אסטרטגיית הפרסום בישראכרט: אוהב תרבות? נגשים לך
הדיון לשם מה באמת אנו זקוקים לכסף הוא פילוסופי. מערכת היחסים שיש לנו עם הכסף שלנו, משקפת את זהותנו האמיתית יותר מאשר את מצבנו הפיננסי.
הקמפיין החדש של ישראכרט מסמל צעד גדול שעושה חברת כרטיסי האשראי אל עבר השקפת עולמו של הלקוח לגבי חייו. זה לא חדש שחברות כרטיסי האשראי רואות עצמן מחויבות להיות מעורבות בחיי הלקוח. לאומי קארד תמכה שנים ב'חיים האמיתיים', הטיפה לצרכנות הנבונה, והפכה עם הזמן להיות הכרטיס המפנק - עד טירוף של לקוחותיו. ישראכרט זיהתה את עצמה תקופה לא מבוטלת עם תרבות והגשמת חלומות, וכאל הטיפה ל'קל לרצות יותר' ול'לחיות נכון'. המסרים, בין אם הם על פינוק או על צרכנות נבונה, שאפו לקלוע למכנה המשותף הרחב בהנחה שקיים כזה.
לאחרונה החליטה ישראכרט לפרוע את ההבטחה קצת יותר, ולפרוט את ההטבה שהיא נותנת לצרכן לפרטי - פרטים, ברזולוציה שכמותה טרם פגשנו. ישראכרט החליטה לא רק לראות את הביזנס דרך הצרכן שרוצה לחיות טוב יותר את חייו, היא מתחייבת להתאים את ההטבות לנטיית ליבו של הצרכן כך שאם הוא אוהד אמנות או בישול, ספורט או אופנה - שם תתמקדנה ההטבות. באופן עקרוני אומרת ישראכרט ללקוחותיה: אם אתה יודע מה אתה אוהב, אנחנו נהיה שם עבורך ונעזור לך ליהנות מזה.
ישרכאט
סרטון הטלוויזיה מספר סיפור על בעל שהולך עם זוגתו לקונצרט קלאסי, אבל הוא בעזרתו של איל ברקוביץ, הוא מגלה באמצע האירוע כי הוא בעצם מעדיף ספורט על קונצרט. קלאסית.
הסיפור הוא סיפור קלאסי על חיינו אנו, אותם לא תמיד אנו חיים במלואם, עושים ויתורים ופשרות ומוצאים את עצמינו מחוץ לאלמנט האמיתי שלנו. במקביל אפשר לראות שלטי חוצות בעלי נוכחות מרשימה ששואלים "אוהב לבשל?", "אוהבים אופנה?" ומציגים את המסלולים השונים.
ישראכרט מציעה לנו לבחון מה ההעדפות האמיתיות שלנו ולהכיר בהן. כדאי לנו, אומרת לנו ישראכרט כי אז נשיג יותר. לכאורה תכנית מסלולים שמזכירה קצת את המסלולים של סלקום (חיילים/משפחה - זוכרים?) אבל מרמזת על פילוסופיה עמוקה יותר: אם אתה יודע מי אתה ומה את רוצה, החיים ילכו איתך לשם.
קמפיין זה מזכיר באסטרטגיה שלו 2 קמפיינים אלמותיים של 2 בנקים אלמותיים עוד יותר. ה-HSBC וה-City Bank.
לסרטו של City Bank -
ה-City Bank מדבר על כך שבחיים יש דברים חשובים יותר מכסף. כדי להדגים את זה הוא מראה מזה שנים סרטונים ומודעות שמדגימים חברות אמיתית, אהבה אמיתית, שיגעונות קטנים וגחמות גדולות - כולם לא ניתנים להשגה תמורת כסף. לשם דוגמא - בחורה שהשיגעון שלה הוא לעשות פרצוף של ארנב מול הראי. יש דברים חשובים יותר בחיים מכסף, ויש בנק שמבין זאת, אומר לנו הסיטי-בנק.
HSBC
ה-HSBC שמגדיר את עצמו World s local bank, מתחייב להיות ער להשקפות עולם שונות של תרבויות שונות במקומות שונים של אנשים שונים. הקמפיין של ה-HSBC שרץ גם הוא מזה שנים רבות, מנסה לצוד נקודות השקפה שונות של אנשים על אותו דבר. למשל - קעקוע בעיניו של פלוני נראה טרנדי בעוד שבעיניו של אלמוני הוא נראה פרימיטיבי. בסרטון קיצוני ממש רואים סיפור שלם על מעצר ברוטאלי של חבורת אנשים באמצע היער, שחרור של אחת העצורות הכועסות בידי בן זוגה, והתפייסות תמוהה של השניים על האופנוע בדרך הביתה. הסרטון אפרפר ומעיק ואיך שהצופה אומר לעצמו "למה כל זה קשור?", עולה הכתובית "לאנשים שונים ערכים ועקרונות שונים. אנחנו לומדים את זה וזה מאפשר לנו לתת שירות טוב יותר ללקוחותינו. HSBC".
- 5.לא מעודכנת 11/01/2012 09:40הגב לתגובה זורק תעזרו לי לזהות: מי המפורסם שמופיע תחת טיולים ותחת בילויים? את גילה אלמגור זיהיתי, וגם את טריני וסוזנה, השאר קצת עלומים..
- 4.אסתי 10/01/2012 21:14הגב לתגובה זוכמי שאינה שייכת לתחום הפרסום, איני יכולה אלא להתפעל מיכולתך לנתח ולהאיר את מה שחבוי בין השורות, את ה'סבטקסט' של הדברים. את עושה זאת באופן מעורר השראה ומחשבה.
- 3.ד"ר שמוליק צרפתי 09/01/2012 15:06הגב לתגובה זוראשית, נהנה לקרוא את ניתוחייך. זו לא מתמטיקה ומכאן שלא תמיד מסכים, אבל המתודה נכונה והאתגור משמעותי עבור קוראי שיווק. שנית ולגופו של עניין...ישראכרט ממחזרים מסלולי העדפה ויורדים לרזולוציה של ביקושי צרכן בערך כמו במהפכת ה-CRM ז"ל. זה קצת מיושן וזה מזכיר מתיחת מותג שבעוד שנתיים יתכנס חזרה לדרך בהירה וצלולה יותר. הם עוטפים נחמד כפי שציינת אבל במהות אין כל חדש.
- 2.נדמה שהבנתך עטרה לא גדולה בנושא לדעתי... (ל"ת)מפרסם 09/01/2012 08:51הגב לתגובה זו
- 1.קאטו 08/01/2012 12:33הגב לתגובה זוישראכרט עוברת לשיטת בחירת הטבות, אבל במקום לחקות עד הסוף את כאל שעשו את זה לפני שנתיים ויותר, היא יוצרת מסלולים. מסלולי הטבות שמאלצות אותי לבחור טבות בתרווד במקום לבחור הטבות בכפית. זאת האסטרטגיה, אין שום קשר אמיתי ל"תובנה" לאנשים שונים אהבות שונות.
- עטרה בילר 10/01/2012 00:50הגב לתגובה זוקודם כל אהבתי את כותרת התגובה. שנית - זה נכון שקונספציית המסלולים לא חדשה אבל חריפה, ישירה וברורה יותר מכל המיסלולים הקודמים בפיננסים.