DELETE
צילום: DELETE
ניתוח קמפיין

חשבון הפוך של בנק איגוד - צריך להיות מהפכן גם בפרסומת

עטרה בילר, אסטרטגית של מיתוג, מסבירה כי על מנת להבהיר לנו שחשבון הפוך של בנק איגוד הוא מוצר מהפכני, צריך לנהוג כמהפכן ולצאת מהסלון הנוח
עטרה בילר | (15)

כשרעיון המותג הוא "חשבון הפוך", דרגות החופש השיווקיות רבות עד כדי סחרחורת. נתחיל בכך שהשם חשבון הפוך הוא טוב, מדויק ונכון ביחס לקטגוריה שמזמינה התרסה בכל הזדמנות אפשרית. נכון, אנחנו עדיין לא אוהבים את הבנקים הרבה יותר ממה שאהבנו אותם בשנות ה-8 - למרות שהם מזיעים ומתנשפים במאמציהם לבוא לקראתנו. ולכן, כל היפוך שהו יתקבל בברכה עוד לפני שאנחנו מבינים הפוך ממה הוא..

שנית, רעיון החשבון ההפוך יושב על לב ליבה של ליבתה של תחושת הקיפוח הקונצנזואלית שיש לנו מהבנק. אותה מערכת מוסר שמענישה אותנו על המינוס ומתעלמת מאיתנו כשאנו בפלוס, משקפת הרבה יותר ממוצר בנקאי. מדובר בתרבות שהיא רחוקה שנות אור מערכים שאימצנו בתחום החינוך והמוטיבציה בעבודה: תרבות של ניהול על פי חיזוקים שליליים. הנחת היסוד איתה אותה הנחת של משטרים חשוכים, והיא אומרת, בפשטות, שהאדם מונע רק על ידי אכיפה.

* אייס רוצה להכיר אתכם טוב יותר. לפרטים המלאים - לחצו כאן

כולנו יודעים אז זה אבל מתנהגים כמו חיות כלואות, ומשתדלים להתבונן על החרכים שבין הסורגים ולא רק על הסורגים עצמם.

חשבון שמעודד את הפלוס ומוחל על המינוס, הוא מהפיכה בסדר גודל קולוסאלי. העובדה שלא כל הרחוב מדבר על כך ושאין תורים של אנשים (שהגיעו לילה קודם, עם שק שינה כמו בוודסטוק) שמבקשים לעבור לאלתר לבנק אגוד, זה כבר עניין אחר.

הדיון הזה שייך לכשל תעמולתי-פרסומי של החשבון ההפוך, שאין זו לו הפעם הראשונה שהוא באוויר. כבר היו ניסיונות קודמים להבהיר עד כמה הפוך החשבון ההפוך אך כידוע, הפער בין לדבר על הדברים, לבין לפעול ישירות מתוך בטנם של הדברים עושה את כל ההבדל.

במקום להפוך את העולם על הראש, אנו נחשפים בפרסומת העדכנית לחבורה של talking heads בסלון, או במשרד או במעלית. אפשר היה לסיים את הדברים בנקודה זו. חבורה של אנשים מדברים היא כבר אייטם משעמם ושגרתי שראינו בטלוויזיה בתכניות אירוח, אקטואליה, חדשות, וכמובן בפרסומות אחרות ששעממו אותנו. זה לא חשוב אם החבורה מזועזעת מגובה העמלה על המינוס או מכתמים שנשארים לאחר כביסה על הבגדים של הילד. אפילו חולצתו הסגולה (צבע הבנק!) לא מוציאה את הצופה משלוותו, וגם לא החידוד המתלהב מעצמו שמחבר בין קפה הפוך לחשבון הפוך. בעברו, ניסה החשבון ההפוך לפרוץ לתודעה באמצעות קליפ בנקאים ששרים "לא לא לא", ובקליפ אחר שבו בנקאי מחכה לעמלה כמו קופת חסכון עם חריץ בראש.

קליפים המצולמים בתוך סניף בנק, לא חשוב למה, הם קליפים שראינו ונשחקנו מהם לא פחות מקליפים של אנשים מדברים בסלון או בבית קפה.

כדי להעביר את רעיון החשבון ההפוך, צריך לעקור את השורשים עליהם יושב החשבון הלא הפוך, ולהבהיר שמדובר בטלטלה אקו-תרבותית. חשבון הפוך לחשבון הלא הפוך, הוא כמו אפל בשנת 1985 לעולם תואמי ה-IBM. חשבון הפוך לחשבון לא הפוך חייב לשאת מטאפורה קיצונית, שחייבת לברוח מההיפר ריאליזם של אנשים מקטרים - אל דוגמאות צרובות בתודעתנו. למשל - נפילת חומת ברלין, עריקה מברית המועצות בשנות ה 70, מלחמת הכוכבים - אגדה או מציאות - ובלבד שמדובר במשטר נאור שמפיל משטר דיכוי - כי זהו העיקרון שמצדיק את החשבון ההפוך, ועליו חייב הנאראטיב להתבסס. לא גרם אחד פחות. ידוע שסף הגירוי שלנו נסק לגבהים בגין ההמולה התקשורתית והעובדה שכולנו עברנו לגור בתוך האינטרנט. כדי לעבור סף זה, לא די בסרט הסברה.

כדי להבהיר לנו שמדובר במוצר מהפכני, צריך לנהוג כמהפכן, לדבר בשפת המהפכנות ולצאת מהסלון הנוח ולוותר על ייבוא ציטוטים מקבוצות מיקוד - זה רק מזמזם ולא מרגש. כדי לשכנע אותי שהפעם באמת רוצים בטובתי יש לברוא עולם שכל חוקיו הדיכויים התהפכו, אשר נפרד בדרמאטיות מהעולם הישן.

הפרסומת היא הניצוץ הראשון של מהלך. עיקריו העסקיים של המוצר חייבים לככב בפרסומת בדמות עקרונות דרמטיים. הפרסומת חייבת להיות חלק בלתי נפרד מההוויה שלו ורק כך נאמין שהתעוררנו ליום חדש. פחות מזה משאיר אותנו באתמול הישן.

תגובות לכתבה(15):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 13.
    מפרגן 11/06/2012 23:34
    הגב לתגובה זו
    אני חושב שהקמפיין הזה טוב בפשטותו, סוף סוף גלר ביציאה טובה, עטפו את הצעת הערך במעטפת בגובה העניים ולא בגימיקים שטותיים. אני אהבתי
  • 12.
    לא בהכרח. קמפין "מהפכה " היה יוצא יומרני מידי (ל"ת)
    מירי 11/06/2012 13:20
    הגב לתגובה זו
  • 11.
    מה עדיף? הדבר הבא הבא הבא הבא הבא הבא?? (ל"ת)
    דוד 11/06/2012 11:15
    הגב לתגובה זו
  • 10.
    מהצד 11/06/2012 11:00
    הגב לתגובה זו
    תראי מה קורה בקמפיינים של בנקים אחרים- או שיש דחקות בדמות פרזנטור (בינלאומי/דיסקונט) או שתי דמויות הזויות שאף אחד לא מבין באמת מה הם רוצים להגיד (פועלים) או הפקה מושקעת שבסוף זוכרים את האפקטים... היחידים שמדברים בגובה העיניים זה מזרחי ואיגוד. אני מאוד אהבתי. ישיר, בגובה העינים, לא מתחכם ועושה את העבודה. עכשיו צריך לראות מה זה יעשה לאיגוד מבחינת תוצאות.
  • 9.
    משה 10/06/2012 21:01
    הגב לתגובה זו
    לא מבין מה רצית להגיד עטרה. נכון שהמוצר לא השתנה הרבה, החוכמה היא לעטוף את אותו מוצר במעטפת שיווקית חדשה - זה מה שנעשה בקמפיין הזה. אני דווקא חושב שהוא די עובד. תקרי לה ראשים מדברים או ווטאבר - עובדה שזה מובן.
  • 8.
    תיאור די פאתטי לדעתי גיבוב מילים מילים... (ל"ת)
    עטרה את לא רלבנטית 10/06/2012 20:03
    הגב לתגובה זו
  • 7.
    משרד בלי אסטרטגיה.... (ל"ת)
    10/06/2012 18:17
    הגב לתגובה זו
  • 6.
    דרור 10/06/2012 16:28
    הגב לתגובה זו
    ראיתי את הפרסומת פעמיים שלוש בטלוויזיה. מאד פשוט. מאד ברור. אולי לא יזכה בפסטיבל קאן, אבל המסר עובר ברור, גם נראה לי שיזדהו עם הפרסומת
  • 5.
    שמוליק 10/06/2012 12:42
    הגב לתגובה זו
    זו לא מהפיכה זה בסה"כ ספין אין פה בנקאות אחרת, יש פה בסה"כ מוצר שבנק איגוד מקדם כבר למעלה משנה, הפעם הם השקיעו בזה תקציב שיווקי גדול. בסופו של יום, עדיין צריך להעביר משכורת, זה עדיין לתקופה מוגבלת, ועדיין מלא כוכביות. רחוקים אנחנו מעידן של בנקאות הוגנת
  • בורו 10/06/2012 12:46
    הגב לתגובה זו
    אבל אין ספק שהוא משתלם... יחסית לבנקים האחרים.בכל מקרה ברור שגם איגוד צריכים להרוויח איכשהו... בכל מקרה אני חושב שלהבדיל מכל הפרסומות המפוצצות ועתירות תקציב שאנחנו רגילים לראות, הפעם, בפשטות, המסר עובר..
  • 4.
    רמי 10/06/2012 12:09
    הגב לתגובה זו
    מהסתכלות על האבולוציה של הקמפיין - אני מבין שהמוצר לא ממש השתנה. מה שמוזר לי זה שרק עכשיו הבנתי אותו.
  • שמוליק 10/06/2012 23:01
    הגב לתגובה זו
    אם רק בפעם המי יודע כמה הבנק ממחזר מוצר באמצעות קריאיטיב אחר ורק עכשיו הבנת... אז הם זרקו המוווון כסף לפח קודם לכן
  • 3.
    קופי 10/06/2012 12:05
    הגב לתגובה זו
    לטעמי למכור סיפורים גרנדיוזים על עולם הפוך ולהעביר תחושה שבנק אגוד משנים את העולם זה קצת יומרני ויאבד מאמינותו, אני חושב שהסרט בפשטותו מעביר את הצעת הערך המצויינת בצורה טובה וברורה.
  • 2.
    דינה 10/06/2012 11:58
    הגב לתגובה זו
    ראיתי גם את הסרטים הקודמים בכתבה שלך וגם את הנוכחי. חייבת להגיד שסוף סוף הבנתי מה רוצים להגיד ושאכן - יש כאן בשורה מוצרית. דווקא ה"ראשים מדברים" כמו שקראת להם - מסבירים לי ברור וחד את החדשנות במוצר - דרך התלונות של האנשים על מה הם לא מקבלים.זה אותו משרד עשה את כל הקמפיינים?
  • 1.
    מאלף ומרתק ילדתי הפוך על הפוך (ל"ת)
    צביה בילר 10/06/2012 10:41
    הגב לתגובה זו