מאמינים בשירות: האסטרטגיה מצליחה להוציא את נטוויז'ן מהמקום הבנאלי
בשורה התחתונה: המסר ברור - נטוויז'ן נותנים שירות שכולל שליטה מרחוק, גיבוי וגלישה בטוחה. האסטרטגיה מצליחה להוציא אותו מהמקום הבנאלי. יצירתיות היא היכולת לייצר חיבור שונה בין דברים קיימים. בדיחה אינה אלא סוף לא קשור לסיפור. אם תרצו - סוף של סיפור כזה לסיפור אחר. אסטרטגיה טובה מגרה את היצירתיות המולדת בכל אחד מאיתנו. נטוויז'ן נותנת שירות טוב. אפילו טוב מאד. בכך אין חדש תחת השמש. מה שחדש זו היכולת להסתכל על עצמינו באור שונה בכל מה שקשור לשירות באינטרנט.
אנחנו תלויים בספקי השירות שלנו. בכולם. ספקי התשתית, חברות הטלפונים הקוויים, המפעילים הסלולאריים, ואין צורך להמשיך. התובנה הזו אינה חדשה ותילי תילים של פרסומות נבנו על בסיס הצעה חנפנית ללקוח: נגבה אותך, לא תצטרך לסבול וכן הלאה.
מה שמעניין בקונספט של נטוויז'ן הוא התובנה הייחודית למותג נטוויז'ן. מדוע אנו זקוקים לשירות כאשר מדובר באינטרנט. נטוויז'ן לקחו את החקירה צעד קטן אך משמעותי קדימה וגילו שמערכת היחסים בין ספק אינטרנט ללקוח היא מערכת יחסים של הורה וילד. שירות הלקוחות הוא בתפקיד ההורה. אנחנו - הילד. לפעמים הילד האבוד וחסר האונים.
אנחנו יודעים את זה וסובלים מזה. השירות והבירוקרטיה במדינת ישראל הם גיבור ראשי של סאטירה ובדיחות סרקסטיות. אז זהו שנטוויז'ן רוצה לנער אותנו מהקונבנציה ומציעה לנו להסתכל על עצמינו במראה.
התובנה השניה של נטוויז'ן היא כי הילדים שלנו מבינים הרבה יותר מאיתנו בכל מה שקשור למוצרי היי טק ביתיים. מזה מרכיב המותג את הנרטיב הייחודי לו: בסיפור של נטוויז'ן יש ילדה קטנה בתפקיד הורה ושני הורים, אבא ואמא, בתפקיד ילדים. הם חסרי אונים, needy ואפילו קצת היסטריים כשהם נזקקים לתמיכה באינטרנט. בתוך ההבנה הזו מסתתרת ההזדמנות הגדולה של הענקת שירות נטוויז'ני.
ה"הפרעה" או ההפתעה היא שהילדה לוקחת על עצמה עד הסוף את תפקיד ההורה הדידקטי שנקרע בין עקרונותיו החינוכיים לשים גבולות, לבין החמלה האימהית להיחלץ לעזרתם של הנזקקים ולגונן עליהם.
היפוך התפקידים מעניין כי הוא רק הגזמה וכלל אינו שקר. כאלה אנחנו באמת. נטוויז'ן מראה לנו, בזכוכית מגדלת, עד כמה אבודים אנו, ומציעה לנו לשמור על כבודנו כאנשים בוגרים, במיוחד אל מול ילדינו. האופציה לקבל תמיכה מקצועית מנציגי שירות היא הרבה יותר מכובדת מאשר להטריד את הילדים שלנו ולאבד מולם פנים.
מהבחינה הזו הצליחה נטוויז'ן לייצר תשומת לב ממוקדת ומדויקת סביב הצעת המכר שלה באמצעות אסטרטגיה יצירתית מייצרת קשב ובונה העדפה כמו שצריך להיות.
- 5.פרסומת מצויינת. כל הכבוד! קולעת בול (ל"ת)טל נ. 21/01/2013 09:29הגב לתגובה זו
- (ל"ת)התכוונת לחתום אדם פ. 21/01/2013 18:47הגב לתגובה זו
- 4.ערן 20/01/2013 17:31הגב לתגובה זובתיאוריה, באקדמיה, מדובר בקמפיין מוצלח - אסטרטגיה סבירה, שימוש בילדים שאמורים למשוך תשומת לב, הפקה לא רעה, פריסת מדיה שאי אפשר לפספס. ובכל זאת השורה התחונה היא שאחרי שיצא לי לראות את הקמפיין הזה בטלוויזיה 3 או 4 פעמים לא זכרתי ממנו כלום! לא מי המותג, לא על מה הקמפיין. כלום... מדובר בקמפיין שקוף - לא מעניין, לא זכיר, לא מייצר שינוי. אז אולי הכל בו נכון אבל בסופו של דבר הציון שאני נותן לו הוא - נכשל!
- 3.אורית 20/01/2013 13:53הגב לתגובה זואחרי שנים שלא שומעים מהם זה מה שהם עושים...
- 2.עובד פובליסיס 20/01/2013 11:42הגב לתגובה זואו שתתחיל לגייס פלנרים שיביאו מכרזים או תמצא סמנכ"לים שמביאים לקוחות ולא רק מעשנים על הגג כל היום. בכל מקרה רק אל תשלח מועמדות לקאן עם הקמפיין הזה.
- 1.בלי וויז'ן 20/01/2013 10:57הגב לתגובה זו"איך לא חשבו על זה קודם???!!!" לא הבנתי מה מיחוד או חדש בזה. כל פרסומת שנייה עושה את תרגיל הזה. הכי משומש בעולם.