אינטל חושפת את MMRDIM, זיכרון מערכת למרכזי מידע

אינטל חשפה את MMRDIM, זיכרון מערכת מהיר לדאטה סנטרים, בתקווה שתצליח להחזיר לעצמה חלק מהמוניטין בכל הקשור למרכזי מידע של בינה מלאכותית
 | 
telegram

אינטל חשפה את מודולי MRDIMM, המבוססים על טכנולוגיית DDR5, טכנולוגיה שמאפשרת הכפלה של רוחב הפס בזיכרון DRAM הסטנדרטי ומשפר את המהירויות של הזיכרון.

בעוד שמעבדים מתקדמים הוסיפו ליבות רבות, יכולת הגישה לזיכרון לא הצליחה להדביק את הקצב. מגבלה זו יצרה "צוואר בקבוק" בביצועים של יישומים, בהם חיזוי מזג אוויר, דינמיקת נוזלים חישובית ואפילו יישומי בינה מלאכותית מורכבים.

כדי להתגבר על האתגר, אינטל, לצד שותפות בכירות מהתעשייה, פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת גישה מקבילה לזיכרון בדרגות שונות במודול. המפתח לכך הוא "מכפל" (mux) שנוסף למודול הזיכרון, ומאפשר למעבד לנצל בצורה מלאה את יכולות הזיכרון. כתוצאה מכך, רוחב הפס מוכפל, ויישומים מקבלים גישה מהירה יותר לנתונים, ללא שינוי במבנה הפיזי של מערכות קיימות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מודולי MRDIMM תוכננו לשמור על תאימות ללוחות אם קיימים, תוך שמירה על מאפייני האמינות ותיקון הנתונים (ECC) של MRDIMM. המשמעות היא שחברות יכולות לשדרג את המערכות שלהן בקלות, ולקבל שיפור מיידי בביצועים, ללא השקעות גדולות בתשתיות חדשות.

המעבדים הראשונים התומכים בטכנולוגיית MRDIMM הם מעבדי Intel Xeon 6. המעבדים, במיוחד מסדרת ,Xeon 6900P (Granite Rapids AP) מגיעים למהירות זיכרון של 8800 MT/s, המהירה ביותר אי פעם בזיכרון DRAM. במבחנים שנערכו, מערכות עם MRDIMM הציגו שיפור ביצועים של עד 33% במשימות מורכבות כגון למידה עמוקה ו-AI.

הטכנולוגיה החדשה זוכה כבר עתה לתמיכה רחבה בתעשייה. יצרני זיכרון מובילים השיקו מודולים תואמים, ומוסדות מחקר חשובים, כגון המכון הלאומי למדע קוונטי והמכון הלאומי למדע הפיוז'ן, החלו לשלב את הטכנולוגיה בפעילותם.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות