האם כדאי לחברת הייטק להתאגד בישראל? מה היתרונות ופערי המיסוי בהשוואה להתאגדות בחו"ל

רו"ח אמיר גונן מנהל אגף מיסים ברשות החדשנות מזהיר מפני הקמת התאגדות בחו"ל  ומציין שהמס המצרפי בישראל נמוך לחברות הייטק ועומד על 29% ובהתאמה שווי החברה שנגזר מכך, ומנגד מציין את זליגות המס והעלויות הגבוהות בהקמת חברת אחזקות בארה"ב
 | 
telegram
(6)

"העצה שלי להתחיל בחברה ישראלית שזכאית לכל ההטבות, לאנג'לים ישראלים אפשר להציע הטבת מיסוי מיידית של חוק תע"י והתפעול יותר קל, במידה ויעלה צורך בהקמת חברה אמריקאית או בכל מדינה אחרת ניתן לעשות בכל רגע היפוך שרוול ולהקים חברת אחזקות במדינה שהוא צריך" כך אומר רו"ח אמיר גונן מנהל אגף מיסים ברשות החדשנות.

גונן מזהיר את היזמים מפני הקמת התאגדות בחו"ל לפני ביצוע כל הבדיקות המקיפות ומציין שזה מבנה כמעט בלתי הפיך שיוצר בעיה מול רשויות המס וגם עבור משקיעים פוטנציאליים, ומנגד מונה את יתרונות המס שקיימים בישראל לחברות הייטק ומציין שהמס המצרפי בישראל עומד על 29% נמוך משמעותית ביחס להתאגדות בחו"ל ובהתאמה שווי החברה הגבוה יותר שנגזר מכך.   

בשנה וחצי האחרונות עלתה סוגיה בקרב חברות הייטק האם כדאי להתאגד בארץ או בחו"ל -  מה לדעתך נכון יותר לעשות? 
"בשנה וחצי האחרונות ראינו שיש התלבטות איפה כדאי להתאגד, היו חברות שבחרו להתאגד בחו"ל בעקבות אקט מחאתי שהתחיל ברפורמה המשפטית ולכן רצו להוציא את ה-IP ׁ(הקניין הרוחני) מישראל ולהתאגד בדלאוור ארה"ב, במבחן התוצאה זה לא יכול לעבוד.
 
"רשויות המס היום יותר מתוחכמות ואם יזם יעשה את הצעד הזה הם לא יסכימו שה-IP בחו"ל וכל מרכז הפיתוח נמצא בישראל. הם יטענו שה-IP נמצא בישראל. החברה תמצא את עצמה בבעיה שהחברה רשומה בארה"ב בפועל רשות המיסים חושבת שה-IP נמצא בארץ וכבר בבדיקת הנאותות הראשונה המשקיעים יראו שיש בעיה. משיקולים מקצועיים העדיפות היא להתאגד בישראל".
 
מהם היתרונות של הקמת התאגדות בארץ?
"המיסוי של חברת הייטק בישראל הוא תחרותי ביחס לעולם, יש שני היבטים מבחינת מיסוי. מס החברות בישראל לחברה טכנולוגית עומד על 12% או 7.5% באזור פיתוח א', דיבידנד של בעל מניות הוא 20% בהשוואה לשאר החברות שם זה עומד על 25% או 30% לבעל מניות מהותי. יש גם חוק תע"י שנותן הטבת מיסוי למשקיעים ישראלים בשלב המוקדם של ההקמה עד 12 מיליון שקל גיוס, צ'ק החזר של 25% או 30% מגובה ההשקעה שביצעו כבר במועד ההשקעה. כאשר מתאגדים בארה"ב מאבדים את אותן הטבות".
 
למה בכל זאת יש עדיין חברות שמתאגדות בחו"ל?
"יש 20% מהחברות שצריכות להתאגד בארה"ב או בחו"ל כתוצאה מרגולציה או שרוב בסיס הפעילות מחוץ לישראל. כך למרות שיש להן זיקה הן התאגדו בחו"ל. בנוסף לאלה יש חברות שממשיכות להתאגד בעקבות אפקט עדר, אנשים שהקימו את החברה לפני שפנו לייעוץ או כתוצאה מדברים שהם שמעו. ואז נתקעו עם מבנה שהוא מבחינת מיסוי יש לו הרבה יותר חסרונות מיתרונות. יתרון אחד שאני יכול לציין זה QSBS - הטבת מיסוי למשקיעים אמריקאים רק אם התאגדה החברה בארה"ב יוכלו המשקיעים לקבל את אותן הטבות, אבל אפשר לקבל את ההטבה מבלי להפסיד את כל ההטבות בישראל"
 
יש ליזם אפשרות להתחרט אחרי שהחברה התאגדה בחו"ל?
"התשובה היא לא, ברגע שהחלטתי להקים חברה אמריקאית ותחתיה את החברה הישראלית אתה לא יכול לשנות את הפוזיציה הזאת, הפוך אתה יכול. אם הקמת חברה ישראלית וההשקעות נעשו בישראל והמשקיעים נהנו מהטבות מיסוי ובהמשך הדרך רצית לעשות הנפקה או להכניס משקיע אמריקאי אתה יכול בפטור ממס, זה נקרא היפוך שרוול אפשר לעשות את זה בקלות, מסלול ירוק משנת 2018 ואפשר לעשות את זה בכל סיטואציה. הפוך אי אפשר.
 
מה פערי המיסוי והעלויות של הקמת התאגדות בחו"ל לעומת ישראל?
"חברה הישראלית זכאית להטבות שמכירים בהוצאות בשנה השוטפת באישור של רשות החדשנות, כשאתה מחזיק בחברה אמריקאית ואתה מתחיל למכור האמריקאים ידרשו מס כבר בשנה הראשונה למרות שיש הפסדים ולא הגעת לרווחיות אמיתית. יש זליגות מס שהחברה תצטרך להתמודד איתן. תוסיף לזה את היועצים - עורכי דין ורו"ח בשתי המקומות, אתה תצטרך הגשת דוחות כפולה זה מבנה מאוד מסורבל.
 
"אותו יזם שיכל ליהנות מהטבת מיסוי אדירה של מס חברות מצרפי של 29% ימצא את עצמו במיסוי שמתקרב ל-50% בגלל שהוא משלם מס חברות בחברה ישראלית ודיבידנד לחברה אמריקאית והשלמת מס שם. מבלי לשים לב הוא העלה את שיעור המס ב-60%".
 
אם מדובר בחברות הפסדיות מה זה משנה פערי מס החברות?
"אותן חברות צוברות הפסדים ולוקח זמן עד שחברות הייטק מגיעות לרווח אבל כבר בהערכת השווי לוקחים את שיעור המס המצרפי שישולם וככל ששיעור המס יותר נמוך זה מגדיל את השווי בעיני המשקיעים".
 
לראיון המלא:

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    עוד מעט לא יישאר הייטק
    Zubi 21/07/2024 23:00
    הגב לתגובה זו
    1 0
    גם ככה המתנשאים השמנים מתחילים להתבכיין שמפטרים אותם בהמונייהם... אתם הראש ! אתם אשמים! כלל האוכלוסיה סובלת מההייטק המתנשא שהו סהכ כרגע 4 אחוז מהמדינה . כבר אין לכם כח הזכויות שחררו את עם ישראל מכם!
    סגור
  • 5.
    עד שביבי וצבא המושחטים שלו עף - אין אמון בשלטון בישראל
    ליכודניק לשעבר 21/07/2024 09:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ולכן מסוכן להקים פה חברות
    סגור
  • 4.
    זו לא חלטה כלכלית
    היטקיסט 20/07/2024 11:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ההחלטה הכין לרשום את החברה אינה החלטה כלכלית היא החלטה אסטרטגית וכרגע הממשלה בישראל מסוכנת לעסקים!
    סגור
  • 3.
    העדר זה כאן הפכנו למדינת פח , עדיף להוציא כסף (ל"ת)
    אנונימי 19/07/2024 07:25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    לא שכנעתם
    עידן נוריק 19/07/2024 07:24
    הגב לתגובה זו
    2 0
    עד שממשלת החורבן לא תסתלק, זה סיכון גדול מדי לרשום כאן חברה אפילו אם בעתיד היא תסולק.
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    ישראל שהזכרנו כבר לא קיימת (ל"ת)
    חיים 19/07/2024 04:14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות