תמורת 43 מיליון שקל: סוכנות נטו תימכר לארבע עונות
ארבע עונות, סוכנות לביטוח פנסיוני, וחברת הבת של אי.בי.אי בית השקעות, הכריזה על חתימת העסקה לרכישת פעילותה של חברת נטו פיננסים. העסקה, ששוויה עומד על 43.5 מיליון שקל, מהווה מהלך מרכזי עבור ארבע עונות להעמקת דריסת הרגל בשוק הביטוח הפנסיוני והפיננסי. העסקה כוללת לא רק את הפעילות הפנסיונית והפיננסית של נטו, אלא גם את ההתחייבויות שצברה, להמשך שיתוף הפעולה עם סוכנים הקשורים בה.
התמורה תחולק למספר יעדים, כאשר החלק הגדול ביותר, 27 מיליון שקל, יוקצה לכיסוי חובות נטו כלפי בנק מזרחי טפחות. בנוסף, 5 מיליון שקל ישמשו לפרעון חוב של נטו לחברת אי.בי.אי בית השקעות. יתרת הסכום, 11.5 מיליון שקל, תשמש לתשלום חובות לסוכנים שיתחייבו להמשיך לעבוד תחת ארבע עונות. מודל התמורה כולל גם מנגנון השלמה מבוסס ביצועים, שייקבע בהתאם לתוצאות הפעילות הנרכשת בעתיד. מנגנון זה מביא בחשבון את הכנסות הפעילות בניכוי הוצאות תפעוליות, תוך שמירה על גמישות פיננסית שמאפשרת לארבע עונות למצות את הערך האמיתי מהעסקה.
נטו תוביל את אי.בי.אי להיות שחקנית משמעותית?
רכישת הפעילות של נטו צפויה לחזק את מעמדה של ארבע עונות כאחת הסוכנויות המובילות בישראל. הרחבת מצבת סוכני המשנה ושימור ההתקשרויות עם הלקוחות הקיימים יאפשרו לחברה להרחיב את פעילותה בתחום הביטוח הפנסיוני והפיננסי וליצור יתרון תחרותי בשוק. העסקה גם כוללת אפשרות להשתתפות ברווחי הפעילות הנרכשת בשנים הקרובות, מה שמדגיש את הפוטנציאל הכלכלי ארוך הטווח של המהלך.עם זאת, ההסכם תלוי במספר תנאים מתלים, בהם אישור רשות התחרות, חתימת סוכני המשנה על התחייבות להישאר תחת ארבע עונות, ואישור הסדר החוב של נטו על ידי בית המשפט. ארבע עונות מתכוונת לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם סוכני נטו לשימור תיקי הלקוחות, ובמקביל מתכננת לשלב חלק מעובדי נטו בפעילותה העתידית. החברה הדגישה כי אין ודאות מוחלטת להשלמת העסקה, שכן קיים סיכון שהרגולטור או גורמים משפטיים עלולים לעכב את התהליך או למנוע את מימושו.
הסיפור של נטו - איך פעלה השיטה?
נטו פיננסים, בית הסוכנים השני בגודלו בישראל, פעל בשיטה שמעלה לא מעט שאלות על ניגודי עניינים במבנה שוק הביטוח וההשקעות. כחלק ממודל הפעילות שלה, נטו שיווקה ללקוחות מוצרים שהחברה עצמה יצרה, מה שהוביל לתשואה נאה עבור בית הסוכנים, אך עורר ביקורת נוקבת. הניגוד הבסיסי בפעילות מסוג זה, שבו אותו גוף גם מייצר את המוצרים וגם משווק אותם בתמורה לעמלות גבוהות, העלה חששות בנוגע לאובייקטיביות בשיווק ולרווחיות האמיתית של ההשקעות עבור הלקוחות.- בית המשפט אישר את המכירה של נטו לבית ההשקעות איי.בי.איי
- פרשת נטו פיננסים: המשקיעים נגד מנהלי הסדר החוב
כזכור, לפי ההאשמות, כספים של משקיעים קודמים שימשו, ליצירת מצגי נתונים משופרים שנועדו למשוך משקיעים חדשים – תהליך המזכיר את מבנה הפעולה של פרמידה. עבור המשקיעים, המשמעות היא אובדן ניכר של כספים, ולעיתים קרובות ללא שקיפות מספקת בנוגע לסיכונים ולעלות העמלות הגבוהה שנגבתה.
ההתנהלות הבעייתית התרחשה גם בשותפות עם בית ההשקעות וולת'סטון, בניהול ירון פיטארו. במסגרת שותפות זו פיתחה נטו מוצרי השקעה אלטרנטיביים – נכסים לא סחירים – ששווקו ללקוחות באמצעות סוכנים. עמלות גבוהות במיוחד נגבו הן על ייצור המוצרים והן על שיווקם, לרבות עמלות ניהול ועמלות הצלחה. בפועל, העמלות הכבדות הללו נגסו ברווחי המוצרים באופן כזה, שסיכויי הרווחיות עבור הלקוחות היו מזעריים עד לא קיימים.
- 1.אני 01/12/2024 12:00הגב לתגובה זוהלו!! זה פנסייה של אנשים. לפני שאתם עושים קומבינות וסוחרים בחסכונות חיים של אחרים - תעמדו לדין.