אחד התחומים הצומחים ב-AI - מי רוצה בת זוג וירטואלית?
אחת מהמגפות הגדולות בעולם היא בדידות. קחו את יפן לדוגמא, שם הבדידות היא בעיה לאומית אמיתית, עד כדי כך שהתפתח שם ענף תעסוקה חדש לגמרי - אנשים מתפקדים כבן או בת זוג של לקוח שמשלם בשביל ליהנות מחווית הזוגיות ליום אחד או יותר. האמת שהמצב שם כל כך קשה עד שקיימת קהילה לא קטנה שהחליטה להינשא לרובוטים, אפילו לא כאלה מבוססי בינה מלאכותית אלא רובוטים פשוטים שיודעים לדבר רק בכמה משפטים קבועים מראש. עם היכולות של הבינה המלאכותית היום, תחום הרומנטיקה נראה כמו אחד עם הרבה פוטנציאל בשביל האישיות הסינטטית שהמודל יכול לייצר.
אקיהיקו קונדו, יפני שנישא לרובוט; קרדיט: טוויטר
אנחנו לא רחוקים ממצב בו אנשים מנהלים קשר רומנטי עם בינה מלאכותית, כבר היום אפליקציות היכרויות שונות נעזרות במודלים מבוססי בינה מלאכותית על מנת למצוא התאמות טובות יותר למשתמשים שלהם, ולא רחוק היום בו יבינו שאפשר פשוט לעצב מודל AI שיתאים בדיוק לדרישות של מחפשי האהבה.
ההתפתחויות הטכנולוגיות מעלות שאלות אתיות מורכבות בנוגע לקשרים רומנטיים עם בינה מלאכותית. האם מערכת יחסים כזו יכולה להיחשב אמיתית? האם זה מוסרי ליצור קשר רגשי עם ישות שאינה אנושית? מהן ההשלכות הפסיכולוגיות של התלות הרגשית במודל בינה מלאכותית?
אחת הספקות שעולות לגבי הנושא היא כמובן שאלת האינטימיות, מאחר ולא ניתן להגיע למגע פיזי עם מודל טקסט או קול, אבל גם לזה כבר יש פתרון - כבר היום יש רובוטים פיזיים שאפשר להלביש עליהם מודל בינה מלאכותית שגורם להם לדבר ולזוז ממש כמו בן אדם, כך שכל הגבולות בין תוכנה לאנושיות הולכים ומטשטשים.
מצד שני, אחת החוזקות של מודלי טקסט מבוססי בינה מלאכותית היא היכולת ללמוד ולהשתפר תוך כדי תנועה. כך למשל היום יש מודלים שמאפשרים שיחה קולית, ברמה כזו שהם מבינים את הטונציה בדיבור ויודעים להסיק מכך מסקנות, ויותר מזה - יודעים אפילו לענות בטונציה מתאימה, מה שלגמרי גורם לכם להרגיש שאתם מדברים עם בן אדם אמיתי בעל רגשות.
בעוד מודלי הטקסט הפופולאריים היום כמו צ'אט GPT למשל לא נבנו למטרות רומנטיות, סקר שנעשה לאחרונה הראה שכמעט 20% מהאמרקיאים שוחחו עם אוטם מודלים באופן רומנטי או אפילו אירוטי, כך שהביקוש בהחלט קיים ולא רק באסיה.
מתוך 20% האלה כמעט מחצית העידו כי עשו זאת מתוך סקרנות, איך השאר העידו שהם עשו זאת על מנת להפיג את בדידותם. בנוסף, 17% מכלל הנשאלים השיבו כי בכלל לא ידעו שהם מדברים עם מודל מלאכותי וחשבו כי הם מדברים עם בן אדם אמיתי.
בנוסף, גם הפוטנציאל העסקי קיים, כאשר חלק מהמשתמשים מוציאים עשרות אלפי דולרים בחודש על שירותי צ'אט עם מודל AI, מה שלפי ההערכות הופך את השוק לשוק של מיליארדי דולרים בשנה, וזה רק טקסט, דמיינו כמה אותם אנשים ישלמו בשביל מערכת יחסים פיזית.
למרות האתגרים והשאלות הרבות, ייתכן שבעתיד הקרוב בינה מלאכותית תשחק תפקיד משמעותי יותר בחיי האהבה שלנו. ייתכן שמודלים אלו יספקו לנו חברה, תמיכה רגשית וסיפוק רגשי, ויסייעו לנו להתגבר על תחושות בדידות ודימוי עצמי נמוך.
עם זאת, חשוב לזכור שמודלי בינה מלאכותית כנראה לא יוכלו להחליף לחלוטין קשרים אנושיים. הם לא יוכלו להעניק לנו את אותה רמה של אינטימיות, אמפתיה וחיבור רגשי שאנו חווים במערכות יחסים עם בני אדם אחרים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.יותר זול לדבר אל הקירהחיים 22/04/2024 07:41הגב לתגובה זו0 0אבל למה בת זוג ? ולא בן זוג ולמה לא אוסף חברים וחברותסגור
-
3.לפי דעתי במאה הנוכחית זה יהיה טבעי שבכל בית יהיה רובוטקשקש 21/04/2024 15:11הגב לתגובה זו0 0על פי דעתי זה לא יהיה הזוי שאת רוב העבודה יעשו רובוטים ואפילו ישלחו רובוטים לחקור כוכבים ביקוםסגור
-
עדיף שאישתך תבגוד עם הרובוט (ל"ת)הדוור 22/04/2024 00:25הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.אני רוצה...מובטל 21/04/2024 15:04הגב לתגובה זו0 0אין ויכוחים ואין בקשות...סגור
-
1.יחליף את המקצוע העתיק בעולם99 21/04/2024 14:45הגב לתגובה זו0 0וטוב שכך.סגור