צ'אט GPT החדש: פטפטן, פלרטטן ויודע לזהות טקסטים מתמונות
OpenAI הכריזה אמש על מודל חדש של AI יצירתי, שהיא קוראת לו GPT-4o - ה-"o" מייצג את omni, שמתייחס ליכולת של המודל החדש לטפל בטקסט, דיבור ווידאו. GPT-4o אמור להשתלב במוצרי המפתחים והצרכנים של החברה בשבועות הקרובים. סמנכ"לית הטכנולוגיות של OpenAI, מירה מוראטי, אמרה ש-GPT-4o מציג אינטליגנציה "ברמה של GPT-4", אך הוא גם משפר את היכולות של GPT-4 בפרמטרים מסוימים.
GPT-4 Turbo, שנחשב המודל המתקדם ביותר של OpenAI, מסוגל לבצע שילוב של תמונות וטקסט, ויכול לנתח תמונות וטקסט כדי לבצע משימות כמו שליפת טקסט מתמונות או תיאור של התוכן שבתמונות האלה. אבל GPT-4o מוסיף דיבור לכל אלה. הוא מהיר יותר מדגמים קודמים ותוכנת להישמע פטפטני, ולעתים אפילו פלרטטני בתגובותיו להנחיות. הגירסה החדשה יכולה לקרוא ולדון בתמונות, לתרגם שפות ולזהות רגשות מתוך אלמנטים חזותיים. יש לה גם זיכרון, כך שהצ'אט יכול לזכור הנחיות קודמות.
GPT-4o משפר מאוד את החוויה בצ'אטבוט שמופעל על ידי AI של OpenAI. הפלטפורמה של החברה מציעה כבר זמן רב מצב קולי שמתמלל את התגובות של הצ'אט בוט באמצעות מודל טקסט לדיבור, אבל GPT-4o מגביר זאת, ומאפשר למשתמשים לתקשר עם ChatGPT יותר כמו עוזר.
כך לדוגמה, משתמשים יכולים לשאול את ChatGPT שאלה ולהפריע לו בזמן שהוא עונה. המודל מספק היענות "בזמן אמת", מסרה OpenAI, והוא יכול אפילו לקלוט ניואנסים בקול של משתמש, ובתגובה הוא מייצר קולות ב"מגוון של סגנונות רגשיים שונים" (כולל שירה).
כמו כן, GPT-4o משדרג את היכולות הוויזואליות של ChatGPT. ChatGPT יכול כעת לענות במהירות על שאלות שקשורות לתמונות וצילומים - החל מ"מה קורה בקוד התוכנה הזה?" ועד ל"של איזה מותג החולצה שהאיש הזה לובש?".
תכונות אלה יתפתחו עוד יותר בעתיד, אומרת מוראטי. בזמן שכיום GPT-4o יכול להסתכל על תמונה של תפריט בשפה אחרת ולתרגם אותו, בעתיד המודל יוכל לאפשר ל-ChatGPT, למשל, "לצפות" במשחק ספורט בשידור חי ולהסביר לך את הכללים.
נכון לעכשיו, הקול אינו חלק מממשק ה-API של GPT-4o לכל הלקוחות. OpenAI, שמודעת לסיכון של שימוש לרעה במוצר שלה, אומרת שהיא מתכננת להשיק לראשונה תמיכה ביכולות האודיו החדשות של GPT-4o ל"קבוצה קטנה של שותפים מהימנים", כך לדברי אנשי החברה, בשבועות הקרובים.
GPT-4o זמין בגירסה החינמית של ChatGPT מאתמול, ולמנויים לתוכניות הפרימיום ChatGPT Plus ו-Team של OpenAI עם מגבלה על מספר ההודעות "פי חמישה גבוהה יותר". לדברי OpenAI, ChatGPT יעבור אוטומטית ל-GPT-3.5 - דגם ישן יותר ופחות מסוגל - כשהמשתמשים יגיעו למגבלת התעריף. חוויית הקול המשופרת של ChatGPT שבבסיסה של GPT-4o, תגיע בגירסת האלפא למשתמשי Plus בחודש הקרוב.
בנוסף, OpenAI הודיעה שהיא משיקה ממשק משתמש ChatGPT חדש באינטרנט עם מסך בית חדש ופריסת הודעות, וגירסת שולחן העבודה של ChatGPT למערכת ההפעלה מק של אפל, המאפשרת למשתמשים לשאול שאלות באמצעות קיצור מקלדת או לקחת צילומי מסך וליצור שאילתות לגביהם. משתמשי ChatGPT Plus קיבלו תחילה גישה לגירסה החדשה כבר מאתמול, וגירסת Windows תגיע בהמשך השנה.
במקומות אחרים, חנות GPT, ספריית כלי היצירה וכלי היצירה של OpenAI עבור צ'אטבוטים של צד שלישי הבנויים על דגמי הבינה המלאכותית שלה, זמינה כעת למשתמשי השכבה החינמית של ChatGPT. ומשתמשים בחינם יכולים לנצל את התכונות של ChatGPT שהיו בעבר חומת תשלום, כמו יכולת זיכרון המאפשרת ל-ChatGPT "לזכור" העדפות לאינטראקציות עתידיות, להעלות קבצים ותמונות ולחפש באינטרנט תשובות לשאלות בזמן.
אפל קרובה לעסקה עם OpenAI
לאחרונה עלו דיווחים רבים כי יצרנית האייפון APPLE -1.41% APPLE 225 -1.41% סגירה:0 פתיחה:226.27 גבוה:226.92 נמוך:224.27 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: קרובה לסגירת עסקה עם OpenAI שבמסגרתה ChatGPT יוטמע במכשירי האייפון החל מהגרסה הבאה של מערכת ההפעלה שלה IOS 18. המהלך צפוי לעזור לאפל לחזק את מעמדה בתעשיית הבינה המלאכותית, בה עד כה היא נשארה הרחק מאחור.
לפי הערכות, הגרסה של ChatGPT שתפעל באייפון תאומן על המידע של אפל ותכלול פיצ'רים יחודיים, כאשר הצ'אטבוט ירוץ על השבבים של ענקית הטכנולוגיה. הדיווח על העסקה המסתמנת הגיע קצת אחרי שאפל השיקה את מעבד ה-M4 החדש שלה, המסוגל על פי החברה להריץ יישומי בינה מלאכותית.
במידה והעסקה אכן תצא לפועל לא ברור עדיין כמה היא תשפיע על אלפבית, שגם איתה אפל בחנה אפשרות לשלב כוחות. בנוסף, בעוד מיקרוסופט כן צפויה לקבל חלק מהרווחים של OpenAI מהמהלך, לעסקה צפויה להיות השפעה פיננסית מינימלית על החברה, מעבר לחיזוק משמעותי של מערכת היחסים עם אפל. כדאי לציין גם כי בהתאם לתוצאות התביעה של משרד המשפטים האמריקאי נגד גוגל, יתכן ומיקרוסופט תהפוך לבסוף לאופציית מחשוב ענן טובה יותר עבור אפל מאשר אלפבית.
השאלה שנשאלת היא האם האסטרטגיה הזו של אפל בתחום הבינה המלאכותית תשתלם? לאורך השנים אפל תמיד ידעה לקחת את ההחלטות הנכונות בשביל למצב אותה בחזית בתחומים בהם היא העוסקת תוך כדי שמירה על חדשנות שהובילה ליצירה ולשכלול של המוצרים הדומיננטיים שלה, כמו האייפון, האפל וואטצ', האייפד ועוד.
למרות מה שנראה כמו חוסר השקעה מצדה של אפל בבינה מלאכותית, יש כאלה שעדיין אופטימיים לגבי המניה שלה - בבנק אוף אמריקה למשל צופים אפסייד של כ-36% למניית אפל, על רקע ההשקה הצפויה של מכשיר אייפון שיתמוך בבינה מלאכותית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה