'הארץ' - תלמדו מהסאנדיי טיימס: ככה עושים פרסומת לעיתון לאנשים חושבים
אין כאן סצנת (כאילו) סקס, במקום זאת יש כאן שחזור נפלא של סצנות מיתולוגיות מ'פורסט גאמפ' ו'כלבי אשמורת'. אין כאן סאונד של אנחות מחדר המיטות, במקום זה יש ברקע מוסיקה שבונה את האווירה ומובילה את הפרסומת לרגע הסיום. דבר נוסף שיש בפרסומת החדשה של ה'סאנדיי טיימס' תחת השם ICONS הוא בימוי נקי, רציף, בטייק אחד ללא עריכה, שכולל מעבר חלק וחכם בין רעיונות ובין אייקונים.
הפרסומת החדשה של ה'טיימס' נראית כמו הפרסומת המעולה שעיתון 'הארץ' לא עשה. בזמן שהעיתון שנרתע מתוכן צהוב בחר בפרובוקציה הכי נמוכה, שקופה ורחוקה מהשקפת עולמו, בסאנדיי טיימס בחרו בדרך בוגרת ומרשימה כדי לעורר בקרב קוראי התרבות הפוטנציאליים שלהם את יצר הסקרנות. הפרסומת נעשתה לטובת קידום חודש פברואר במגזין התרבות של הסאנדיי טיימס, במסגרתו יסמן מגזין התרבות את הדברים שצפויים להיות במרכז העניינים ב-2014 ב-4 תחומים: אמנות, מוסיקה, קולנוע וטלוויזיה.
הסרטון בנוי כולו על דימויים מפורסמים השאובים מאותם 4 תחומים. הוא נפתח בצילום 'פריז' של השחקן שיושב בפוזיציה של פסלו המפורסם של אוגוסט רודן 'האדם החושב'. כשהאור נדלק אנחנו רואים שהשחקן יושב על ספסל והמצלמה המתרחקת מגלה לנו שהוא לובש חליפה בהירה ולרגליו גרביים אדומות מפוספסות - כן זהו פורסט גאמפ. מכאן האור כבה, השחקן מניח את ידו הימנית על גב הספסל וצלליתו הופכת לצללית מאוד מוכרת מהשנים האחרונות - זו של ג'ון האם/דון דרייפר מסדרת הטלוויזיה המוצלחת מאד-מן וכן הלאה לאייקונים נוספים.
הפרסומת של הסאנדיי טיימס
על פי הסאנדיי טיימס הפרסומת היא על "דימויי התרבות האייקוניים שאנו מקבעים במוחנו. לכולנו יש את הדברים המועדפים עלינו. על הייסנברג, קראפטוורק ותמונת השוטרים המתנשקים של באנקסי נכתב רבות אבל אנחנו רוצים להצביע על מה שהולך לכבוש את הכותרות ב-2014. הזכיות של דאפט פאנק בגראמי, העונה האחרונה של מאד-מן וטרנטינו מסוקרים על ידי המדיה כעת. האנשים האלה ופועלם השאירו חותם וכנראה שנמשיך לדבר עליהם גם בעוד עשור, עשרים ואפילו 100 שנה מהיום. פרסומת הטלוויזיה היא המחווה שלנו לכך".
וכך עשו את זה: ה-Making of
מאחורי הפרסומת עומדת הסוכנות הבריטית
- 3.*גרביים אדומים (ל"ת)חיים 04/02/2014 19:32הגב לתגובה זו
- 2.אחלה פרסומת! אחלה כותרת לידיעה (על הארץ!!) (ל"ת)יפה מאד אייס 04/02/2014 11:45הגב לתגובה זו
- 1.קורא ותיק 03/02/2014 21:20הגב לתגובה זודוגמא למופת למודל כלכלי, היה מהראשונים לזהות את מגמת השינוי בעיתונות הכתובה ותהליך הדיגיטאליזציה. יופי של עיתון קורא אותו באייפד ובקינדל