ניתוח קמפיין

סרטון הפרסומת של בטר פלייס - הברקה או סתם רעיון שחוק?

האסטרטגית של המיתוג, עטרה בילר מתייחסת לסרטון הפרסומת החדש של יצרנית המכונית החשמלית 'בטר פלייס'. זה מתחיל קצב מעליב, איך זה נגמר?
עטרה בילר | (10)

שורה תחתונה: ההברקה של הפרסומת היא בגניבת הרעיון המוכר של המועדון הסגור "לא לכל אחד", לטובת אג'נדה שונה. אג'נדה של אחריות סביבתית.

בהתחלה הפרסומת מתריסה, אפילו קצת מעליבה. בא לך להגיד "אל תנסו לפתות אותי לנסות להתקבל למועדון הסגור. אני מהעם, וטוב לי כך. לכו תחפשו פלצנים אחרים".

במבט שני אנחנו מבינים שההזמנה היא לא מה שחשבנו. יש פה שימוש בתבנית המוכרת של עולמות הסנוביזם האקסקלוסיבי לטובת סיפור שונה. סיפור האחריות והמודעות לסביבה.

לדף הפייסבוק של אייס - לחצו כאן

Better place מציע לצרכניו להיות אלה שיהפכו את העולם למקום טוב יותר ובכך אפילו מוחל על הכבוד להכתיר את עצמו כזה שמתקן את העולם. רעיון האקסקלוסיביות שמתבטא במשפט "לא לכל אחד" מגויס לחלוקת העולם לשני סוגי אנשים: אלה שאכפת להם ואלה שלא. האדישים שמוכנים לקבל את הדברים כפי שהם - ואלה שלא. אלה שנמאס להם ממחירי דלק משתנים ומאוויר מזוהם - ואלה שלא. אלה שרוצים להפוך את העולם מקום טוב יותר וכמובן - אלה שלא.

ה-subtext שואל אותך אם אתה שייך לקבוצה הנאורה, זו שצועדת קדימה לעולם טוב יותר, או לקבוצה שנותרת מאחור. השאלה הופכת יותר ויותר רטורית ככל שהקליפ מתקדם. קליפ שמתחיל כמו פרסומת לשעון רולקס או מוצר יוקרה אחר, מסתבר כסרט חינוכי עם מסר של מנהיג שינוי.

ועוד משהו: מפריע לי השימוש במין נקבה she. מכונית, בעברית, היא נקבה. באנגלית לא. באנגלית מכונית זה לא זכר ולא נקבה. זה It. זה מגויר ולכן פרובינציאלי. ממליצה לוותר על האסוציאציה (הסקסית כביכול) עם ה'אשה שאינה לכל אחד', לטובת שפה אוניבסאלית. It's not for everyone.

תגובות לכתבה(10):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 9.
    עטרה 23/07/2012 23:46
    הגב לתגובה זו
    האנגלית לכשעצמה לא מפריעה כי גם השם בטר פלייס עצמו באנגלית והוא מתעתד להפוך לא רק את ישראל למקום טוב יותר אלא את העולם. בשל כך בטר פלייס אמנם ישראלי אך מותג ייצוא לכל דבר. בתור כזה, ועוד בתקופת האינטרנט, אין הכרח להפריד שפות ולייצר גרסא בעברית. נהפוך הוא: הנחת היסוד שאנחנו בישראל יודעים מספיק אנגלית, בעוד שאף אחד אחר לא מבין עברית... כשאגסי אומר היא לא לכל אחד הוא בוודאי לא רוצה לפנות רק לישראלים, למרות שהברייק הוא בערוץ ישראלי...
  • 8.
    פרסומאים אעלק 23/07/2012 21:47
    הגב לתגובה זו
    ערך אנושי.. נקרא האנשה.. פרסומת יפה מאוד
  • 7.
    באמת לא לכל אחד 23/07/2012 16:59
    הגב לתגובה זו
    אחרי 100-160 ק"מ הסוללה מתרוקנת ויש להחליף אותה (כחמש דקות בתחנה שמחליפה סוללות). כלומר מי שנוסע מרחקים גדולים יצטרך להחליף סוללה יותר מפעם ביום. זה מבאס, בייחוד כאשר ממהרים.
  • 6.
    רן 23/07/2012 08:55
    הגב לתגובה זו
    עטרה פספסה פה את הנקודה המרכזית - בטר פליס הוא מותג ישראלי - כנראה המותג הישראלי הכי מסקרן של השנים האחרונות. שי אגסי הוא מותג ישראלי - דוגמא וסמל להצלחה של עולם הטכנולוגיה והסטארטאפים הישראל. והפרסומת? עוד פרסומת שחוקה באנגלית עם מסר שחוק. חבל חבל חבל
  • 5.
    רובי גורדון 22/07/2012 15:32
    הגב לתגובה זו
    וזה שהפרסומת באנגלית, לא מפריע לאף אחד? לדעתי זה הדבר הכי פרובנציאלי ומיושן בפרסומת. כאילו משהו עם ניחוח של שפה זרה ישדר כמיהה ותשוקה.
  • 4.
    / 22/07/2012 15:16
    הגב לתגובה זו
    אינני תומכת באסטרטגיית "המועדון הסגור" שבטר פלייס מציעה, לא רק בגלל הסיבות שעטרה הביאה - לטעמי לא רק שזה לא מזיז לאף אחד, זה בעיקר שגוי ואפילו עושה נזק למותג. להלן ההסבר: אגסי פיתח והשקיע בטכנולוגיה נהדרת שאכן יכולה לעשות שינוי מהותי בעולם. הוא מציע עולם ירוק, נקי ובעיקר עולם שהצרכן חוסך כמה (אלפי) שקלים על הדרך (הבנתם, כי זה רכב)... אך יש בעיה: הטכנולוגיה חדשנית, מתקדמת, לא לחלוטין נגישה, בהחלט לא פופולארית ובעיקר פנטסטית (נטעין מכוניות כמו אי פונים?!) אז מה עושים? הופכים אותה לעוד יותר לא נגישה. "היא לא מתאימה לכל אחד". מעולה. מה השגתם בזה? הרחקתם את המותג והטכנולוגיה עוד יותר ובמקום לייצר הזמנה פתוחה לבדוק, לראות, לגשש ואפילו לרכוש את המוצר אמרתם למעט הצרכנים שהיו מוכנים לנסות – לא, לא, היא לא מתאימה לכל אחד. אני לא אומרת שהצופה לא הבין שמדובר בהפוך על הפוך, שתרצה אותה כי אתה כזה יצור מדהים, מתקדם, נאור אבל זה לא נכון בהשקת מוצר, ועוד מוצר כ"כ חדשני, מהפכני, חלוצי. זה מוקדם מדי! האסטרטגיה לא נכונה כאן לא (רק) בגלל שהיא קלישאתית ומעייפת אלא בגלל שהיא פוגעת. היא מפספסת. היא לא קוראת נכון את הקהל ואת המוצר. חבל. יכולנו להציל כמה דובי קוטב...
  • ערן 25/07/2012 15:32
    הגב לתגובה זו
    שי אגסי הבין את מה שכל הציבור ניסה להסביר לו מהיום הראשון. אתה מבטיח הבטחות שלא תהיה מסוגל לקיים. אגסי שינה עד היום פעם אחר פעם את היעדים, כשהוא מקטין בכל פעם עוד יותר את צפי המכירות של המכונית. בזמן הזה היו אמורות להסתובב בארץ עשרות אלפי מכוניות של בטר פלייס ובפועל יש כמה מאות. הוא הבין, רק מאוחר. לכן הוא מלכתחילה מדבר כעת על "לא לכל אחד", למרות שבמקור הוא בפירוש הסביר שזה יהיה האוטו הכי נמכר - משמע מאד לכל אחד. הכי פשוט שיש
  • 3.
    עידן 22/07/2012 15:10
    הגב לתגובה זו
    פרסומת שמכוונת להיכנס למדד הזכורות והאהובות של גלובס.
  • 2.
    מאוכזבת 22/07/2012 13:52
    הגב לתגובה זו
    בטח לא מרגישים כמו מתקני עולם, אפילו לא כמו מי שתורמים לו רעיון יצירתי. הטוויסט-עלק של מועדון אלה שאכפת להם גם כבר נדוש טילים וכל הפרסומת מרגישה כמו מיש-מש שנוצר מהיעדר רעיון
  • 1.
    הגיוניזם 22/07/2012 12:59
    הגב לתגובה זו
    מעבר לזה שהשפה כבר שחוקה לטעמי, ושאין פה שום חידוש מעניין, וזה כבר מתחיל להעליב את האינטיליגנציה - אני רוצה להתייחס לעניין מיר הרכב. לעולם ייגזר מינו של הרכב ממהותו - המיני תהיה קטנה וזריזה,הסופר-מיני תהיה סקסית ומעוצבת, מכונית המנהלים תהיה מפנקת, רכב השטח יהיה (בזכר) עוצמתי, וכמוהו גם הטנדר ("בא לעבוד" וכו'). גם באנגלית אמנם הפרסום מתייחס לרכבים ב-IT (לא קיימת מקבילה הולמת אצלנו, ו"זה" זה לא פתרון), אבל התייחסות של אנשים לרכביהם תמיד תהיה עם ציון מין הרבכ - לרוב נקבה, כמשהו שמשלים את הגבר. לא צריך להיות פמיניסטית בכוח, זה עולם הרכב.