מבוססי ענן.
היילו הוקמה בפברואר 2017, ובשנת 2022 הפכה ליוניקורן לאחר שהשלימה גיוס הון בהיקף 136 מיליון דולר ולפי שווי כולל של 1.1 מיליארד דולר. להיילו משרדים ביפן, טייוואן, סין, דרום קוריאה, גרמניה, וארה"ב ורשת של מפיצים ברחבי אסיה, צפון אמריקה, דרום אמריקה, אוסטרליה ואירופה ומוצריה משרתים יותר מ-300 לקוחות ברחבי העולם. החברה מעסיקה כיום מעל 250 עובדים בתל-אביב ובחו"ל, ומגייסת עובדים נוספים כדי לתמוך בצמיחה המואצת. המעבדים שלה.
את הגיוס הנוכחי, שנעשה בהתאם לשווי מהגיוס הקודם, הובילו שורה של משקיעים קיימים וחדשים. בין היתר ניתן למנות שורה של שמות מוכרים כמו משפחת זיסאפל, גיל אגמון, דלק מוטורס, אלפרד אקירוב, חברת ההשקעות DCLBA, Vasuki, OurCrowd, Talcar, קומסקו, Automotive Equipment (AEV) ופועלים אקוויטי. בסך הכל גייסה החברה יותר מ-340 מיליון דולר מהקמתה.
לצד הגיוס, השיקה החברה את המאיץ החדש שלה, Hailo-10, אשר מעצים מכשירי קצה כמו מחשבים אישיים, רכבים חכמים ורובוטים מסחריים באמצעות GenAI. מאיצי החברה מיועדים בעיקר למחשבים אישיים ולמערכות בידור ומידע בכלי רכב, ושואפים להעצים מעבדים בעלי ביצועים נמוכים שאין להם יכולת משל עצמם להפעיל את הצ'טבוטים, העוזרים האישיים ומערכות ההפעלה המונעות על ידי בינה מלאכותית. היילו תתחיל למכור יחידות ראשונות של מאיץ הבינה המלאכותית Hailo-10 ברבעון השני של 2024.
אור דנון, מנכ"ל ומייסד משותף של היילו: "סגירת מהלך המימון החדש שלנו מאפשרת לנו למנף את כל ההזדמנויות המרגשות שיש לנו בקנה וסוללת את הדרך לצמיחה ארוכת הטווח שלנו. חד עם השקת מאיץ ה-GenAI מדגם Hailo-10 שלנו, המהלך מציב אותנו בעמדה אסטרטגית שתאפשר לנו להביא AI קלאסי ו-GenAI למכשירי קצה באופנים שירחיבו משמעותית את הפריסה וההשפעה של טכנולוגיה חשובה זו. תכננו את Hailo-10 כך שישלב באופן רציף יכולות בינה מלאכותית יוצרת בחיי היומיום של משתמשים וישחרר את המשתמשים ממגבלות של רשתות מבוססות ענן. כך המשתמשים הופכים למעשה לבעלים של כלים כגון צ'טבוטים, copilots וכלים אחרים ליצירת תוכן, ויכולים להשתמש בכלים באופן רציף ומיידי, לשיפור התפוקה והעשרת חווית המשתמש.
בין אם משתמשים מפעילים בינה מלאכותית יוצרת לצורך אוטומציה של תרגום או סיכום מידע בזמן אמת, כתיבת קוד תוכנה או יצירת תמונות וקטעי וידאו על פי פקודות טקסט, Hailo-10 מאפשר להם לעשות זאת ישירות מהמחשבים האישיים שלהם או ממערכות אחרות בקצה הרשת, בלי להכביד על מעבד ה-CPU או לרוקן את הסוללה", סיכם דנון.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה