
הכירו את 'רהב מדיה חברתית': "בעניינים מקצועיים יש לרני אפס מעורבות"
מדור השחקנים החדשים של אתר אייס חוזר עם כתבה רביעית בסדרה והפעם אנחנו מבקרים את חברת המדיה החברתית 'רהב מדיה חברתית' שפועלת כחברת בת תחת 'רהב יחסי ציבור' של רני רהב. החברה החלה את דרכה לפני 4 שנים תחת ניהולו של אליאב אללוף ולפני כשנתיים תפס את מקומו העיתונאי לשעבר ירון פרוסט.
תעודת הזהות של המשרד: ירון פרוסט, מנכ"ל החברה. אלינור וייסברוט, מנהלת פרסום ופיתוח העסקי. קרין קטש, מנהלת לקוחות בכירה. מורן שטלצר, מנהלת לקוחות. חן סגל, מנהלת לקוחות. רחלי ברזילי, מנהלת לקוחות. דקלה חיימוביץ', מעצבת גרפית.
מי הבוס? ירון פרוסט (36) מנהל את החברה מזה כשנתיים. פרוסט מחזיק ברזומה שלו עשור של עיסוק בעיתונות. בין התחנות בהן עבר אפשר למנות את עיתון אוניברסיטת תל אביב, מקומוני 'ידיעות אחרונות', 'כותרת', 'מעריב' ובתפקידו האחרון מ-2007 עד 2012 שימש כעורך משנה של מגזין 'ממון' תחת יעל דרומי. בין לבין הוא הספיק גם לשמש כדובר משרד התיירות כחצי שנה ב-2006 לצידו של בוז'י הרצוג ששימש אז כשר התיירות. התחנה הבאה לאחר פרק העיתונות בחייו הייתה חברה שפתח עם שותף. "פתחנו חברת ניו מדיה קטנה והתחלנו לעבוד עם עסקים קטנים. לא לקח הרבה זמן עד שטיפלנו ב-7 לקוחות והצלחנו לצמוח מאוד יפה, עד שקיבלתי טלפון מרני רהב".
ההיכרות המוקדמת בין רהב לפרוסט על בסיס תפקידו כעורך משנה של המוסף הכלכלי של ידיעות הפכה את פרוסט לכתובת הראשונה של רהב אחרי שאליאב אללוף סיים את דרכו כמנהל המדיה החברתית של לקוחות רהב תקשורת.
"זה היה קטע מוזר" מספר פרוסט, "אחרי שעזבתי את ידיעות עוד שמרנו על קשר כלשהו, אבל לא כמו ב'ממון' שאז היינו מדברים כל יום 5 פעמים. התקשרתי אליו במקרה כדי לשאול משהו בנושא אחר, והוא שאל אותי מה אני עושה עכשיו, ואמרתי לו בוא נקבע לקפה ונדבר, והוא אמר בסדר אבל תן כותרת בטלפון, הוא ממש התעקש 3 פעמים, ואמרתי לו שאני עוסק במדיה חברתית והוא שאל - 'מה, מה שאליאב (אללוף) עושה אצלי?' ואמרתי לו כן. לבסוף הקפה לא יצא לפועל ואחרי מספר חודשים אליאב ורני נפרדו, ובדיעבד, אם הוא לא היה שואל אותי אז ומתעקש הוא לא היה יודע שאני בתחום. הוא קרא לי לפגישה באיזה ערב - הזמין אותי לקפה, דיבר איתי על העניין ואמר שהוא חייב למצוא מחליף כמה שיותר מהר". -כשרני מציע הצעה - קשה לסרב? "לא יודע, נורא התלבטתי וזו הייתה החלטה לא קלה. הייתי מאוד אידיאליסט ועצמאי, ומאוד התלהבתי מהרעיון של החברה החדשה. הלכתי לקורס שמדריך על הקמת עסק קטן ומאוד התרגשתי - זה לא היה 'קליר קאט' שאני קם והולך".
-זה חייב פרידה מהשותף? "כן, זה חייב פרידה ולא רציתי לאכזב אותו. רני לא נתן לי הרבה זמן לחשוב על זה - הוא אמר לי שיש לי עד מחר בבוקר להודיע לו מה אני מחליט".
-דחק אותך לפינה? "כן (צוחק) וגם השביע אותי שלא לדבר על זה עם אף אחד. אז ישבתי בבית עם בן הזוג שלי ונפלה ההחלטה".
-אתה מגיע בגיל 34 לחברת מדיה חברתית עם נסיון עצמאי קצר בתחום, ואז מה? "אני מגיע, אמנם עם ניסיון קצר בלבד אבל חשבתי אז ואני עדיין חושב שהדבר הכי חשוב בתחום זה הבנה בתוכן - לא באיך עושים מודעות בפייסבוק, פרסום בדיגיטל או כלים פרסומיים כאלה ואחרים".
- הרייטינג לא משקר: חדשות 12 שומרת על הפסגה, ערוץ 14 לא מצליח להתרומם
- חדשות 12 בפער עצום; "הפטריוטים" ממשיכים לבלוט
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
-יש חברות מדיה חברתית שמובלות על ידי אנשי שיווק בעברם, אנשי פרסום בעברם ואנשי תוכן בעברם - איך אתה רואה את ההבדל? "אפשר לציין כדוגמא את החברה הראשונה בתחום שקמה בישראל 'בלינק' - שהוקמה על ידי העיתונאי שגיא חמץ. זה הכל נורא פרסונאלי, זה לא שאם איש שיווק עומד בראש החברה הוא ינהג בדרך מסוימת - יש לו פרספקטיבה אמנם, אבל היא רק הרקע. אני מאמין, וזה לא איזו מחשבה אוונגרדית, שתוכן זה הכי חשוב שיש - הבנה בתוכן ומה מעניין אנשים וחשוב אפילו יותר - מה לא מעניין אותם, ואיך מייצרים והופכים תוכן למעניין, היא הדבר הכי חשוב בעיניי. כל דבר אחר אפשר ללמוד בשלוש דקות: להבין כלי פרסום בגוגל, יוטיוב וכל הפלטפורמות, אתה לומד את זה או הולך לקורס ומשלים את מה שצריך. אתה לא צריך להיות גאון הדור בשביל זה".
"למרות שיש לי המון כבוד לאנשי הפרסום" הוא מוסיף, "זאת עובדה שיש איזושהי ביקורת על משרדי פרסום שמנסים לעשות מדיה חברתית in house - זה גם לא כל כך הצליח, גם מסיבות נוספות - כי אין שם הרבה כסף ומשרדי פרסום חושבים הרבה יותר בגדול מבחינת המודל העסקי שלהם וגם מהבחינה הזו שהם פחות ייחסו חשיבות לתוכן ויותר לכמות - להגיע להרבה אנשים ולייצר REACH שזה הדבר הכי חשוב בפרסום - שכמה שיותר יראו אותך ואני חושב שבמדיה חברתית מה שחשוב זה תוכן איכותי". "אם תגיע עכשיו למיליון אנשים אבל עם תוכן שלא מעניין אותם, לא מניע אותם, לא מייצר איינגייג'מנט שזה הדבר הכי חשוב אז לא עשית שום דבר - רק בזבזת את הכסף של הלקוח, הגעת למלא אנשים אבל הם לא קיבלו מסר שהם מתחברים אליו ומילת המפתח היא החיבור, כשבנאדם קורא תוכן, זה לא כמו לראות מודעה שהוא מדפדף בעיתון. אני לא רוצה שהוא יבהה, אני רוצה שהוא יהיה במקום רגשי אחר מזה שהוא היה לפני שהוא קרא את הפוסט שלי - שיתעצבן, שישמח, שיבכה, שיגיב. מדיה חברתית צריכה לדבר לבטן אחרת היא לא עושה שום דבר".
-אז איך באמת העיתונאי/עורך ירון פרוסט בא לידי ביטוי כשהוא עושה מדיה חברתית? "אני חושב שבשנותיי בעיתונות הבנתי איך לעניין אנשים, איך לגרום לאנשים להתעניין בתוכן ואלי יותר חושב, מה לא מעניין. פיתחתי אינטואציות מאוד חשובות כשאני קורא תוכן, יותר כעורך ופחות ככותב. כשאני קורא משהו שאחת ממנהלות התוכן כאן כתבה אני יודע איזה טקסט מעניין ואיזה לא, אם הוא יעבוד או לא וזה בזכות הניסיון שלי בעיתונות. כמובן שנדרשתי לעשות את האדפטציה ללקוחות שאיתם אנחנו עובדים, לקורא שבעבר לא ידעתי מי הוא והיום אני יודע איך קוראים לו וכיצד הוא מגיב כשהוא נותן לי פידבק מיידי. יש כאן אבולוציה: בעיתון אין כלום, בדיספליי יש הקלקות שרק מעידות שהוא נחשף, עם כל הטריקים וההקלקות המזויפות ואז מדיה חברתית ששם באמת אתה יודע שהכל אמיתי - בן אדם לא עושה לייק בטעות".
-יש לחברה זכות קיום ללא הרוח הגבית של רני - כמה מהלקוחות הם אלו שרני מטפל בהם ביח"צ וכמה הם לקוחות מדיה חברתית בלבד שאינם קשורים? "החברה הוקמה בסוף 2010, ותהיה בקרוב בת 4. היא התחילה אכן עם לקוחות של רני מהיח"צ, ואז זה עדיין לא היה שוק רווי. לאט לאט עם הזמן החברה הפכה ליותר עצמאית וכיום כמעט חצי מהם אינם קשורים לפעילות היח"צ של רני. אם סופרים בעמודים, אנחנו מנהלים כמעט 50 עמודים בפייסבוק אבל במספר לקוחות זה פחות, ועומד על כמה עשרות. אבל זה רק פייסבוק - בנק הפועלים הוא דוגמא ללקוח שאנחנו נותנים לו ייעוץ בניו מדיה למרות שאין לו עמוד בכלל".
-עד כמה רני מעורב בנעשה? "החברה היום ולמעשה די מתחילתה עובדת באופן עצמאי. רני הוא הבעלים ויו"ר החברה אז מן הסתם הוא די מעורב בענייני הכספים ורוצה לוודא שהחברה מרוויחה. הוא בוחן את התזרים, כמה נכנס וכמה יוצא אך בעניינים מקצועיים ההתערבות שלו עומדת על אפס". -ואם זה לקוח של רני? "החיבורים האלה קורים במשברים שבהם הכל מתפוצץ בכל הגזרות וצריך להקים צוות שיעבוד יחד. אז בעצם מוקם צוות משברים שכולל את נציג היח"צ, נציג הניו מדיה, הלקוח, יועץ משברים וכו'. היו לנו כמה וכמה משברים שכאלה, ואז באמת מתחברים, מנהלים שיחות ועידה ואז גם רני ואני נמצאים באותו מקום. פעם שנייה שזה קורה, והרבה פחות, זה במקרים של השקות ודברים כאלה - הם מציעים את המוצר ואנחנו מציעים את המוצר - היח"צ עובד מול העיתונות ואנחנו נותנים למשל 'בוסט' באינסטגרם. כל אחד עושה את חלקו אבל ביותר מ-90% מהזמן יכול לעבור שבוע בלי שאני ורני נדבר בכלל בעניינים מקצועיים".
-איך האישיות של רני נכנסת לתמונה - הוא מושך אש בשנה שנתיים האחרונות - איפה אתה פוגש את זה? "כשאני הגעתי לכאן, לי היה מאוד חשוב וגם לרני היה מאוד חשוב, בהדרכתי המקצועית, להפוך אותו לאישיות מדיה חברתית. בעצם אין שום סיבה שהוא לא יחיה במדיה החברתית כמו כל אדם מעודכן ותדע לך שרני הוא אחד מהאנשים הכי מעודכנים - כל הביקורת עליו שהוא דינוזאור זה שטויות במיץ, כל דבר חדש שקורה הוא שם. הוא אמר לי בעצמו 'אני רוצה שנפתח אינסטגרם, טוויטר וכו'' - אם הוא לא היה רוצה, זה לא היה קורה כי אי אפשר להכריח אף אחד".
החיבור של פרוסט לרני רהב יצר את נקודת המפנה התקשורתית בחייו של איש התקשורת והיח"צ המפורסם בישראל, למרות שנדמה היה כאילו הוא כבר מזמן הגיע לתקרת החשיפה שלו. פרוסט מסביר שההחלטה להפוך את רהב לאישיות מדיה חברתית נפלה והביצוע כלל תכנית אסטרטגית סדורה.
לדבריו "האסטרטגיה עסקה בתוכן גולשים כי היה לנו בטוח שאם הוא יפתח את הלב כמו שהוא יודע לעזרה לכמה שיותר אנשים זה יחזור אלינו בחזרה באותה מידה ובאמת התחלנו עם שפה שכבר צחקו עלינו בגללה של "פנה אליי/פנתה אליי" - צמד מילים שאני הגיתי והתחלנו לרוץ עם זה בטירוף. התחלנו לעזור לאנשים שבמקרה נתקלנו בהם, התחלנו לאסוף מן הגורן ומן היקב - אנשים שפנו במייל או טלפונית, עוד לפני שידעו שרני נגיש בפייסבוק, והתחלנו עם "פנה אליי/פנתה אלי" ואז אתה רואה שזה מתחיל לטפטף - טפטוף ועוד טפטוף, מתגבר ומתגבר ופתאום וזה התפוצץ לרמה שאי אפשר לתאר. זה הגיע למצב שיש לנו 20 הודעות לעזרה באינבוקס בכל שעה. כבר חשבנו על גיוס מתמחים שיעזרו לנו להתמודד עם העומס".
-ומה עושים עם כל הבק-פייר שמתחיל אחר כך? "הכל קרה ביחד. היו כמה דברים, היו שצחקו ואמרו מה זה הדבר הזה והתחילה גם ביקורת מטומטמת כזו כאילו הוא לוקח על זה כסף וכמובן שלא היו דברים מעולם. המטרה הייתה לגמרי לעזור כי זה מה שהוא עושה כבר שנים מאחורי הקלעים. מצאנו פלטפורמה שבה הוא עושה את זה וכעת בענק. כל זה קרה ביחד עם 'הכוכב הבא' - עם הפריים טיים של ערוץ 2 ואין מה לעשות, זה מה שקורה לכל אחד שהופך לכוכב - זה פשוט היה פיצוץ אדיר ועבדנו בזה בטירוף. בשיא של זה ב'כוכב הבא' הגענו למצב של חשיפות של מיליון איש, מיליון יוניקים בשבוע. זה פשוט היה מטורף. הרוב היו בסגנון של 'אוהבים אותך/מעריצים אותך' וגם היו את כל המבקרים שהתלוו לזה".
-לאחר 10 שנים בעיתונות, כעיתונאי ועורך, כאדם שתכליתו לבקר ולחשוף אתה עובר לצד השני והופך למשרתם של אנשים שעד לפני שנה כתבת עליהם - איך עושים מעבר כזה? "זה לא מעבר קל מעיתון שבו אין לך לקוחות למקום שבו יש לך לקוחות וצריך לתת להם שירות - זה מעבר לא פשוט. אני לא עושה יחסי ציבור - שזה מעבר הרבה יותר קשה, ואני לא מכחיש שזה קל, אבל הגעתי למצב כלשהו שבו לחלוטין אני לא משרתם של אדונים, אני מתייחס ללקוח שלי ומצפה מהם להתייחס אליי גם בכבוד הדדי ולהבין שאנחנו עובדים יחד והמטרה היא משותפת. רני לא יאהב את זה אבל אספר גם שהיו כמה לקוחות פוטנציאליים בדרך, שלא עשיתי מאמץ כביר לגייס אותם כי הבנתי שהם מצפים ממני להיות משרתם, וראיתי שזה יגיע למצב שהיחסים איתם לא יהיו טובים".
-כעיתונאי שמגלה חומר נפיץ אתה עושה את המירב כדי לחשוף אותו בפני הציבור. היום אתה מנהל תקציב של לקוח כלשהו ונחשף אצלו לחומר מסוים שאתה מודע לבעייתיות שלו - יש דילמה? "בקטע הזה בכלל לא קשה לי לשמור סוד. ברגע שקיבלתי החלטה עקרונית עם עצמי שעשיתי את המעבר וזה התפקיד שלי עכשיו - זאת הנאמנות שלי ואני שלם עם זה לחלוטין ואין לי אפילו רבע דילמה אם לעשות משהו עם מידע שמגיע אליי. ברוב הדברים מדובר בדיסקרטיות שלי עם הלקוח ואני לא חולם להפר את האמון שהם נותנים בי כי אחרת אין לי זכות קיום".
-הרבה עיתונאים עושים מעבר למדיה חברתית - זו אבולוציה טבעית של שוק התקשורת או שזה החיפוש אחר המקום הנוח עם המשכורת הטובה? "אני חושב שעיתונאים שבוחרים לעזוב את העיתונות על רקע מצבה המתערער פשוט יושבים רגע בצד וחושבים מה אפשר לעשות. הבעיה עם המקצוע הזה היא שאתה יוצא ממנו ואתה שואל את עצמך מה אתה יודע לעשות, אני יודע לערוך-לכתוב אבל זה לא מקצוע, אי אפשר להתפרנס מזה. אתה שואל מה המיומנויות שרכשתי לאורך השנים ואז מסתבר לך שעיתונאי זה מקצוע מאוד מאוד ספציפי, מאוד ממוקד שאין לו דבר מקביל בחוץ, אין לו משהו שהכשיר אותך לקראתו ולכן באופן טבעי העיתונאים נמשכים למקומות שבהם יש להם ערך מוסף, כמו למשל יח"צ כי הם מבינים כיצד מערכות התקשורת עובדות, וניו מדיה כמקום שבו אתה מרגיש שיש לך ערך ככותב ועורך תוכן".
-אתה קם בבוקר עם משבר אצל הלקוח - מה עושים, יש כללי אצבע? "כללי האצבע הם קודם כל מחקר, אתה בודק מה תמונת המצב, אתה מזמין מיד דו"ח ניטור מאחת מחברות הניטור ומסביר ללקוח שהדבר הראשון שאתה עושה זה לבדוק את מידת הנזק, שעה אחרי שעה עם דגש על השינוי בעקומה - אתה רוצה להבין לאן זה הולך - אתה בודק את כמות השיחות, הסנטימנט ועד כמה זה גולש החוצה למדיה המסורתית, האם כבר מסקרים את זה בגזרות נוספות וזה שיחת היום. את המידע שאתה אוסף אתה משווה לשיחות במשברים קודמים - אתה רואה אם יש לך 5,000 שיחות מול 2,000 שיחות ומבין שהמקרה הספציפי גדול יותר".
-אתם מתנהלים כחברה בת בתוך רהב יחסי ציבור ופועלים עצמאית כיחידת רווח והפסד - עד כמה אתם רווחיים, מה מצב שוק המדיה החברתית בישראל? "אנחנו רווחיים אבל לא במספרים גבוהים ולצערי אי אפשר לעשות מזה הרבה כסף. כמו כל תחום הוא התחיל בקול תרועה רמה ואז הצטרפו הקטנים, שאני בעבר הייתי אחד מהם, שעובדים מהבית ויש להם שירות מאוד פרטיקולארי, מאוד ממוקד והם מצליחים איכשהו לשכנע את הלקוחות שהם נותנים שירות כמו שאנחנו נותנים וזה לחלוטין לא המצב. כשלקוח בא אלינו הוא מקבל חבילה שלמה לרבות מעצבת מקצועית עם הרבה נסיון, מנהלת קמפיינים ועוד. כל לקוח אצלנו מקבל שירות מ-4 אנשים במקביל. אין אף פרילנס שגם נותן מעצב מנוסה ואיש תוכן - כל אחד טוב במשהו אחר וחברות גדולות מעניקות שירות מקצועי רחב יותר. חברות שמנסות לחסוך כסף הולכות לקטנים שנותנים 20% מהריטיינר שלנו ואז כולם נדרשים להוריד ריטיינרים והעסק מתשה להרוויח - כולם יגידו לך את זה. לשמחתי אנחנו עוד רווחיים, כי אם לא היינו כבר לא היינו פועלים".
-יש בכלל בידול בין חברות מדיה חברתיות? "קשה מאוד לבדל. אני, כשהגעתי לחברה מתוקף זה שהיא הייתה קטנה היא התמקדה אך ורק בפייסבוק ולי היה חשוב להרחיב את הפעילות ולמצוא את הבידול שלנו - במה אנחנו יותר טובים מאחרים ולעשות את זה כדי שבאמת, כשישאלו אותך במה אתה טוב יותר, תהיה לך תשובה אמיתית. בשנתיים האחרונות ניסינו לפרוץ לתחומים חדשים ואני חושב שהצלחנו לייצר בידול מול הלקוחות שלנו ב-3 תחומים: בפעילות משפיענים - התחום הכי חם והכי מדובר בעולם ונכנסנו אליו חזק, אנחנו עובדים בשיתוף חברת 'לידרס' ועושים את זה מעולה לדעתי. הדבר השני שאנחנו עושים מצוין יחסית לאחרים זה יצירת איינגייג'מנט כי אנחנו יודעים כיצד להניע גולשים, לגרום להם להגיב ולהשיב היזון חוזר, והדבר השלישי שיותר מתייחס ללקוחות של רני זו עבודת צוות שמעניקה ללקוח נבחרת מגובשת במשברים ובנקודות קריטיות וזה נותן ערך גדול ללקוח".
-כשאתה מגייס לקוח השם רני צץ ועולה? "כמובן, אנשים מתים עליו".
- 23.בלוגרית 16/07/2014 17:37הגב לתגובה זומוזר...
- את כנראה לא מספיק חשובה כדי שהם יעבדו אתך (ל"ת)בטוחה שאת בלוגרית? 17/07/2014 23:15הגב לתגובה זו
- 22.בו לשיט 15/07/2014 14:29הגב לתגובה זותבדקו שלא מפסידים כסף!
- אתה בטוח שאתה יודע לקרוא? (ל"ת)איך הגעת ל-10 אנשים? 15/07/2014 14:58הגב לתגובה זו
- 21.ארז 15/07/2014 09:41הגב לתגובה זוהאיש הוא בסיס ההון שלטון במדינת ישראל, אויב הציבור מספר אחד
- 20.חבל שרני לא מעורב..אם היה, הייתי שוקלת להעביר (ל"ת)נובמת 15/07/2014 06:34הגב לתגובה זו
- ערן 15/07/2014 10:52הגב לתגובה זואה רגע.
- 19.עצוב כמה שאויר נפוח עושה כותרות (ל"ת)אלי 14/07/2014 23:06הגב לתגובה זו
- 18.איש עם מקלדת 14/07/2014 22:15הגב לתגובה זואני חושב שצריך להיות איש מאוד קטן בשביל שיפריע לך שמישהו אחר מצליח. לא נורא, אתם עוזרים ליצור פה אינגייג'מנט :)
- 17.מהתחום 14/07/2014 21:38הגב לתגובה זושלום לך 2010... איזו הזיה החברה הזו.
- 16.rachel 14/07/2014 19:16הגב לתגובה זוClearly with such a rich resume of work in journalism, Yaron is certainly the right man to understand implications of social media and how to use it effectively!
- 15.מבינים רק בתוכן ולא בפייסבוק ובכלים שיש לה. (ל"ת)מסכנים הלקוחות 14/07/2014 18:19הגב לתגובה זו
- תודה על הרחמים, אבל 14/07/2014 22:16הגב לתגובה זוכמו למשל - להפסיק להשתמש בשירותי החברה. כנראה שהם לא כל כך מסכנים כמו שאתה חושב.
- 14.יוסי 14/07/2014 14:41הגב לתגובה זופשוט כיף לקרוא ולעבוד עם החבר'ה האלה.
- 13.סוסו 14/07/2014 14:40הגב לתגובה זוולאיש, מצטער עבורו שהסכים למכור את כשרונו לאיש הנורא הזה. המון הצלחה בתפקיד הבא!
- ערן 14/07/2014 14:45הגב לתגובה זורק משאיר אותך אומלל וחמוץ. לא עדיף להתמקד בחיובי ולא להיות צר עין?
- 12.פרוסט הוא הבחור הכי חרוץ בעיר (ל"ת)קטנה 14/07/2014 14:39הגב לתגובה זו
- 11.עשה עבודה מעולה בעיתונות וממשיך (ל"ת)גם במדיה החברתית 14/07/2014 14:30הגב לתגובה זו
- 10.הבחור תותח ומי שלא מכיר (ל"ת)שלא יבלבל ת'מוח 14/07/2014 14:28הגב לתגובה זו
- 9.בתיה 14/07/2014 14:28הגב לתגובה זוצריך להבין ולהפנים שהעולם המשתנה של השיווק והפרסום באינטרנט עובר בשיח החברתית ברשתות, וירון פרוסט מנצח על העניין ביד רמה יחד עם נבחרת הנשים המעולה שלו. יישר כח!
- 8.מיקוץ 14/07/2014 14:10הגב לתגובה זומעניין אם הם ניהלו לרני רהב את הקללות ההזויות שהיה נוהג לקלל את עוקביו בפייסבוק ובטוויטר. עוד חברת לייקים מופרכת כמו כל שאר החברות המיותרות. מזכיר את בועת האינטראקטיב של שנות ה-2000
- ערן 14/07/2014 14:28הגב לתגובה זועוד טוקבק מופרך כמו כל שאר הטוקבקים המיותרים. מזכיר לי את בועת האנשים המשועממים שיושבים בבית ומחפשים על מי לירוק ארס של שנות ה-2000.
- 7.נאוה 14/07/2014 14:08הגב לתגובה זוחבל. הבן אדם עובד קשה ולשם שינוי מישהו שמדבר בפתיחות על הכל
- ואלרי 15/07/2014 09:15הגב לתגובה זוירון הוא בחור שבאמת עובד קשה, ושאיכפת למהעובדים שלו -שזה הכי חשוב!
- 6.נוי 14/07/2014 14:07הגב לתגובה זוגם תוכן וגם קמפיינים מייצרים שילוב נהדר, אי אפשר להיות מנותק לגמרי. החיבור של ירון לעולם התקשורת חשוב ומסייע
- 5.בלי אליאב זה לא אותו דבר (ל"ת)היו ימים 14/07/2014 13:55הגב לתגובה זו
- מינה 14/07/2014 14:20הגב לתגובה זועוד וואנבי שמדמיין שהוא מבין משהו בלייקים? חוץ מלאונן את עצמו לדעת עם סיסמאות זן טפשיות האיש לא יודע לעבוד
- פיה אמיתית 14/07/2014 22:37הוא מנטור!!
- לא אותו הדבר ... פשוט יותר טוב!!!! (ל"ת)לילי 14/07/2014 14:04הגב לתגובה זו
- חחחח לילי את ענקית. :) (ל"ת)ערן 14/07/2014 14:17
- 4.שרון 14/07/2014 13:53הגב לתגובה זונשים. בדיוק כמו במשרד של רני רהב יחסי ציבור.המנכ"ל / בעלים גבר, אבל כל הפועלות השחורות הן נשים, כך גם בחברת המדיה החברתית. לא נמצאה אף עובדת שיכלה לרשת את אליאב? אין אף אישה מוכשרת בתחום שיכלו לגייס? ואין תקציבאים גברים מוכשרים לרפואה? דוחה.
- נ 14/07/2014 15:18הגב לתגובה זולא אומר שבהכרח יש אג'נדה נגד מי מאילו שאינם נמצאים שם. זאת חברה של שבעה אנשים...
- ערן 14/07/2014 14:16הגב לתגובה זובמקום להתעסק בג'נדר של אנשים תתעסקי בכישורים ובמידת ההתאמה שלהם למה שהם עושים. ולפני שאת מגיבה, אני מכניס את התגובה שלך מראש: "ברור שגבר יגן על הגברים שלוקחים לעבודה גברים אחרים." יש לנו גם מועדון, שבו אנחנו שותים בירה ומראיינים אחד את השני למשרות וצוחקים על הנשים, הפועלות השחורות שלנו.
- שרון 14/07/2014 14:42לא נתקלת בחיים שלך בגברים ששמם שרון? אה..אבל זה היה הורס לך את האג'נדה (שלי אגב, אין...)
- 3.אבירם פידל 14/07/2014 13:37הגב לתגובה זווואו, 10 אנשים מנהלים 50 דפים!!! מדהים!!! איזה גיבוב מרדים של מלל... מי שחושב שניהול פייסבוק איז אבאוט תוכן ולא אבאוט ניהול קמפיינים, לא יודע איפה הוא חי, קצת כמו המרואיין. נכון, צריך לדעת לכתוב (ולכן עדיף איש קופי ולא עיתונאי מדווח), אבל בלי להשקיע תקציב בפייסבוק ולנהל אותו נכון במתודולוגיות של ספליט טסטינג וכיו״ב, לא יהיו תוצאות. סקרנים? בצדק...
- יוסי 14/07/2014 14:30הגב לתגובה זואו שלא קראת את הכתבה או שאתה סתום או ששניהם. ברור שהם עושים קמפיינים. כל מה שהוא התכוון זה שקמפיין לא שווה כלום אם הוא מקדם תוכן שלא מעניין את קהל היעד - גם אם תשים על זה מיליון דולר. חוץ מזה הוא לא היה "עיתונאי מדווח" אלא עורך. קיצר, תחזור לשיעורי קריאה.
- מממ באזוורדס גורמים לך להישמע כל כך חכם (ל"ת)ערן 14/07/2014 14:17הגב לתגובה זו
- 2.רני רהב לא קונה (ל"ת)רני 14/07/2014 13:19הגב לתגובה זו
- 1.בני 14/07/2014 12:32הגב לתגובה זואו שהכל נזרק כבר לפח?