עירום קשור למסר? אצל המדרשה לאמנות בית ברל - זה המקרה
"לא כל אמנות היא אמנות. מול אמנות שטחית, ממוסחרת ומתחנפת ניצבת הנחת העבודה שלנו, לפיה אמנות היא בראש ובראשונה כלי ביקורתי, אמיץ ורדיקלי, שיכול וצריך לשנות את התרבות, החברה והסביבה בה אנו חיים", כותבת המדרשה לאמנות בבית ברל באתר, ומבטיחה: "נוציא ממך את האמן הכי מקורי ורציני שאתה יכול להיות".
בשילוט חוצות מצהירה המכללה שהסצנה לא מעניינת לה את ה _ , כשישבן של אל יווני, ספק פסל ספק דוגמן (או אל יווני) מתנוסס לראווה משמאל למקף.
במיתוג של השכלה גבוהה, האתגר הוא לצוד עולם תוכן שלם במשיכת מכחול פשוטה, שאמורה ללכוד את חווית הלימודים יחד עם התועלת שנפיק מהמוסד בחיים האמיתיים. במקרה של המדרשה לאמנות בית ברל ישנם מספר אתגרים שפרסום החוצות הצליח לנצח.
תדמיתית, 'בית ברל' אינה נחשבת לכור ההיתוך המוביל בישראל לאמנים מכתיבי אג'נדה שכן יש לה דימוי קונפורמיסטי של מדרשה ששמה הולך לפניה כבית ספר למורים. אם לא די בכך, הרי שמתחרים כגון בצלאל, המכון הטכנולוגי חולון וויצ"ו חיפה דווקא כן מצליחים ליצור לעצמם דימוי שכזה. לכן, כדי להוכיח שהמדרשה תוציא אותך אמן פורץ מסגרות ולא כזה שמנסה למצוא חן, אסור לה לדבר בשפתה הרגילה - זו שאנו מצפים ממנה לדבר.
למשל, מודעה ובה תמונה של פיקאסו, שמכריזה שרק מי שהעז לפרוץ מסגרות הפך לאמן בעל שם הייתה עשויה להעביר אותו רעיון של אמנות 'מחוץ לסצנה' אולם במקרה הספציפי, שפת הפרסום היתה שפה תיעודית, היסטורית וצפויה ואילו המדרשה לא היתה מצליחה לבקוע את המיצוב שמיוחס לה - בית ספר שקט וממוסד למורים במקום שקט בשרון.
כדי שהמודעה תקיים את מה שהיא מבטיחה - להעז ליצור נגד הזרם, אין לה ברירה אלא לצאת נגד הזרם בעצמה. במקרה הספציפי, הישבן המתנוסס בתמונה לא רק שאינו פרובוקציה אלא שהוא לגיטימי ורלוונטי ביותר כאייקון של אמנות קלאסית. באופן מוזר, הישבן של האל היווני בפרסומת הוא הפריט הכי קלישאתי וקונבנציונלי במודעה. מה שהופך את המודעה למטרידה ולכן מוצלחת הוא השימוש בישבן כדי להשלים את המשפט "הסצנה מעניינת לנו את ה - ". לעיתים מאד רחוקות העירום בפרסומת קשור למסר. במודעה למדרשה לאמנות בית ברל זה המקרה.
אסטרטגיה טובה משרתת תמיד אותה מטרה: לשפר מעמד ולהרחיב שליטה תוך שימוש יעיל במשאבים השעומדים לרשותי ותוך ניצול חכם של הזדמנויות שהשטח מזמן לי.
המודעה של המדרשה, באמצעות משרד הפרסום זרמון DDB מצליחה להגדיר באופן רענן ויעיל מיהו אמן אמיתי ובאותה נשימה - להפתיע אותנו בהקשר לכל מה שאולי חשבנו שאנחנו יודעים על בית ברל, שבמחי יד הופך מדרשה אפורה מחוץ לעניינים למשק אמנות אוטרקי מחוץ לסצנה.
- 10.מיכל 05/03/2012 13:32הגב לתגובה זווהכל תחת הכותרת של "השכלה גבוהה" בושה למדינה ששותקת על תת רמה כזאת
- 9.סטודנט לאמנות 04/03/2012 22:23הגב לתגובה זוכסטודנט לשעבר לאמנות ופרסומאי בראשית ימיו אני יכול להגיד שהפרסומת ראשית אינה משרתת את המוסד בפן האקדמי-תרבותי אותו מוסד מנסה לייחס אליו ועושה בדיוק ההפך. פרובוקציה בגרוש הומור רע ויבש. כשאני מנסה להסתכל כיצד אתייחס לפרסומת ולרמת השכנוע שלה, ההחלטה תהיה ברורה בכדי ללמוד אמנות זה בוודאות איננו המוסד לעשות בו את זה.
- שיקו 05/03/2012 00:15הגב לתגובה זובוא ואלמד אותך שיעור קטן בפרסום. תפקידו של שילוט חוצות מתחלק לשלושה חלקים ממש כמו בצבא (אם ביקרת שם) 1. לעצור אותך. 2. לתת לך לחשוב. 3. להגיד בסוף ואללה. כנראה החלק השלישי לא חדר אותך אז כוונתו היא להגיד שהסצנה של האלק אומנות העכשייות שתופסת תחת על האומנות הקלאסית לא מעניינת את המכללה, כי אומנות מתחילה בבסיסים האדירים שלה (פסל-אמנות קלאסית) ולא בריח של פלוצים. אם עד עכשיו לא הבנת..עזוב עכשיו את קורס הקופי שלך, חבל על הכסף.
- סטודנט לאמנות 05/03/2012 17:00ההנחה שלך היא נכונה בהקשר לחשיפה אם וכאשר היה מדובר במוצר כזה או אחר. כמו שאני רואה את אופן של מיתוג ופרסום מוסד אקדמי שכאן יחול וויכוח האם הוא שונה ממוצר, ואני טוען שבהחלט כך, צריך לפנות באופן שונה לגמרי מבחינה אסטרטגית. ההחלטה ללמוד במוסד אקדמי שונה בתכלית מאשר העמידה מול המדפים בסופר ולכן כל השלבים שלא למדתי בקורס לקופי (ואתה כמנטור ממש ציינת בתגובתך) שווים לתחת. ואם היית מבין דבר או שניים באמנות היית מבין גם את כוונת המשורר בפרסומת, אבל עזוב, לא נרד פה לפסים אישיים ואינטלקטואליים זאת לא הייתה כלל כוונתי. כל טוב.
- שני 05/03/2012 10:46תפקידו של פרסום חוצות הוא להיות או טיזר או רימיינדר לקמפיין . שכאשר תראה את הפרסום האמיתי תרצה להתעמק. באופן אישי השלט לא לטעמי וגם לא משרד הפרסום אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח. הבעיה היא שעכשיו המדרשה צריכה להוכיח את האמת מאחורי המסר ושיש לה באמת אומנות פורצת גבולות. שם תהיה נק' המבחן שלה
- 8.מתן 04/03/2012 20:52הגב לתגובה זואל יווני או לא, מדובר במאות שלטי חוצות של ישבן ערום וחשוף, ספק פסל ספק באמת דוגמן, שמתנוסס מול פניהם של ילדים, ילדות, ועוד אלפי אנשים שלא מעוניינים לראות תחתים מול הפרצוף באמצע היום. לא צריך להיות איראן, אבל גם לא מטומטמים. מבית ברל ציפיתי לקצת יותר.
- 7.פרסומת עלובה ובזוייה... חבל לפטפט סתם (ל"ת)עטרה תירגעי... 04/03/2012 20:47הגב לתגובה זו
- 6.יוז'י 04/03/2012 12:50הגב לתגובה זואין דרך למקסם תקציב פרסום יותר ממה שהקמפיין הזה הצליח לעשות. המטרה הושגה במלואה. בינינו, מי שמע בכלל על המדרשה לאמנות לפני שבועיים?
- 5.יניב המגניב 04/03/2012 12:21הגב לתגובה זוולא עוד פאק שוט עם סולגן של שקל וחצי..
- 4.ניייס 04/03/2012 11:26הגב לתגובה זופששש כולם הספידו אותם ותראו...נייס מוב!
- 3.מיכאל 04/03/2012 11:24הגב לתגובה זוכל הקמפיין הזה נראה כמו גיי בן חמישים עם טי שירט שחורה מלייקרה שיותר מאשר מצעירה ומגניבה אותו, עושה בדיוק ההיפך
- 2.רוברטו ייצוג דוכנים 04/03/2012 11:24הגב לתגובה זוואת כותבת ביקורת על הפרסומת השערורייתית והנועזת של קסטרו, אהה אבל אנחנו לא ב1994 אלא ב2012 ושהמודעה הזו מפתיעה ופרובוקטיבית כמו דב אלבוים.
- אחד לאחד! לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר. (ל"ת)ישראל ישראלי 04/03/2012 11:50הגב לתגובה זו
- 1.עדי 04/03/2012 10:47הגב לתגובה זומה זה בכלל אומר הסצנה מעניינת לנו את התחת?! אני לא מצליח להבין מה בכלל הפרסומת מנסה להגיד לי.
- אז כנראה שאתה באמת לא קהל היעד (ל"ת)04/03/2012 21:17הגב לתגובה זו
- תקרא בין השורות 04/03/2012 11:07הגב לתגובה זוהם יוצרים אמנות לשם אמנות ולא רק כדי להיות חלק מהברנז'ה. זה לא פחות מגאוני לקפל כל-כך הרבה במסר קצר אחד. ואם אתה לא מבין את המודעה הזו, כנראה שהיא לא מיועדת לך...
- הדרת נשים ועירום 05/03/2012 12:51ישבן יווני מפוסל לא ממש יכול להחשב לאמנות פורצת דרך, וזה שלא ציינת את המתחרה הכי חשוב של המדרשה כיום מראה כמה את מכירה את השוק... פרסומאים אוהבים להאדיר פרסומאים, כמו שעיתונאים בטוחים תמיד שהם מעולים ושחייבים לשמור על רמה נמוכה כדי למשוך קוראים, רק שהם לא שמו לב שהמכירות כל הזמן בירידה וגם כמות הנכנסים לאתרים המרכזיים, העיקר לכוון למטה והגרוע מזה לפעול בלי שום מעוף
- פחחחחחחח. בלבולי ביצים. (ל"ת)ישראל ישראלי 04/03/2012 11:48