"משקיעים פרטיים מעדיפים AI וסייבר"

כך אומר אבי ניר, מנכ"ל חברת COMPVISION, המתמחה בתגמול ושכר ומלווה חברות להנפקות. לדבריו, למרות שהחברות התחומים האלה פופולריות בקרב משקיעים,  גם להן  קשה לגייס כסף דרך הנפקה
 | 
telegram

"חברות טכנולוגיה מעדיפות לפטר מאשר להוריד שכר".  כך אומר  אבי ניר, מנכ"ל חברת COMPVISION, המתמחה בתגמול ושכר ומלווה חברות להנפקות. לדבריו, באופן כללי השכר בהי טק ב-2023 עלה מעט, אם כי "בתוך זה היו הרבה נישות שירדו, והרבה נישות שהוקפאו. השכר בהי טק בישראל עוד לא ממש ירד והרבה חברות יושבות על הגדר בעניין של עדכוני שכר. הן מפחיתות עלויות שכר בין היתר  דרך הפחתת  מחירי הגיוס של עובדים  ואי העלאת שכר לעובדים קיימים. "

לדבריו, יש להבחין בין חברות הטכנולוגיה הגדולות והחזקות, כמו צ'קפוינט, נייס וכד', שבהן  "ממשיכים לגייס אנשים ,אמנם במספרים פחות גדולים, והשכר עולה בקצב פחות גבוה , אבל אלה חברות שעדיין נותנות בונוסים ואופציות, והן  לא בסכנה משמעותית. "

בקרב חברות שהגיעו לשוויים גבוהים מאוד והתרסקו, כמו פלייטיקה, פאגאיה ואחרות, אומר ניר, "אפשר לראות פיטורים וזהירות גדולה יותר, אבל בסה"כ הביזנס בסדר, וממשיכים לשלם בונוסים ואופציות. קשה יותר למצוא עבודה בחברות האלה, בהשוואה ללפני שנה וחצי-שנתיים.  מגייסים רק  אם מישהו עוזב, או מוספים תפקידים לעובדים קיימים".  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לעומת זאת, סקטור הסטרטאפים, אומר ניר, "הוא  חטף מכה יותר משמעותית .גם כי אין הנפקות, גם כי קשה יותר לגייס כסף, ואז החברות האלה מתמוטטות וסוגרות. שם יש הידוק חגורה מאוד רציני,  לא רק במובן של הקפאת גיוסים, אלא גם מבחינת עליות שכר,  וכלי התגמול שלהם זה בעיקר אופציות. "

בצד כל זה, תחומי ה-AI (בינה מלאכותית), וכן הסייבר, מתנהלים אחרת שבהבדל מהמגמה הכללית בחברות הטכנולוגיה, של צמצום עלויות כוח אדם: חברות בתחומים הללו מגייסות עובדים ומגייסות כסף ממשקיעים פרטיים, המשקיעים בעיקר בעולמות הללו.  

אפילו לחברות הללו, אומר ניר,  עדיין יש קושי בגיוס כסף בדרך של הנפקה, והנתונים מאששים זאת: ב-2021 היו בישראל  94 הנפקות חדשות.  בשנת 2022, המספר ירד ל=23 הנפקות, וב=2023 היו שתי הנפקות בלבד.

בנאסד"ק היו בשנת 2021 709 הנפקות, 11 מתוכן של חברות ישראליות; ב=2022 המספר עמד על 375, מתוכן 10 ישראליות, ובשנת 2023 המספר ירד ל=245 הנפקות, מתוכן 4 ישראליות.

לדברי ניר, למרות שתחום הבינה המלאכותית נחשב לתחום העתיד, הרי שנכון להיום הוא עדיין לא נכנס באופן מאסיבי. "כנראה שאפשר להיעזר בו ולהסתפק בפחות אנשים, אך אני לא רואה איך הוא מחליף, ראש צוות פיתוח, או יועץ מנוסה. הוא יודע לעזור  לשפר תהליכים , לחסוך בכל מה שנוגע להבאת אינפורמציה, אבל הוא עדיין לא יכול להחליף אנשים".  

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות