ההתאוששות בהייטק נמשכת: עליה גם במשכורות ובגיוסי עובדים

אחרי שנתיים קשות שעברו על סקטור ההייטק המקומי, הרבעון הראשון של 2024 הביא עמו שורה נתונים המעידים על התאוששות וחזרה הדרגתית לצמיחה; לאילו משרות יש ביקוש משמעותי וכמה מרוויחים שם?
 | 
telegram
(6)

שנתיים קשות עברו על שוק ההייטק הישראלי, משבר עולמי, רפורמה משפטית ומלחמה הם רק חלק מהגורמים שהאטו את ההתקדמות של "הקטר של המשק". אך בזמן האחרון מתחילים להופיע אט אט סימנים להתאוששות ולחזרה לצמיחה של סקטור ההייטק המקומי. כך למשל, ברבעון הראשון של השנה חלה עליה בכמות ובהיקף הגיוסים של חברות ישראליות. בלטו לחיוב מספר סבבי הגיוס המוקדמים (סיד ו-A), אשר טיפסו לראשונה באופן משמעותי.

כעת מתברר שהבלימה של מגמת הירידה וההתאוששות ההדרגתית מתחילים לתת את אותותיהם גם בכל הקשור לגיוסי עובדים למשרות טכנולוגיות. "בסוף השנה התחלנו לראות האטה, ירידות בהשקעות, סבבי פיטורים בחברות גדולות. בזמן הזה הסקטור עבר ממשבר למשבר, היה לנו את המשבר המדיני-פוליטי שהשפיע על ההייטק, ולאחר מכן השביעי באוקטובר והמלחמה, שהשפיעו על כל השוק. אנחנו שמחים לראות שמתחילת השנה ישנה מגמת יציבות ואף צמיחה מתונה, בעיקר ברבעון האחרון", מסבירה ליאת בן תורה שושן, מנהלת תחום ניהול קריירה, קבוצת AllJobs.

לדבריה, העלייה בגיוסי ההון תורגמה לכדי גיוסים של עובדים לתפקידים טכנולוגים, "הייתה עליה בולטת בגיוסים לתפקידים של מיישמי מערכות מידע, QA תוכנה, פרויקטים במערכות מידע, מתכנתים, אנשי סייבר ואבטחת מידע ומנהלי רשת ו-IT. בסוף יש מקבץ תפקידים שאנחנו רואים שמבחינה רבעונית יש בהם עליה ביחס לרבעון הקודם. לצד זאת יש עלייה בדרישה לתפקידי מעטפת כמו דאטה אנליסט, או מתכנתי Java ומהנדסי בדיקות". מנגד, היא מזהה ירידה בתפקידים של תכנון ופתוח חומרה, אותה היא מסבירה בצרכים של השוק. תחום נוסף בו חלו ירידות הוא ניהול פרויקטים בדיגיטל, תחום שלדבריה עובר תהליך של אוטומציה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"הרבה פעמים כשחברה במשבר, או היא שמהדקת חגורות כי השוק לא יציב, היא עדיין משקיעה ביכולות הליבה שלה, ולרוב היא תשמור על רמות הפיתוח ותצטייד ליום שאחרי. ההיסטוריה מלמדת אותנו שאחרי שיש משברים מגיעות צמיחות יפות, וחברות נערכות לכך. לכן, אנחנו רואים גיוסים בכל תפקידי הפיתוח והמעטפת. השוק הישראלי יודע להתמודד עם משברים ואתגרים, ואני מקווה שזה יוכיח את עצמו גם אחרי שנצלח את המלחמה והאתגרים המדיניים שאנחנו ניצבים בפניהם", מסכמת בן תורה שושן.

ליאת בן תורה שושן, מנהלת תחום ניהול קריירה, קבוצת AllJobs
ליאת בן תורה שושן, מנהלת תחום ניהול קריירה, קבוצת AllJobs. קרדיט: לילך אוזן

כמה מרוויחים בהייטק?
כשבאים לבחון את תחום השכר בהייטק, מכיוון שמדובר בטווח רחב, שמושפע משנות הניסיון ומהחברה המעסיקה. השכר עבור מפתחי תוכנה מתחילים נע בין 16-24 אלף שקל בחודש, כאשר טווח השכר משתנה בהתאם לשפת התכנות. בהמשך השכר במקצועות אלו עשוי לצמוח לסדר גדול של בין 24-33 אלף שקל עבור מתכנתים עם וותק של שנתיים, ולכ-27-39 למתכנתים עם וותק של מעל שלוש שנים. השכר עבור מנהלי צוותים, ולבעלי וותק של מעל 5 שנים עשוי לנוע בין 33-42 אלף שקל לחודש.

בכל הקשור לבדיקת תוכנה, השכר ההתחלתי עבור משרת QA נע בין 8-12 אלף שקל לחודש. בודקים עם ניסיון של יותר משנה וחצי עשויים להרוויח בין 11-15 אלף שקל, בזמן שניסיון של למעלה משלוש שנים מקנה שכר של 16-24 אלף שקל. מנהלים בתחומים אלו מרוויחים על פי רוב 24-30 אלף שקל.

שכר התחלתי של מנהלי מוצר ופרויקטים בחברות ההייטק נע בין 12-16 אלף שקל בחודש. מנהלים עם וותק של עד שנתיים צפויים להרוויח 16-22 אלף שקל, כאשר וותק של 3 שנים ומעלה צפוי לבוא לידי ביטוי בשכר של 22-30 אלף שקל בחודש. המשכורות בקרב הדרגים הניהוליים במקצוע זה עשויים להגיע ל-30-35 אלף שקל בחודש.

בכל הקשור לניתוח נתונים, אנליסטים ומנתחי נתונים, השכר ההתחלתי צפוי לעמוד על כ-10-14 אלף שקל בחודש. עובדים עם וותק של שנתיים ומעלה עשויים להרוויח סכום של כ-12-17 אלף שקל, אילו בעלי וותק של 3-5 שנים צפויים להרוויח 18-25 אלף שקל, בזמן שהמנהלים בתחומים אלו מרוויחים 25-33 אלף שקל בחודש. עוד בתחום מערכות המידע והנתונים, מנהלי מסדי נתונים (DBA), מהנדסי ומדעני נתונים ומפתחי בינה עסקית (BI) מתחילים מרוויחים סדר גודל של  14-22 אלף שקל. בהמשך שכרם צפוי לעלות לכ-17-23 לבעלי וותק של שנתיים ויותר, ולכ-19-28 אלף שקל. המנהלים בתפקידים אלו צפויים  להרוויח סכום ש ל33-45 אלף שקל, תלוי בעבודה ובכמות העובדים.

בתחום התשתיות, אנשי DevOps, מרוויחים בשנים הראשונות 18-23 אלף שקל, ולאחר מכן כ-22-25 לבעלי ניסיון של שנתיים. המשכורת של בעלי ניסיון של שלוש שנים ויותר עומדת על 27-32 אלף שקל, בזמן שמנהלים מרוויחים סכומים שמתחילים ב-30 אלף שקל ועשויים לעבור לעיתים אף את רף ה-40 אלף שקל לחודש. מנהל רשת מתחיל צפוי להרוויח בחברת ההייטק 9-12 אלף שקל. בהמשך עשוי השכר לטפס לכ-13-15 אלף שקל לבעלי נסיון של שנתיים וכ-1923 לבעלי ניסיון של שלוש שנים או יותר.

לדברי בן תורה שושן, על אף מה שעיתים נטען, לניסיון ולתארים חשיבות רבה בכניס לשוק ההייטק, "במהלך 2022 כשהביקוש עלה על ההיצע לא הייתה בעיה לאנשים שרכשו ניסיון קצר, להשתלב בתפקידים טכנולוגים. אבל היום כשיש פחות גיוסים ופיטורים, אנשים ללא תואר במדעי המחשב או הנדסת תוכנה, מתקשים למצוא תפקיד ראשון, אבל זה נכון גם לתפקידים בכירים. כשהשוק נמצא במיתון ויש יותר מועמדים על פחות משרות אנחנו רואים שבקצוות הפעמון, במשרות הג'וניור מצד אחד ובמשרות הבכירות מצד שני, המעסיקים יותר בררנים וממוקדים".

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    מונים את הרפורמה המשפטית בתור סיבה
    פחח 06/04/2024 21:47
    הגב לתגובה זו
    17 1
    למשבר בהייטק. פה הפסקתי לקרוא.. חחח
    סגור
  • 3.
    כולם מחכים שהפד יוריד לפחות חצי אחוז ריבית
    עוז 06/04/2024 19:57
    הגב לתגובה זו
    9 0
    בכל מקרה layouts fyi נותן תמונה טובה למגמה. לגבי המשכורות - עירבבתם תפוחים ותפוזים..
    סגור
  • 2.
    טוב בסדר
    צופה מהצד 06/04/2024 19:17
    הגב לתגובה זו
    6 4
    אני יכולה להגיד לכם באופן אישי - שטויות. שקר וכזב המגמה בהייטק היא בירידה כי הרבה מהמשרות הן משרות רפאים והכל כדי לגייס משקיעים יותר מזה, כל כך הרבה בינוניות שם אבל העיקר - היברידי, מהבית ולהביא כלב למשרד אה.. ולהתלבש כמו הומלס
    סגור
  • ובאופן לא אישי?
    מושון 07/04/2024 17:11
    הגב לתגובה זו
    1 1
    המצב בסדר גמור והמשכורות טובות מאוד וגם גבוהות פי כמה למי שחזק בחברות הגדולות. הראייה שלך צרה.
    סגור
  • חחחחחחח
    חחחחחחח 07/04/2024 09:02
    הגב לתגובה זו
    3 0
    העיקר כלב למשרד ולהתלבש... חחחחחחח אכן כך מורגש :)
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    מזל שמשכורות עולות-היו כ"כ נמוכות לפני-כן... (ל"ת)
    פילי 06/04/2024 13:06
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות