
הזירה הסוערת של הבחירות המקומיות: מי יכבוש את לשכת ראש העיר ירושלים?
האחד מעורר את השיח הכי גבוה כמועמד לרשות המקומית של בחירות 2013 והאחד התעורר קצת מאוחר כשזה מגיע לשיח ברשת. אחרי שהתחלנו עם
כזכור, יועצת השיווק הדיגיטלי
כאמור, בחלק השלישי של פרויקט אדוני ראש העיר - נבדוק את 2 מהמתמודדים הבולטים והמוכרים בירושלים: ראש העירייה ניר ברקת שמתמודד לקדנציה שנייה, מול משה לאון, לשעבר ראש לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. על פי נתוני באזילה, עולה כי השיח על 2 המועמדים הירושלמיים היא הגבוה ביותר באופן משמעותי מבין 3 הערים הגדולות: השיח על ברקת עומד על 1,419 מול 1,510 לליאון.
פעילותו של ניר ברקת ברשת בהחלט ראויה לציון. סגמנט הפעילות שלו על פי מחקר של באזילה, הוא הגבוה ביותר מבין שאר המועמדים שנמדדו. פעילותו נפרשת על מספר פלטפורמות, וגישתו האותנטית והאישית חיברה אליו המון קהל.
פילוח אתרים: * רשתות - 53% (39% מתוכם דף הבית שלו) * כתבות - 27% * טוויטר - 11% * פורומים - 8% * בלוגים - 1%
פייסבוק: פעילותו של ראש העירייה בפייסבוק ראויה לציון. עם 72,084 לייקים
תכניו בדף רשומים כפניה בגוף ראשון, באופן אותנטי ואפילו מרגש מדי פעם. ברקת משתף בתמונות "אישיות" כגון תמונה בה הוא מזמין פיצה וממליץ על בית עסק מקומי, פנייתו לפלחי קהל שונים מביאה לו תמיכה מכיוונים שונים, למשל תומכי כדורגל ירושלמים, משפחות, סטודנטים וכו'. לכולם הוא פונה בנימה אישית, משתף בתמונות ומשוחח על השינויים החיוביים שיקרו במידה והוא יבחר.
מחקרי באזילה מעידים כי יש גם קהל לא ירושלמי שתומך בפעילות הפייסבוק של ברקת (כנראה ירושלים חשובה לכולנו). נמצאו פעילויות שונות כמו קבוצות פייסבוק ודפי פייסבוק נוספים התומכים בברקת, גם בשפות נוספות. דוגמא:
יוטיוב: לברקת 120 מנויים
לסרטונים אין אופטימיזציה טובה, רבים מהם חסרי תיאור ולינק הנעה לפעולה שיכול להגביר את החשיפה של ברקת. הנעה לפעולה היא בדרך כלל לינק שצריך להופיע בתחילת הפסקה בתיאור הסרטון.
אינסטגרם: זוכה ל-314 עוקבים, משתף גם בפעילות אישית וגם בפעילות פוליטית, עבודה יפה של חשיפה אישית שחשובה מאד ליצירת החיבור האישי עם הקהילה.
ציון לגנאי: ישנה הזנחה של פלטפורמת הטוויטר וחבל. הקהל בטוויטר שונה מהקהל בפלטפורמות אחרות. זהו פלח חשוב בפעילות הדיגיטלית, ודאי למועמד לבחירות.
פעילותו של המתמודד מטעם הליכוד משה ליאון ברשת מועטה יחסית, למרות פריסת הפעילות שלו על פני פלטפורמות שונות. המיקוד שלו היה בעיקר בפייסבוק ומעט ביוטיוב. בפלטפורמות נוספות - הוא בעל חשבונות ללא פעילות כמעט.
ראוי לציין
זירות פעילות: רשתות - 43% (2 דפים של משה ליאון, המחזיקים יחד 34% מהשיח בפייס) כתבות - 24% טוויטר - 22% פורומים - 10% בלוגים - 1%
פייסבוק: משה ליאון מחזיק 2 דפי פייסבוק. להחזיק שניים מפצל בלי סיבה את התנועה ביניהם, במקום לרכזה במקום אחד. בנוסף מדובר בעבודה כפולה על תחזוק שוטף של תכנים וקהילה אינטראקטיבית, משום שאם אין אינטראקציה בדף הפייסבוק - קיומו לא אפקטיבי לעסק או למותג שמחזיק אותו.
ממש כמו במקרה הזה,
יוטיוב:
סרטון אחד - "משה ליאון - הסיפור האמיתי", הצליח להגיע ל-36 אלף איש.
טוויטר: לליאון רק 35 עוקבים
אינסטגרם: רק
על 2 הפלטפורמות האחרונות (טוויטר ואינסטרגרם) צריך לומר לאנשיו של ליאון ובכלל - פלטפורמות שאינן מתוחזקות, עדיף שלא תהיינה קיימות כלל, כדי לא להביא למקום שיראה שיש פעילות שאינה מקצועית.
טל נברו היא יועצת שיווק דיגיטלי, מרצה, מדריכה אישית ומלווה אירגונית בתחום הדיגיטל והמדיה החברתית. לאתר האינטרנט שלה -
- 3.06/02/2014 17:23הגב לתגובה זובימים קשים לקיומינו כעם וברמת מוסריות ירודה!נבחרת לאדם ראוי ועם טוהר מידות לכול תפקיד ציבורי.
- 2.סיגל 20/10/2013 11:18הגב לתגובה זואנשי מקצוע אמיתיים לא היו מזניחים את הטוויטר ושאר הנושאים. לא הכל פייסבוק! מה עם יוטיוב?
- אחד שיודע 20/10/2013 11:28הגב לתגובה זומשתמשים בהן. ניצול גרוע של כלים מצוינים
- 1.יופי של סקרים. שלושת החלקים. תודה (ל"ת)איתי ב. 20/10/2013 10:58הגב לתגובה זו