הסייבר הישראלי לא עוצר: איילנד גייסה לפי שווי של 3 מיליארד דולר

החברה הישראלית שהוקמה בשנת 2020 מפתחת דפדפן ארגוני מאובטח, השלימה סבב גיוס של 175 מיליון דולר, לאחר שלפני פחות משנה הפכה ליוניקורן עת גייסה 100 מיליון דולר, לפי שווי של 1.5 מיליארד.
 | 
telegram

חברת הסייבר הישראלית איילנד, המפתחת דפדפן ארגוני מאובטח, השלימה סבב גיוס של 175 מיליון דולר לפי שווי של 3 מיליארד דולר, כך על פי דיווח ברשת בלומברג. זאת לאחר שבשנה שעברה הפכה ליוניקורן, עת גייסה 100 מיליון דולר, לפי שווי של 1.5 מיליארד.

איילנד הוקמה בשנת 2020 על ידי מייק פיי המשמש כמנכ"ל החברה ודן אמיגה, המחזיק בתפקיד סמנכ"ל הטכנולוגיות. החברה פיתחה דפדפן ארגוני, אשר נועד לגשר על הפערים הטכנולוגיים בין דרישות המשתמשים לבין דרישות ה-IT והאבטחה המורכבות של ארגונים בעולם.על פי החברה, הדפדפן שלה מאפשר לארגונים שליטה באופן שבו המשתמשים מקיימים אינטראקציה עם אפליקציות SaaS ואפליקציות האינטרנט הפנימיות, מאבטח את הארגון ונותן למשתמש חווית עבודה חלקה,  תוך ייעול תהליכי העבודה.

בתוך שנתיים מאז הקמתה הפכה החברה ליוניקורן, לאחר שבאוקטובר אשתקד השלימה גיוס של 150 דולר לפי שוויו מוערך של 1.5 מיליארד דולר. עד היום גייסה איילנד בשני סבבים (A ו-B) כ-270 מיליון דולר, משורה של קרנות מובילות דוגמת אינסייט פרטנרס, סקויה, Stripes וסייברסטארטס. כיום, מעסיקה איילנד יותר מ-250 עובדים, מתוכם 150 בישראל והשאר בדאלאס ובערים נוספות בארצות הברית. בשנה הקרובה מתכוונת החברה להכפיל את מספר העובדים במרכז הפיתוח שלה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דיוויד שניידר, שותף בקוטו: ״איילנד פיתחה מוצר ייחודי שעונה בו-זמנית על כל צרכי מנהלת אבטחת המידע, מנהלי מערכות המידע ומשתמשי הקצה, ומספק ROI עצום בכל הענפים. המספר ההולך וגדל של לקוחות מעיד כי הצוות של איילנד יודע לחדש, להוציא לפועל ולצמוח בקנה מידה גדול. Coatue נרגשת להצטרף לאיילנד במסעה להגדיר מחדש את הדפדפן הארגוני". קוטו השקיעה עד היום בחברות כמו אובר, ספייס-איקס, סלאק, בוקס ואחרות.

מייק פיי, מייסד-שותף ומנכ״ל איילנד: ״ארגונים זקוקים לתכונות אבטחה ופרודוקטיביות מתקדמות שדפדפנים צרכניים מעולם לא נועדו כדי לספק. ידענו שניתן מענה לנקודות תורפה קריטיות, אך הופתענו לטובה מהקצב המהיר שבו לקוחות אימצו את איילנד - החל מרשתות מלונות גדולות ובנקים מובילים, ועד רשתות קמעונאות ארציות וחברות קטנות יותר. אנחנו בני מזל שיש לנו את החברות הדינמיות האלו בעיצוב המוצר, והמימון החדש יאפשר לנו להשקיע יותר במחקר ופיתוח ובתמיכה בלקוחותינו בכל העולם.״

תנופה מתמשכת בסקטור הסייבר המקומי

הגיוס של איילנד מגיע על רקע התנופה המתמשכת שמציג סקטור הסייבר הישראלי בשנים האחרונות, על אף הדשדוש של ענף ההייטק המקומי. בזמן שבשנת 2023 נרשמה ירידה של מעל 50% בהיקף המכירות וההנפקות של חברות הייטק ישראליות, שהסתכמו בכ-7.5 מיליארד דולר, 19 מתוך 45 העסקאות, בסכום כולל של כ-3.8 מיליארד דולר, המהווים כ-51% מהשווי הכולל של העסקאות הגיעו מתחום הסייבר. מתוך 12 עסקאות בשווי של 200 מיליון דולר ומעלה 10 הגיעו מעולמות הסייבר, כאשר שתי העסקאות הנוספות היו הנפקות של חברות ישראליות, אודיטי ופרייטוס, מעבר לים.

תנופה זו נמשכה גם אל תוך שנת 2024 עם ההודעות על שלושה אקזיטים חדשים בתחום בהיקף כולל של 900 מיליון דולר. בתחילת חודש פברואר דווח כי חברת פלואו סקיוריטי (Flow Security) נמכרה לחברת קראודסטרייק האמריקאית תמורת 210 מיליון דולר. שבוע לאחר מכן הצטרפו אליה החברות אבאלור וג'ם סקיורטי, שנמכרו כל אחת ב-350 מיליון דולר לענקיות הסייבר זיסקיילר ו-וויז (בהתאמה). בחודש שעבר, השלימה חברת Cyera (סייארה), השלימה סבב גיוס (C) בהיקף של 300 מיליון לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר ובכך הפכה ליוניקורן. 

העסקאות האחרונות מגיעות על רקע מגמה של קונסולידציה (התגבשות) שעוברת על התחום. זאת בשל העובדה שהשוק מוצף בכמות גדולה של חברות המציעות פתרונות לתחומים וענפים מגוונים, דבר שמביא את הלקוחות לחפש אחר חברות המציעות פתרונות רחבים ככל האפשר. מה שמביא את החברות הגדולות בתחום לחפש אחר חברות המספקות מענה בתחומים בהם הם חלשים. מגמה שרק עשויה לגבור בשנים הקרובות ולהביא למכירה ולמיזוג של חברות סייבר ישראליות נספות כבר השנה.

מתי נראה הנפקות?

העניין הגובר בחברות הסייבר הישראליות מעלה את התהייה מתי נראה הנפקה של אחת החברות הללו מעבר לים. זאת על הרקע ההתחממות בשוק ההנפקות הטכנולוגיות בארצות הברית. בסוף השבוע האחרון רשמה חברת אבטחת המידע רובריק (Rubrik) את מניותיה למסחר בבורסה בניו יורק במחיר של 32 דולר למניה, לפי שווי שוק כולל של כ-5.6 מיליארד דולר. מאז ההנפקה הראשונית עלתה מניית החברה בכ-9% והיא נסחרת כעת במחיר של 35 דולר למניה, המשקף לה שווי שוק של כ-6.1 מיליארד דולר.  

ההצלחה של רובריק והעניין הגובר של המשקיעים בחברות טכנולוגיות עשוי להשפיע על ספקית פלטפורמת האבטחה לענן קייטו נטוורקס של שלמה קרמר אשר נמצאת בימים אלו בשלבים מתקדמים לקראת הגשת תשקיף לרשות ניירות ערך האמריקאית.  אליה ניתן לצרף את חברת הסייבר הישראלית-אמריקאית סניק, שבוחנת גם היא את האפשרות לרשום את מניותיה למסחר בארצות הברית.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות