נוימן ושלמה שרף - קבלו: מחצית מחובבי הספורט חושבים שהפרשנים אינטרסנטים
על מה אתם חושבים כשמדברים איתכם על פרשני ספורט? סקר חדש של אתר שיתוף הגולשים בתחום הספורט
הספורט הישראלי הפופולארי לא מצליח לרשום הצלחות יוצאות דופן בזירה הבינ"ל, וענפי הספורט הבכירים - כדורגל וכדורסל, חווים מפחי נפש. בשנים האחרונות גם גוברת הביקורת על איכות השידור - למשל בערוץ 1, ושל איכות הפרשנות, כשדני נוימן מערוץ 1 עומד בראש המבוקרים. מספיק להציץ בטוקבקים באתרי הספורט, בקבוצות ההיתוליות בפייסבוק שהוקמו כדי ללגלג על השדרנים והפרשנים, או למשל בטורים של שלמה מן ב
ובמה מתמקדת הביקורת? הסממנים הבולטים בשיח הזה הן התחושות של חובבי הספורט כי השדרנים לא מקוריים, לא מקצועיים דיים וחברי פאנלים - גם בטלוויזיה וגם ברדיו - מונעים מאינטרסים ומקשרים אישיים, ולעתים אף תורמים בעצמם לאווירה האלימה בספורט הישראלי, בחילפי הצעקות בינם לבין עצמם. בקיצור, מצבם של פרשני הספורט בישראל לא מזהיר כלל. ב-1 בדצמבר קיים מכון הסקרים רושינק בבעלותו של אושיק רושינק, סקר אינטרנטי בקרב 502 נשאלים באוכלוסייה היהודית הבוגרת דוברת העברית בישראל, על סוגיית פרשני הספורט. סטיית התקן בסקר שבוצע עבור אתר kick, עומדת על פלוס-מינוס 4.3%.
"אינטרסנטים, משעממים"
מהסקר עלה כי האסוציאציות השכיחות ביותר שעלו בהקשר לפרשנות הספורט, הייתה "רמה נמוכה", "קשקשת", "אינטרסים", "צעקות" ו"משעמם". בסך הכל, כ-46% מחובבי הספורט העלו באופן ספונטני אסוציאציות שליליות כלפי פרשני הספורט, לעומת פחות מ-4% שהעלו הקשרים חיוביים.
- עם הפנים החוצה: אתר Kick הישראלי ישתף פעולה עם אתר תוכן הגולשים FTBpro
- פותחים שולחן: ערוץ 'אגו' ואתר הספורט החברתי KICK יקימו מתחם פוקר
כמו כן, מרבית הנשאלים הסכימו באופן מסוים עם הטענה כי רמת פרשני הספורט בישראל, נמוכה, וכי הם עצמם, חובבי הספורט, מסוגלים לפרשן אירוע ספורטיבי לא פחות טוב מהפרשנים.
44% מחובבי הספורט מרגישים במידה רבה או במידה מוחלטת שיש פרשני ספורט רבים בטלוויזיה וברדיו, שהפרשנות שלהם נגועה באינטרסים ושהם אינם תמיד מביעים דעה נקייה ואובייקטיבית. מנגד, 30.4% מסכימים עם טענה זו בצורה חלקית, והיתר בצורה מועטה או כלל לא.
- קשת שומרת על ההובלה, רשת חוגגת שיא - אבל עם כוכבית
- חדשות 13 מאבדת רייטינג, כאן 11 עוקפת אותה; קרב צמוד גם בפריים טיים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
עם השקתו החל גם שיתוף פעולה עם אתר ynet במסגרתו חלק מהתכנים אף מועלים באתר מבית ידיעות אחרונות. מאז השקתו, התקבלו במערכת האתר כ-2,000 טקסטים שנכתבו על ידי כ-500 גולשים שונים. בחודש השלישי להשקתו זכה Kick ל-232 אלף ביקורים ייחודיים, 541 אלף כניסות וזמן הביקור הממוצע שעומד על יותר מ-6 דקות.
מוני ברוש, סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת התקשורת אימג'ין מדיה, שהקימה את האתר, מסביר כי "האתר הפך מהר מאוד למקום בו אוהדי וחובבי הספורט מוכיחים בכל יום שהיכולת לעניין, לרגש, להצחיק ולרתק בכתיבה וניתוח אירועי ספורט אינה נחלת הגופים המסורתיים בלבד, וכי באינטרנט הישראלי מסתובבים אלפי חובבי ספורט בעלי ידע, הבנה ויכולת כתיבה וניתוח ספורטיביים שלא נופלים מאלה של הפרשנים המקצועיים".
לדבריו, "הבמה של Kick מאפשרת לחובבי הספורט להפסיק להתלונן על פרשני הספורט ולהוכיח כי הם מבינים לא פחות. היינו כותבים שהאוהדים בעצם 'מדברים במגרש', אבל את הקלישאות נשאיר לפרשני הספורט המקצועיים".
- 4.שלמה שרף-לך תמכור חמוצים! (ל"ת)שונא שקרנים 11/12/2013 11:59הגב לתגובה זו
- 3.א 10/12/2013 16:01הגב לתגובה זויושבים נימני ושרף ביציע העיתונות, שניהם מרוויחים ממכירת שחקנים איך הם בכלל יכולים לפרשן שחקנים אחרים באופן אובייקטיבי?
- 2.אייל 10/12/2013 15:45הגב לתגובה זואין פרשן ספורט אמיתי וטוב, וזה מאד עצוב
- 1.טלעד 10/12/2013 14:49הגב לתגובה זובהצלחה!