מתקפת סייבר
צילום: copilot - microsoft

קרוב למיליארד דולר: סטארטאפ הסייבר אפווינד מגייס 100 מיליון דולר לפי שיווי של 900 מיליון דולר

סטארט-אפ הסייבר בן השנתיים מגייס 100 מיליון דולר לפי שיווי של כ-900 מיליון דולר; עד כה גייסה החברה 180 מיליון דולר מאז הקמתה; הגיוס נעשה חפי שווי גדול פי שלוש משווי ה-Seed שלה
חיים בן הקון |

אפווינד, סטארטאפ הסייבר, משלים סבב גיוס נוסף בו גייס 100 מיליון דולר לפי שיווי של כ-900 מיליון דולר, זאת רק כשנתיים לאחר הקמת הסטארט-אפ. סך ההשקעות בחברה מסתכם לכדי 180 מיליון דולר מאז הקמתה. Craft Ventures, חברת ההשקעות שהקים דיוויד סאקס, הובילה את העסקה, כאשר TCV, אלטה פארק קפיטל וכל המשקיעים הקודמים של אפווינד השתתפו.

משקיעים קודמים אלה כוללים את גריילוק, סייברסטארטס, קרן לידר, קרן שבע של עומרי כספי וקרן ההשקעות פני ג׳אר של כוכב הכדורסל סטפן קארי. הגיוס נעשה לפי שווי גדול פי שלוש בהשוואה לגיוס הסיד (Seed).

אפווינד מתכננת להשתמש בתמורת הגיוס כדי להגדיל את הצוות שלה - יש לה כיום כ-150 עובדים ומתכננת להכפיל את זה ברחבי המפרץ, איסלנד, בריטניה וישראל, עם התמקדות בצוותי שיווק ומכירות.

החברה גם תמשיך לפתח את הפלטפורמה שלה, המתמקדת באבטחת זמן הפעולה של מערכות: תעדוף התראות על איומי סייבר ומאמצי תיקון סביב איומים בשירותים פעילים בזמן אמת.

ארגונים בדרך כלל מוצפים בהתראות אבטחה על ידי סופת שלגים של התראות ברחבי הרשתות שלהם, ואפווינד טוענת שהיא יכולה להפחית את ההתראות הללו ב-90% כדי להתמקד רק באלו החשובות ביותר. הפלטפורמה מכסה כיום ניהול עמדות אבטחה בענן (CSPM), פלטפורמת הגנת עומסי עבודה בענן (CWPP), זיהוי ותגובה בענן (CDR), אבטחת API, ניהול פגיעות, אבטחת זהות ואבטחת מיכלים.

העובדה שאפווינד מוערך כעת ב-900 מיליון דולר בסבב סדרה A מדגישה את תשומת הלב שאבטחת הענן מקבלת בתקופה זו ממשקיעים - מה שנובע מתשומת הלב שמקבלת אבטחת הענן ממפתחי ארגונים וסמנכ״לי אבטחת מידע באירגונים.

הבעיה והפתרון של אפווינד

כדי להבין מה כל כך חשוב באבטחת ענן, חשוב להבין שמחשוב ענן הפך לכלי הכרחי עבור ארגונים שרוצים לגדול או להצטמצם במהירות, או לאמץ (או להפטר מ-) שירותים תוך כדי תנועה. אבל הצמיחה של שוק מחשוב הענן הוכחה כשדה מוקשים עבור צוותי אבטחה.

כל הכותרות

שדות הקרב של אבטחת המידע - הם הפריפריה של מערכות הארגון, שיכולות לכלול מכשירים, אפליקציות, רשת, תשתית וקישוריות עם שותפים - גדלים והופכים מורכבים יותר ויותר. וככל שרכיבים נוספים מתווספים, מוסרים או מתעדכנים, מתקבלות יותר חולשות במערכות הארגון.

כך שהחל מהרגע הראשון שהארגון פועל בסביבת ענן, הוא חשוף לפגיעות באבטחת המידע. אחר כך, כל הוספה או חיסור של טכנולוגיה בענן יוצרות עוד פרצות אבטחה, מה שמזיק עוד יותר ככל שהארגון דינמי יותר בטכנולוגיות בהן הוא משתמש. 

האקרים זדוניים מוכנים לנצל את המצב הזה, ולכן על חברות אבטחת הענן להבין כיצד להישאר צעד אחד קדימה ולשמור על אבטחת המידע של אנשים וארגונים.

שליטה בהתראות אבטחה הפך לסגמנט בפני עצמו

אפווינד היא אחת מני רבים של סטארטאפים וחברות גדולות ומבוססות יותר הבונות כלים כדי לסגור את הפרצות בענן. אחרים באותו ענף כוללים את Wiz, Orca, פאלו אלטו, צ׳ק פוינט ועוד.

האופטימיות סביב אפווינד היא גם בגלל האקלים העסקי הרחב יותר. Wiz, שהתיימרה להיות אחד מהסטארט-אפים הצומחים ביותר בכל הזמנים (Wiz עוד לא בן חמש ולפי הדיווחים היא בדרך להגיע למיליארד דולר ב-ARR עד השנה הבאה), דחתה הצעת רכש של 23 מיליארד דולר מאת גוגל כי היא מאמינה שהיא יכולה לגדול לבד.

עמירם שחר, מייסד ומנכ"ל אפווינד, מאמין שההתמקדות של החברה בהתראות אבטחה בזמן אמת מעניקה לה מיצוב ייחודי בין מתחרותיה. ואכן, ההתמקדות בהתראות אבטחה בלבד הופכת במהירות לסחורה בפני עצמה בשוק הרכישות: רק בשבוע שעבר, Wiz רכשה את Dazz כדי לשפר את קצב התראות האבטחה שלה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה