אבישי עובדיה
צילום: משה בנימין
בדיקת ביזפורטל

עובדי ההייטק משלמים פחות מס מאחרים - ההטבה של מיליארדים בשנה שאתם לא מכירים

בשעה שהמס על שכר מגיע ל-50%, חלק גדול מההטבות לעובדי הייטק ממוסה בשיעור של 25% בלבד. רשות המסים העלתה את העניין בעבר, אבל האוצר לא רוצה "לריב עם ההייטק"; מה המס על אופציות לעובדים ולמה יש קשר שתיקה סביב הנושא?
אבישי עובדיה | (43)

מיכאל התחיל לעבוד בחברת הייטק. הציעו לו כמה אפשרויות. בשתי האפשרויות יש מרכיב של שכר לצד מרכיב של מניות ואופציות. באפשרות השנייה יש יותר מניות ואופציות ופחות שכר, אבל ההטבה ההונית - במניות ואופציות - באפשרות השנייה מתגמלת מאוד. מיכאל בחר באפשרות השנייה. אחרי מספר חודשים הוא הבין שכמעט כולם בוחרים באפשרות השנייה.  

בהייטק משלמים פחות מס

מסתבר שבחברה של מיכאל יותר משליש מהשכר מגיע דרך המניות והאופציות. הוא מבין שזה מקובל ויש כאלו שאצלם זה הרבה יותר כשזה תלוי בביצועי המניה. מיכאל מגיע לשכר יפה והוא משלם מס של 50%, אבל על המרכיב ההוני - מניות ואופציות - הוא משלם 25% מס בלבד. למה? אין באמת סיבה. 

המניות והאופציות של מיכאל הן חלק מהשכר שלו. הוא היה מוותר עליהן בתמורה לשכר במזומן. זו המשמעות של רכיבים תחליפיים בשכר. אבל כלפי חוץ, המניות והאופציות הן לא הטבה של שכר אלא הטבה הונית, ועל רווחי הון משלמים מס של 25%. וכך חברות הייטק מקיימות את התנאים של רשות המסים כדי שזו תיחשב הטבה הונית ומצליחות לפרגן לעובדים שלהן במס נמוך. בפועל, זה "פרגון עצמי", כי ברור שאם היה מיסוי מלא על המניות והאופציות הן היו נאלצות להעלות את השכר לעובדים.  

פצצה בהטבת המניות והאופציות

מדובר בפצצה שרשות המסים מגלגלת בזהירות לדרגים הבכירים באוצר מדי תקופה. אבל כולם יודעים כמה הסוגיה הזו נפיצה ורגישה, במיוחד על רקע משבר פנימי שמקטב גם בין ההייטק ליתר העובדים במשק. ההייטק, לזכותו ייאמר, הוא הקטר של המשק, וישראל נהנית מאוד מהיכולות של עובדי ההייטק המקומיים, אבל זה אבסורד שאנשים עם שכר של 40-50 אלף שקל ישלמו מס מופחת בשיעור של 25% בשעה שמעלים את המע"מ ובשעה שמטילים על שכבות הביניים גזרות של 10 אלף שקל בשנה.

 

מיסוי פירותי מול מיסוי הוני

המיסוי על מניות ואופציות הוא עניין ישן נושן. השאלה האם מניות ואופציות הן הכנסה מעבודה שמחויבת כמס שכר כי זה מס על הפירות שיצר העובד (מס פירותי שנובע מכך שהוא ייצר עבודה וקיבל עלייה תגמול), או שמא מדובר ברווחי הון בבורסה החייבים בשיעור מס מופחת של 25%, נשאלת כבר 30 שנה. התשובה אומנם ברורה - יש כאן מרכיב בסיסי וגדול של מס פירותי-מס על השכר, אבל ברגע שמדובר על מספרים כל כך גדולים המשמעות ענקית כי מדובר על יותר מ-120 אלף עובדים ואלפים רבים של חברות, ואז כבר לא מחפשים את "הצדק", אלא את מה שנכון ואפשר לעשות. 

מצד החברות והעובדים דרך היועצים נשמעה טענה נכונה. המניות והאופציות לא בהכרח קשורות רק לעבודה, כי עובד יכול להחזיק באופציות ובמניות בתקופה מסוימת וזה לא תקבול מיידי כמו השכר. כלומר, נניח שעובד מקבל שכר בתלוש של 30 אלף שקל ועוד מניות ב-20 אלף שקל. המניות הן לא כסף לחשבון והן יכולות לעלות ולרדת. כלומר, יש כאן מרכיב של השקעה. 

 

הרצוי מול המצוי - והאם זה ישתנה?

האמת היא שהכי נכון היה לחלק את הסכום לשניים - מרכיב של שכר ששקול לשווי בעת קבלת המניות והאופציות ומרכיב של רווח הון בשיעור של 25% שחל על הרווח מיום הענקת המניות והאופציות. אולי גם היה אפשר לתת הגנה - אם המניות והאופציות יורדות, להפחית את ההפסד מהשכר (קיזוז למטרת תשלום מס נמוך יותר). אבל ברור שלקחת את כל הסכום ולהגדיר אותו כרווח הון זה לא נכון.

המצב בפועל מעוות. האופציות ממוסות ב-25%, המניות בעיקרון ממוסות בשני שלבים - 50% על ההענקה ו-25% על הרווח מההענקה, אבל יש תמרונים שמאפשרים הפחתה דרמטית של המס באם מחזיקים את המניות לתקופה מסוימת.

אנחנו בשנת  מלחמה, האוצר מחפש מיליארדים כדי לסגור את הבור ואת החור בתקציב ויש לו כאן, על פי הערכות מומחים, גבייה פוטנציאלית של לפחות 5 מיליארד שקל בשנה. נשמע מוגזם, אז בדקנו מלמעלה - סכמנו את עובדי אנבידיה, מיקרוסופט, גוגל, מטא, מארוול וחברות טכנולוגיות גדולות, לצד עובדי חברות ישראליות וסמי ישראליות בוול סטריט כמו פאלו אלטו, צ'ק פוינט, טבע, מאנדיי, סלברייט, סייבר ארק, אמדוקס וויקס ועוד רבות נוספות. הגענו ל-40-50 אלף עובדים שלרובם יש אופציות, ואז הערכנו מרכיב של כרבע-שליש במניות ואופציות והגענו להענקה כוללת של כ-5-6 מיליארד שקל בשנה. המס על זה בהינתן 25% הוא באזור 1.5 מיליארד שקל, ובהינתן 50% הוא 3 מיליארד שקל. כלומר מדובר על תוספת רחוקה מאוד מאותה הערכה של 5 מיליארד שקל. גם אם ניקח את כל עולם הסטארטאפים וגם את האקזיטים לא נגיע למספר של 5 מיליארד שקל.

אבל אז נפל לנו האסימון. אנחנו מחפשים את "המטבע" במקום הלא נכון. הטבת האופציות והמניות היא לא הומוגנית - בכל חברה יש סדר גודל של בין 10 ל-30 אנשים שמקבלים את כל השמנת. הבעלים, היזמים, המנהלים הבכירים, לא מקבלים הטבה של אלפי שקלים וגם לא של 10 או 20 אלף שקל בחודש. אצלם ההטבה היא של מיליונים רבים בשנה. 

אם תפתחו את הדוחות הכספיים ותחפרו קצת בביאורים על האופציות, תגלו שרוב ההטבה הולכת לבודדים. וכשמבינים את זה, וכשלוקחים את אותה צמרת בחשבון, מבינים שאכן ההטבה הכוללת של האופציות יכולה להגיע בשנה לאפילו 20 מיליארד שקל. קחו מזה 50% ולא 25% ויש לכם תוספת של 5 מיליארד שקל. 

זה לא יקרה, והאמת היא שבצדק. אנחנו לא רוצים שהסקטור שמחזיק את המשק ייפגע כעת, אבל מה עם אותה צמרת? מה עם אותם 10-30 בכירים בכל חברה? הם מקבלים שכר בתחפושת של אופציות והמדינה מוותרת על סכומי עתק. 

כך או אחרת, כיום ההתחמקות מתשלום מס שמגובשת בסעיף 102 לפקודת המסים, תלויה בתנאים הבאים: תוכנית האופציות צריכה להיות מאושרת על ידי רשות המסים, לרוב זה עניין טכני. יש תקופת נאמנות של שנתיים - האופציות או המניות הנובעות מהן מוחזקות בנאמנות למשך שנתיים. אם העובד מוכר את המניות לאחר התקופה, מדובר על פי התקנות במסלול הוני, והרווח שנוצר מחויב במס רווחי הון בשיעור 25%.  

הכיוון לעתיד

רשות המסים פרסמה לאחרונה עדכון בנושא. היא מבקשת להדק את הפיקוח ולשפר את השקיפות, אך לא ברור האם שינויי החקיקה יגיעו כדי להקטין את ההטבות. מה שבטוח הוא, וברשות אמרו זאת, שהם רוצים לוודא שהחברות והנאמנים עומדים בתנאים. החשש בהייטק הוא שבהתחלה זה יהיה פיקוח ואחר כך שינוי התנאים.

 

תגובות לכתבה(43):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 38.
    הייטקיסט 25/12/2024 00:24
    הגב לתגובה זו
    כל הייטקיסט עובד שבועיים בחודש בלי לראות שקל
  • 37.
    הייטקיסטית 24/12/2024 07:33
    הגב לתגובה זו
    הקמתי חברת ארנק, כדי להקטין המימון להתנחלויות ואברכים.
  • מעניין שההתחמקות ממס של ההייטקיסטים לא מפריע לך (ל"ת)
    דורון 24/12/2024 17:46
    הגב לתגובה זו
  • 36.
    שפרה 24/12/2024 00:23
    הגב לתגובה זו
    כשכל כספי המסים זורמים למימון החרדים ולהתנחלויות.
  • 35.
    אני 23/12/2024 12:35
    הגב לתגובה זו
    העליה צריך להשוות למס על רווחים בבורסה
  • 34.
    דורון 23/12/2024 11:41
    הגב לתגובה זו
    הכותרת משרה את הרושם שעובדים המקבלים מניות מוגבלות (RSU) או אופציות, משלמים על ההטבה הזאת מס של 25% בלבד ולא את המס השולי שלהם. זה ממש לא נכון, והמצב העובדתי מתואר בתוכן הכתבה. חשוב להדגיש שעל ההטבה עצמה משלמים את המס השולי, למשל על מחיר המניה ביום בו היא הופכת זמינה למכירה. ההטבה היא שהתשלום הזה נדחה למועד מכירת המניה. על הרווח, אם ישנו, בהפרש מחיר המניה בזמן מכירתה משלמים רק מס רווחי הון של 25% על הרווח הריאלי, אבל צריך לזכור שבתקופה זו העובד לוקח על עצמו את הסיכון בהחזקת המניה, שמחירה יכול גם לרדת. בעצם הוא מושקע במניה ממש כאילו הוא רכש אותה בבורסה.
  • 33.
    אריק 22/12/2024 20:30
    הגב לתגובה זו
    בממוצע, כל חודש, מעל ה50 שרשום, רק המיסים ישירים. זה לעובד שלא מנהל כלום. מדובר בחברות בינ"ל, תוך שבוע אפשר לעבור, ואז לבדוק אם למצוא צוות בחו"ל, או סתם לעבוד משם, עם אותו הצוות (טוב, חוץ מאמאזון, שגם ככה פח). האם זה כזה כיף? ימי שישי עולים לישיבות, שבתות בודקים ומסדרים דברים, כחלק מהפיתוח. קורעים את התחת, משלמים מה שדורשים, אבל יש גבול לכמה אפשר לממן את האלה מהצד ההוא, וההם מהצד השני.
  • 32.
    רוני 22/12/2024 19:43
    הגב לתגובה זו
    אנשי ההייטק משלמים פה מיסים בארגזים ומממנים את כל הבטלנים מהמגזר הציבורי הבטחון והחרדים, והכי טוב שאתה יכול לבוא איתו זה לקחת מהם עוד מיסים ?
  • 31.
    צדק לכל 22/12/2024 19:16
    הגב לתגובה זו
    מי שצריך להטיל עליו מסים אלו הקבוצה שכלל אינה עובדת, אלא "לומדת בישיבה" ומקבלת תקציבים ענקיים. הקבוצה הזו פוגעת בתל"ג של מדינת ישראל ואינה תורמת דבר לקידום הכלכלה, אלא רק מעמיסה על שאר הציבור. אם רוצים לעשות צדק, צריך לקחת ממי שלא תורם, לא ממי שנוהג בקטר שמושך את כולם אחריו!
  • 30.
    גיל 22/12/2024 16:47
    הגב לתגובה זו
    לדודמא, המניות שהוענקו לי, כרגע אני נמצא בהפסד של 50% עליהן. האם אפשר לקבל החזר על זה אם אמכור אותן? התשובה היא לא. מעבר לכך, אני יכול להגיד דבר אחד, ושהוא יהיה ברור לכולם: בשנה שעברה עזבו את הארץ כ-127 אלף אנשים, ועשרות אלפי אנשי הייטק פוזלים לחו"ל. אם מדינת ישראל חושבת שאנשי ההייטק הם פרה חולבת שתישאר לנצח, זה טעות חמורה. אתה מציג תמונה כאילו אנשי ההייטק לא משלמים מספיק מס, אבל מדובר במיסים שהם משלמים ישירות, כמעט כולם, על המשכורות הגבוהות. לפני שאתה מדבר על מיסים, כולם צריכים לשלם את אותן סכומים לביטוח לאומי ולמס בריאות, אבל אנשי ההייטק משלמים פי 10 מאחרים. למה אני צריך לשלם מס על תקרות הפקדה לפנסיה? הרי כולנו שווים בפני מערכת המס, נכון? אז לא. אנשי ההייטק משלמים סכומים עצומים של מיסים, עם מס אפקטיבי של 40% על משכורות גבוהות. אם המדינה רוצה לראות ירידה במספר אנשי ההייטק, שתמשיך להעלות מיסים. נראה מה יקרה אז. כל איש הייטק שעוזב את המדינה, זה כאילו 10 עובדים עם שכר ממוצע עוזבים.
  • 29.
    שי 22/12/2024 16:28
    הגב לתגובה זו
    25% זה רק על הרווח ...
  • 28.
    50% מס על הענקה, 25% מס משלמים על הרווח, אפשר גם להפסיד (ל"ת)
    א.א. 22/12/2024 15:19
    הגב לתגובה זו
  • 27.
    יוני 22/12/2024 15:10
    הגב לתגובה זו
    כל הזוכרים המקומבנים שעכשיו מוכרים את הדירות ברווח במקום לגור בהם, לכו למסות אותם. למה שהם יקבלו מתנה?
  • 26.
    יוני 22/12/2024 15:09
    הגב לתגובה זו
    הייטק היום זה מעמד ביניים נמוך בלי מועדוני הסתדרות, להייטק אין הנחות בנדלן, לא ״חבר״ אל ביחד בשבילך, אין כלום, אין קביעות, כשמפטרים אותך אתה נזרק לאשפתות, המדינה גונבת לך 50% מס מהשכר כאילו אתה איזה פושע, בזמן שיש אנשים שמקבלים דירות בהנחה בפריפריה ולא צריכים לעבוד. ההייטק חייב לגור במקום יקר וקרוב לעבודה כי הוא חייב להגיע למשרד. אין לו סיוע, הוא משלם מחיר מלא בכל מקום. הייטק היום זה מעמד נמוך. מי שמקבל אופציות נוטל סיכון, אם המדינה תגנוב יותר מ25% מזה, פשוט מאוד נעבור לחול. אפילו שיש ימנים בהייטק, כבר רואים שגם הם נאנקים תחת יוקר המחיה וגזירות המס. לא ייתכן שרמת החיים של העניים כל הזמן עולה פה ורמת החיים של ההייטק רק יורדת בחסות מיסים והטבות לחלשים שלא טורחים ללמוד ולהגיע להייטק, חלקם עצלנים למרות שיש להם את היכולת המוחית. לכן זו גניבה לאור יום.
  • 25.
    אזרח 22/12/2024 15:08
    הגב לתגובה זו
    משלמים פחות כמו כל אחד
  • 24.
    ירון מהשרון 22/12/2024 15:02
    הגב לתגובה זו
    פעם אחת בכך שהם משלמים פחות מס ופעם שניה בכך שהממשלה פוחדת להקטין מס על רווחי הון לכלל המשק בגלל הסעיף הראשון
  • 23.
    80% מהישראלים בקושי תורמים לנטל המס ולהייטק נטפלים?בושה (ל"ת)
    כלכלן 22/12/2024 14:56
    הגב לתגובה זו
  • 22.
    בא 22/12/2024 14:38
    הגב לתגובה זו
    עוד דרך למצוץ כסף מהעם היושב בציון ...תעבירו אןתו לרסרים וקצינים גובניקים בקבע בצהל ..כרגיל ..הצבא מושחת מהיסוד ..אין מינוי בלי פרוטקציה ..והתוצאות לפניכם !! !
  • 21.
    הייטקיסט 22/12/2024 14:23
    הגב לתגובה זו
    כאשר משלמים 25% ההוצאה לא מוכרת בחברה מספיק להתעמר בהייטקיסטים
  • 20.
    עובדי היי טק יכולים להגר בקלות לסיליקון ואלי (ל"ת)
    רוצה שיברחו לארה"ב ? 22/12/2024 14:23
    הגב לתגובה זו
  • 19.
    אין ביביסטים בהיי טק 22/12/2024 14:21
    הגב לתגובה זו
    הממשלה לוקחת מהמגזר היצרני ביותר בשביל לתת לפרזיטים
  • 18.
    אולי נכון לסמנכ:לים 22/12/2024 14:19
    הגב לתגובה זו
    בחברות שמונפקות רק מנכלים וסמנכלים מקבלים כמויות נכבדות של אופציות שאר העובדים כלומר 90% מקבלים כמויות לא משמעותיות
  • 17.
    בעלי עניין פאורנדרים משלמים 50% מס על האופציות (ל"ת)
    בן 22/12/2024 13:41
    הגב לתגובה זו
  • 16.
    ליאור 22/12/2024 13:38
    הגב לתגובה זו
    זה המצב כרגע, תבדקו. עצוב שהכותב לא בקיא ובעיקר עסוק בקליק בייט.
  • 15.
    d 22/12/2024 13:24
    הגב לתגובה זו
    אין מס על שכר דירה על מה אתה מדבר מיליוני דירות נדל"ן שכורות ו-0 מס
  • 14.
    עמית 22/12/2024 13:22
    הגב לתגובה זו
    מחיר הענקה ממוסה במס מלא (ועל זה מס בריאות ..) . רק העליה של המניה ממוסה במס רווחי הון . אולי עדיף לחשוב איך להגיע למיליארדים בכסף שחור מלחשוב איך לקחת עוד ממי שמשלם פה את רוב המיסים
  • 13.
    d 22/12/2024 13:20
    הגב לתגובה זו
    hitech pay mpst of income taxes how much haredim pay income tax?
  • 12.
    רק שואל 22/12/2024 13:17
    הגב לתגובה זו
    מישהו מונע מחברות כמו שיכון ובינוי, דמרי, בנק לאומי...וכו' לשלם במניות לעובדים? חברות ההייטק נוהגות כך כי מדובר בתגמול כנגד ידע וניסיון שהעובד יכול לנייד בקלות לחו"ל. גם ככה הממשלה עושה הכל להבריח את קרנות ההשקעה שרושמות את הסטארט אפים בחו"ל ולא בישראל, אתה מציע להבריח גם את העובדים?
  • 11.
    הייטקיסט 22/12/2024 13:17
    הגב לתגובה זו
    "האמת היא שהכי נכון היה לחלק את הסכום לשניים - מרכיב של שכר ששקול לשווי בעת קבלת המניות והאופציות ומרכיב של רווח הון בשיעור של 25% שחל על הרווח מיום הענקת המניות והאופציות" זה בדיוק המצב אז כל הכתבה שלך מיותרת
  • 10.
    הגיון 22/12/2024 13:15
    הגב לתגובה זו
    על מה שמשלמים לך במניות אתה משלם 50% מס . ועל הרווח אתה משלם 25%. זה בדיוק אותה תוצאה יתנו לך כסף ואז תלך תשקיע אותו במניה.אין בזה שום הטבה . בכלל ברוב המיקרים חברות סטראטאפ מתאדות ואז כל האופציות שנתנו לך לא שוות כלום. ובמצב הזה העובד נדפק כי הוא תרם למקום עבודה כח עבודה בחינם.
  • 9.
    סרגיו 22/12/2024 13:05
    הגב לתגובה זו
    כתבה לא נכונה מס על אופציות הוא 25% ללא קשר אם הם ההייטק או לא ההייטק , וכמה אנשים כבר מקבלים אופציות ? כמה מצליחים לממש ? נותנים לך 2000ש"ח אם בכלל , וזה בקושי 5% מי השוק , ומה שונה בין אופציות דרך מקום עבודה ומניות שאני קונה לבד , ומשלם 25% מס רווח ? לא מצליח להבין מה רוצים להגיד בכתבה ?
  • 8.
    עמי ארנה 22/12/2024 13:05
    הגב לתגובה זו
    מניות או אופציות זו הטבה בעת ההענקה הן לא שוות הרבה לרוב וממוסות במס שולי עבור עת ההענקה כלומר בידיוק אותו מס אילו זה היה חלק מהמשכורת. אם בוחר העובד להחזיק שקול הדבר אילו רכש אופציות או מניות בכספו הפרטי ואיו סיבה שהמס אם כך יהיה גבוה מ 25% שזהו מס רווח ההון בארץעל השקעות בבורסה. הפרט הכי חשוב ששכחו לציין שהענקת אופציות יוצרת אצל העובד מחוייבות להצלחת החברה שכן אם יעשה עבודה טובה בזכותה החברה תצליח ירוויח מזה. לעומת זאת קצבאות שמחלקים לחרדים שלא עובדים לרוב תלויות רק במספר הילדים שאותם חרדים עושים כלומר תגמול הפוך - תייצרו יותר ילדים שגם לא יעבדו בעתיד תקבלו יותר כסף על כך.
  • 7.
    ג'וני 22/12/2024 13:04
    הגב לתגובה זו
    איזה 25%, על מה אתה מדבר? בתור כתב של ביזפורטל הציפייה שתבדוק את המספרים ותכתוב אותם נכון. במקום זה, אתה כותב שטויות שגורמות לאנשים לחשוב שעובדי היי טק משלמים הרבה פחות ממה שקורה בפועל
  • 6.
    אלמוג 22/12/2024 13:04
    הגב לתגובה זו
    הן אופציות שלא תמיד יש להן ערך לאחר מועד ההבשלה. וגם מי שהיה קונה אותן בבורסה היה משלם 25 אחוזים בתנאי שלא הפסיד את כספו כי ערכן ירד מתחת לשווי המנייה פחות עלות המימוש!
  • 5.
    ערן הראל 22/12/2024 12:58
    הגב לתגובה זו
    המקום שצריך ללכת אליו זה קיצוץ משמעותי, כן שמעתם נכון קיצוץ. 1. משרד הבטחון ממריא ל 120 מיליארד שקל תקציב שנתי השנה. מיליארדים מהתקציב (5 מיליארד בקלות) הולך לשכר למילואמיניקים בתפקידים עורפיים, למילואמניקים שמקבלים משכורות כפולות, ולמשימות של 4 שעות בשלושה ימים שחייל סדיר היה יכול לעשות בקלות. נשאלת השאלה גם מה עשו עם 80 מיליארד שקל מדי שנה בעשור האחרון אם בשבת בבוקר כולם ישנו בבית? 2. משרד החינוך - כמה מיליארדים בשנה מהתקציב הולכים לתפקידים שהם לא הוראה? לבטל כמה שיותר, להעיף מפקחים מיותרים, ולהחזיר את כללי המשמעת לפני רפורמת האדם במרכז המטומטמת. תשאלו כל מורה הוא מתוסכל לא מהשכר אלא מה היחס של התלמידים. גם כאן אפשר 5 מיליארד בקלות. 3. קיצוץ בבריאות - שמעתם נכון. לאחד מחלקות יוקרתיות. למה צריך 3 מחלקות טיפול נמרץ לב ברדיוס של 10 ק"מ במרכז (וולפסון, תל השומר, איכילוב) לאחד את כולן לאחת גדולה ולהתקדם. לא צריך שכל פרופסור תהיה לו מחלקה משלו. להפחית את אי השיווין בין השכר שמקבלים הבכירים בשביל 4 שעות עבודה ביום, לעומת המתמחים שהם 28 שעות עבודה ביום. חסכון של 5 מיליארד שקלים.
  • 4.
    הייטקיסט 22/12/2024 12:53
    הגב לתגובה זו
    תבדוק ותראה שרוב כספי המיסים בישראל מגיעים מעובדי ההייטק כאשר יותר ממחצית העובדים בישראל כלל לא משלמים מס הכנסה
  • צחי 22/12/2024 13:03
    הגב לתגובה זו
    במיסוי נמוך
  • 3.
    יעקב 22/12/2024 12:51
    הגב לתגובה זו
    בנוסף משלמים 50% על ההוני. אפשר להעלות את המס גם ל100 אחוז אבל אז כבר אף אחד לא ירצה מניות. מה עשינו בזה?
  • צחי 22/12/2024 13:03
    הגב לתגובה זו
    מס יסף היה מביא אותם ל-55%
  • 2.
    מס עשירים היה פותר 22/12/2024 12:44
    הגב לתגובה זו
    שיוסיפו במדינת ישראל עוד מדרגת מס עושר: יחיד שמרוויח בשנה מעל 5 מיליון ש"ח משכר,מניות או כל הכנסה אחרת שישלם עוד 5 אחוז מס יסף.
  • יעקב 22/12/2024 14:26
    הגב לתגובה זו
    הוא אתחיל במקור כ 2 אחוז על הכנסות גבוהות מאוד. בינתיים העלו את המס ל 5 אחוז והורידו את הרף של ההכנסות הגבוהות
  • מוטי 22/12/2024 13:00
    הגב לתגובה זו
    רווח על נדלן ניצבר לאורך שנים וומוסה כאילו נוצר בשנה אחת.
  • 1.
    שאול 22/12/2024 12:41
    הגב לתגובה זו
    שבבים נגד טילים