לא מה שחשבתם: גברים נמצאים בסיכון גבוה יותר לפיטורים בהייטק
הסיכון של גברים להיות מפוטרים בחברות הייטק גבוה בכ-10% משל נשים, כך עולה ממחקר שמפרסם היום מכון RISE Israel. עוד נמצא, כי בוגרי מכללות מוצאים עבודה מהר יותר מבוגרי אוניברסיטאות.
הדו"ח, אשר מנתח את גלי הפיטורים בהייטק הישראלי, מגלה כי עובדים טכנולוגיים מפוטרים פחות מאחרים (הסיכון לפיטורים נמוך בכ-20% ביחס לכל היתר). אחריהם בסדר עולה נמצאים עובדי תפעול, מוצר, ועובדים בתחום העסקי שמפוטרים יותר משאר המחלקות. בנוסף, נמצא כי עובדים ותיקים מפוטרים בשיעור נמוך משמעותית מעובדים מתחילים: הסיכון לפיטורים של עובד בעל ותק של 5 שנים בחברה יורד ב-25% ביחס לעובד חדש, כשהסיכון של בעל ותק של מעל 10 שנים יורד ב-70% ביחס לעובד צעיר.
באופן מעט מפתיע, המחקר גילה כי הסיכון של גברים להיות מפוטרים גבוה בכ-10% משל נשים. בנוסף, עובדים בעלי השכלה שאינה אקדמית נמצאים בסיכון גבוה יותר לפיטורים, אך לסוג התואר, למקצוע ולמוסד הלימודים אין השפעה על הסיכון לפיטורים.
בכל הקשור למשך זמן מציאת עבודה, נמצא כי כמחצית מהמפוטרים מצאו עבודה בתוך שלושה חודשים מאירוע הפיטורים, ו-27% מהעובדים מתחילים עבודה חדשה בחודש הפיטורים או בזה שאחריו. עם זאת, זמן מציאת העבודה של העובדים הצעירים ביותר ארוך פי שניים מהיתר. הזמן החציוני למציאת עבודה של עובדים שסיימו תואר ראשון לפני 0-2 שנים הוא כמעט 8 חודשים. לעומת זאת, בקרב עובדים שסיימו תואר ראשון לפני 2-5 שנים הזמן מעט ארוך יותר (3.8 חודשים), ומ-5 שנים ומעלה אין הבדלים משמעותיים. לבסוף, בעלי תואר ראשון מוצאים עבודה מהר יותר מבעלי תואר שני ומעלה ומעובדים ללא תואר. כמו כן, בוגרי מכללות מוצאים עבודה מהר יותר מבוגרי אוניברסיטאות וגם ממי שהשכלתם אינה אקדמית.
84% מהמפוטרים שמצאו עבודה חדשה - נשארו בהייטק. בעלי הסיכוי הנמוך ביותר להישאר בהייטק הם עובדי תפעול, כאשר בעלי הסיכוי הגבוה ביותר להישאר בהייטק הם עובדים טכנולוגיים ועובדים בתחום המוצר. לבעלי תואר מתחום ה-STEM יש סיכוי גבוה פי 1.25 להישאר בהייטק מבעלי תואר במדעי הרוח, החברה ואחרים. מבין העובדים שפוטרו מחברות רב-לאומיות, 74% עברו לעבוד בחברה מקומית. עם זאת, משום שמספר המפוטרים מחברות מקומיות גדול בהרבה - הפיטורים יוצרים תנועה נטו של עובדים לחברות רב -לאומיות.
הכלכלן הראשי של מכון RISE, ד"ר אסף פתיר: "גלי הפיטורים בהייטק הישראלי הגיעו לאחר שנתיים של צמיחה דרמטית בתקופת השיא. על אף שמדובר בתופעה מאתגרת עבור עובדים רבים, חלק ניכר מהמפוטרים מוצאים עבודה בתוך מספר חודשים ורובם נשארים בהייטק. יחד עם זאת, קיימים הבדלים משמעותיים בין קבוצות שונות - אלו המתקשים יותר מאחרים הם העובדים הצעירים, בעוד שההייטק מפגין נאמנות לעובדים הוותיקים. בראייה רחבה יותר, גלי הפיטורים יצרו תנועה של עובדים לחברות קטנות יותר ובשלבים מוקדמים יותר. התמונה שעולה ממחקר זה היא מורכבת - מצד אחד הוא מצביע על דינמיות של ההייטק הישראלי תוך חלוקה מחדש של ההון האנושי בתוכו, ומצד שני מדגיש את הפערים המשמעותיים הקיימים בין קבוצות עובדים שונות בתעשייה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.חדרהסרגיו 31/07/2024 10:52הגב לתגובה זו0 0על סמך מה מספרים האלא ? שלושה חודשים ? 27% מוצאים עבודה תוך חודש ? עם הוא שלו קורות חיים כמה חודשים קודם אולי כןסגור
-
1.מירב מיכאליאנטריקוט 24/07/2024 23:00הגב לתגובה זו0 0סתם ועכשיו ברצינות- ההייטק מת- חכו עוד שנה 49 אחוז בכנת סגירה מיידית- ממקור פנימי!סגור