בצל המשבר בוועדה למדרוג באינטרנט: גמיוז תעניק 50% הנחה לחברים בוועדה

בלון החמצן של חברת המדידה גמיוז: אישרה את המהלך לשלוחה הישראלית בשל המשבר בוועדה, שהייתה על סף פירוק עם המהלכים של וואלה ו-ynet
אלכסנדר כץ |

כשסכנת פירוקה נמצאת כעננה מאיימת, ספקית מדידת רייטינג האתרים גמיוז נחלצת לעזרתה של הוועדה למדרוג באינטרנט. בשבוע שעבר החליטה גמיוז הפולנית לאשר לשלוחה הישראלית שלה להפחית את התשלום שהיא גובה מהאתרים והמשרדי הפרסום, ב-50%.

פחתה זו אמורה לממן את החור התקציבי שעשוי להיפער עם פרישת וואלה - למרות שבשלב זה הוא מחויב בתשלום על פי חוזה עד 2015, ואפשרות לפרישת גופים שונים, בהם למשל ynet שביקש כי נתוניו לחודש אוגוסט לא יפורסמו.

* בלי וואלה ו-ynet: אז מי הוביל את טבלת הרייטינג החודשית באוגוסט? לחצו כאן

הוועדה למדרוג באינטרנט הוקמה לפני כ-5 שנים, והזכיין שנבחר לבצע את מדידת הרייטינג הייתה גמיוז,אחת מ-3 מגופי מדידת האינטרנט המובילות בעולם. על פי הערכות, האתרים הגדולים בישראל, וואלה ו-ynet, שילמו כ-300 אלף שקלים לשנה עבור המדידה. לאחרונה החליטה קבוצת וואלה לפרוש מהוועדה, בין היתר בטענה כי על אף התשלום הגבוה, החברים בוועדה לא רואים שינוי משמעותי בהפניית תקציבי פרסום לאינטרנט, למרות פעילותה של הוועדה.

כעת החליטה גמיוז לאשר לשלוחה הישראלית ולנציגה, ארז בהט, הפחתה של כ-50% בסכומי הגביה, כדי לנסות להציל את הוועדה למדרוג, שמספר חברים עוד שוקלים את המשך דרכם בה.

לדברי מנהל הפעילות הבינ"ל של גמיוס, לאוריס ליטביטיס, גמיוז מעולם לא איבדה שוק או מדינה בהם היא מדדה, ומעולם לא קרה שהמדידה הפסיקה במדינה כלשהי. ליטיביטיס אף מאמין כי כי היקפי הפרסום באינטרנט בישראל עשויים להגיע לאלו של מדיות אחרות בהן גמיוז מודדת, כגון דנמרק שם האינטרנט מהווה כ-28% מסך הפרסום.

מנכ"ל הוועדה למדרוג באינטרנט, גל תורג'מן, אמר היום: "מדובר בהפחתה של כמעט 50%, ומדובר בהפחתה רצינית. אנחנו מברכים על ההודעה הזאת, ומקווים שהפחתת הנטל הכספי על חברי הוועדה תתרום להמשך פעילותה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה