
בשורות לא משמחות לאתרי החדשות: הגולשים לא רוצים מהדורות באינטרנט
סקר דעת קהל שנערך לקראת כנס DIGIT שיתקיים בחודש מארס, קובע כי צרכני האקטואליה בישראל מעדיפים להתעדכן באירועי חדשות באמצעות האינטרנט, אולם מעדיפים לא לעשות זאת באמצעות מהדורות החדשות של אתרי האינטרנט השונים.
בהשוואה לסקר קודם בשנה שעברה, חלה עליה של 7% בשיעור המתעדכנים בחדשות באמצעות עיתונות יומית מודפסת, וירידה בשיעור המתעדכנים באמצעות טלוויזיה של 7%. בשאר אמצעי התקשורת, לא חל שינוי משמעותי בשיעור המתעדכנים.
כנס DIGIT יתקיים ב-10 במארס בבית ספר סמי עופר לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה. הכנס, שמתמקד באתגרים התוכניים והטכנולוגיים עמם מתמודדת העיתונות המקוונת בישראל, מתקיים זו השנה השלישית ברציפות, והוא יכלול כיתות אמן עם עיתונאים, עורכים, מעצבים ומפתחים, לצד פאנלים על נושאים שנמצאים על סדר יומה של העיתונות המקוונת.
הסקר נערך טלפונית בסוף חודש ינואר בקרב מדגם הסתברותי של 511 משיבים המייצג את האוכלוסייה הבוגרת בישראל בני 16 ויותר. את הסקר ערך מכון המחקר והייעוץ מאגר מוחות בניהולם של המנכ"ל פרופ' יצחק כ"ץ, היועץ המדעי פרופ' ברוך מבורך, ומנהל המחקר ד"ר אמיר הורקין.
- רגע לפני קמפיין ההשקה: ynet משנה את שם הרדיו האינטרנטי שלו
- ראשית ב-ynet, אייטם בחדשות 13: על סיקור הנפילות בבורסות
בשנה וחצי האחרונות הקימו וואלה ו-ynet אולפני טלוויזיה מפוארים, בהשקעה של מאות אלפי דולרים כל אחד. למרות המשאבים הכספיים האדירים שמושקעים בתחום הווידאו החדשותי, רוב מוחלט מבעלי הדעה בכלל המדגם - 80%, לא צורכים חדשות בווידאו באתרי החדשות באינטרנט. בשנה שעברה 60% לא צרכו חדשות בווידאו.
בקרב המהדורות, מובילה זו של ynet עם אטילה שומפלבי על פני זו של וואלה עם ינון מגל, או זו של mako וישראל היום. על פי הסקר, 10% צורכים את מהדורת ynet, מול 20% בשנה שלפני כן. מהדורת וואלה ירדה ל-7%, mako שאינה מפיקה מהדורה עצמאית, אלא מקבלת אותה מחברת החדשות של ערוץ 2, ירדה ל-3%, ומהדורת ישראל היום עומדת על 0 בשאלה זו.
על פי הסקר, עולה כי 37% מבעלי הדעה במדגם סבורים כי כל העיתונאים נחשבים לרציניים ומקצועיים באותה מידה, לעומת 7% הסבורים כי אף אחד מהעיתונאים לא מספיק רציני ומקצועי. שאר בעלי הדעה מדרגים את רצינות ומקצועיות העיתונאים כך: עיתונאי במהדורת חדשות בטלוויזיה (26%); עיתונאי בעיתון יומי (17%); עיתונאי ברדיו (11%); עיתונאי באינטרנט (2%).
- "ארץ נהדרת" הובילה עם 20.4% רייטינג - חדשות 12 עם פער ענק
- הרייטינג לא משקר: חדשות 12 שומרת על הפסגה, ערוץ 14 לא מצליח להתרומם
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אגב, במקרה של אירוע בטחוני משמעותי כמו פיגוע גדול, מבצע צבאי בעזה או מלחמה, בהחלט מעניין לראות לאיפה צרכני החדשות יפנו לקבל את המידע. הנה טבלה מעניינת.
"יותר ויותר ישראלים מתעדכנים בתוכן חדשותי באמצעות הפלטפורמה הדיגיטלית", אומר רועי כ"ץ, העורך הראשי של כנס Digit, "אך כל מי שעיתונות אונליין יקרה לליבו, חייב להיות מודאג מהאמון הנמוך שנותנים צרכני החדשות בדיווחי האקטואליה אותם הם קוראים ברשת. באתרי החדשות הישראליים פועלים עיתונאים מצוינים ומחוייבים שאינם ראויים לדימוי מקצועי כפי שעולה מהסקר".
- 5.חיים ב 25/02/2014 00:36הגב לתגובה זולא חזרתי לשם . היה יששכרוב, שמאלני ולא אמין
- 4.ארז 24/02/2014 15:11הגב לתגובה זוינון מגל הורס את וואלה, אין גולשים כולם עוברים למאקו וואנט
- 3.גקי 24/02/2014 14:57הגב לתגובה זודוד רברהם שמלכלך על כולם לא יעז לכתוב כזה אייטם או על כך שרמי שני וקובי מנדל פוטרו. בושה של כתב ובושה של אתר. ככה נראה וואלה, משעמם ולא מעניין
- 2.האמת 24/02/2014 14:52הגב לתגובה זולא מקצועית, בדיחה אחת גדולה, ככה שינון מגל חושב שוואלה זה ערוץ '1. ד"ש מרמי שני וקובי מנדל
- 1.אדי 24/02/2014 12:28הגב לתגובה זומי רואה 10 דקות או אפילו שעה של שידור באינטרנט? זה לא מתאים