איך לייצר תמונות AI טובה ומי עדיפה - גוגל או מיקרוסופט?
ההשקה של ChatGPT בתחילת השנה שעברה, והעניין הרב שייצרה סביב האפשרויות האינסופיות שהוא מציע, השכיחה כמעט לחלוטין את DALL-E, התוכנה ליצירת תמונות באמצעות בינה מלאכותית. מאז הספיקה התכונה להשתכלל ולהיטמע בתוך ChatGPT וקופיילוט (Copilot) של מיקרוסופט, אשר מתחרות על ליבם של המשתמשים מול הפלטפורמות המתחרות ובראשן ג'מיני (Gemini) של גוגל.
איך מייצרים תמונות בג'מיני וקופיילוט?
השימוש בשתי הפלטפורמות הוא מאד פשוט ודי אינטואיטיבי, אך בכל זאת הכנו הסבר קצר איך לייצר תמונות בג'מיני וקופיילוט. אחת האופציות הפשוטות ביותר היא להיכנס לפלטפומות באמצעות הדפדפן על ידי חיפוש בגוגל או באמצעות הקישורים הבאים - ג'מיני קופלייוט. כעת ייתכן שתתבקשו להתחבר לחשבון הגוגל או המיקרוספט שלכם, במידה וטרם עשיתם זאת. מיד לאחר מכן תוכלו להתחיל לבקש מהפלטפורמות שיכינו עבורכם תמונות באמצעות תיבת הטקסט שבתחתית המסך.
קופיילוט
ג'מיני
התמונות של מי יותר טובות?
בהתחלה ביקשנו מג'מיני וקופיילוט לייצר תמונה עבור הכתבה, "רובוט שמצייר תמונות", מכיוון שבינה מלאכותית התבררה כמושג מופשט מדי עבורן. להלן התוצאות:
ג'מיני
קופיילוט
בהמשך ביקשנו מהם לצייר תמונה פשוטה של של חתול קורא ספר במרפסת:
ג'מיני
קופיילוט
קרדיט: קופיילוט
בהמשך ביקשנו מכל אחד לספק תמונה תחת הכותרת "מלחמת השבבים", הכינוי הלא רשמי למירוץ החימוש המתנהל בשנים האחרונות בין המעצמות בנוגע לייצור מוליכים למחצה. ההכנסה של המושג העמום לפלטפורמות הבינה המלאכותית חשף פער מעניין ביניהן. קופיילוט של מיקרוסופט מיהרה להציע ארבע תמונות (אפוקליפטיות משהו), עבור ההגדרה.
עם זאת ג'מיני ביקש מאיתנו להבהיר לו למה התכוונו, שכן לדבריו מדובר ב"מושג גיאופוליטי וכלכלי, וקשה לייצר תמונה שתמצה את כולו". במקום זאת הוא הציע תיאור מפורט של תמונות שימחישו באופן טוב את המלחמה. כך למשל הוא הציע לנו תמונה עם שני חלקי פאזל המעוצבים כשבבים האחד עם כותרת "ארה"ב" והשני עם "סין", כאשר השניים מתקשים להתאים. או לחלופין לוח שחמט, בו השבבים הם הכלים וישנם דגלים של אמריקה וסין זה מול זה.
אלא שכל ניסיון לבקש מג'מיני ליצור תמונה מהתיאור שהפיק נכשל, משום שאין ביכולות "ליצור ישירות תמונות שמתארות טקסט או לוגוים ספציפיים". במקום זאת הוא הציע שנעזר בתיאור שיצר בכדי ליצור תמונה דומה בתוכנת עריכת הגרפיקה המועדפת עלינו. אך מכיוון שאין לנו ניסיון עם תוכנות אלו או זמן רב להשקיע בהן, בחרנו להשאיל את התיאורים ולבקש מהמתחרה קופילוט לעשות את העבודה במקומנו. להלן התוצאות:
קרדיט: קופיילוט
קרדיט: קופיילוט
בקשות מעין אלו חושפות את המגבלות של שני הכלים כמו גם את הייתרונות היחסיים של כל אחד. בעוד ג'מיני זיהה היטב את המונח אליו כיוונו, ואף הציע תיאורים מפורטים רלוונטים עבור תמונות תחת הכותרת "מלחמת השבבים", הוא התקשה לספק את התמונה הרלוונטית. עם זאת, על אף שהתמונות הראשונות שהוצעו לנו עלי ידי קופיילוט היו מעט אמורפיות ולא כל כך רלוונטיות, משום שהוא לא הכיר את המושג, ברגע שכנסנו לו את התיאור שהפיק ג'מיני הוא סיפק תמונות די טובות שכללו סמלים (דבר שג'מיני התקשה לעשות).
מגבלה נוספת, המשותפת לשתי הפלטפורמות, נוגעת לשימוש בתמונות שבעיניהם עשויות להתפרש כבעיתיות או ליצור רושם שגוי. כך למשל, שתי הפלטפורמות מסרבות לייצר תמונה תחת הכותרת "עימות נשיאותי בין דונלד טראמפ לג'ו ביידן". זאת על רקע השימוש שנעשה בתוכנות בינה מלאכותית ליצור תעמולה כחלק מהמירוץ של השניים לנשיאות ארצות הברית. עם זאת, אם תחליפו את השמות דונלד טראמפ וג'ו ביידן בשמות אחרים כמו אלברט איינשטיין וסיטבן הוקינג, קופיילוט ישמח לספק תמונה רלוונטית, בזמן שג'מיני יספפר לכם שבגוגל "פועלים לשיפור היכולת של ג'מיני ליצור תמונות של אנשים וצופים שתכונה זו תחזור בקרוב".
קרדיט: קופיילוט
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מוזר, ג'מיני אומר לי שהוא לא יכול לייצר תמונות (ל"ת)אז איך אתם יצרתם? 23/04/2024 10:46הגב לתגובה זו0 0סגור
-
זה עובד רק באנגלית (ל"ת)תומר 23/04/2024 12:31הגב לתגובה זו0 0סגור