
פרסומות דלתא וטמבור החדשות: טריק קולע ואמיץ לצד מותג שמצליח להפתיע
אחת הטכניקות לייצר אסטרטגיה יצירתית היא לפגוע במתכוון ביתרון הבולט. לוותר על המאמץ "למכור" את המוצר. "את הכי יפה כשנוח לך" של סנדלי טבע נאות היווה פריצת דרך בתחום הנוחות- שמרגישה-לא-נוח עם עצמה. נוחות מנוגדת לנעורים ולמצליחנים. נוחות היא מקום שאנשים שמתמודדים בורחים ממנו. נוחות שייכת לחלשים ולאלה שוויתרו.
ברירת המחדל במכירת תחתוני נוחות היא להשתדל בכל מחיר להתגבר על האסוציאציה שמייחסת את תחתוני הנוחות לנשים מבוגרות ולהלביש אותם על דוגמניות סקסיות בבחינת "זה הכל בראש שלך", מאז ומעולם נוחות היה שיקול מס' 1 בקרב הנשים היפות בעולם". שקר "נוח" - במיוחד אם אנחנו לא דוגמניות ולא צעירות, אבל שקר שצף בסופו של דבר על פני המים.
אפשרות נוספת היא לעשות קמפיין ריאליסטי של נשים בגיל המעבר. בואו נודה באמת: אנחנו כבר לא כל כך רזות ושרירי הבטן שלנו לא מה שהיו. כמובן שיעזור לקחת סלבס יפות בנות ארבעים צפונה שחושפות את הסוד שלהן: הן לא יוצאות מהבית בלי תחתונים נוחות.
שתי האופציות, הראשונה והשניה הפסיקו מזמן לשכנע אותנו אבל קשה מאד להבין איך אפשר אחרת. ולכן רוב המסרים שמגיעים מעולמות של מוצרי נוחות ובריאות עומדים מול שתי אפשרויות דיכוטומיות: לזייף או לבאס.
- דלתא מותגים: זיכיון להפעלת חנויות BBW בגרמניה; המניה קופצת
- מנכ"לית דלתא מותגים: "ויקטוריה ו-BBW הם מנועי צמיחה גדולים; אנחנו בוחנים מותגים נוספים"
הפרסומת ל-nearly naked של דלתא היא פרסומת אמיצה במיוחד שמסכנת את המותג ואת המוצר המדובר, ובכל זאת ממקסמת את סיכוייו להיות בולט, אהוד ונחשק. הלוגיקה אומרת, כאמור, שרק סבתות זקוקות לתחתוני נוחות. באותו רוח - נשים צעירות וחתיכות נרתעות מתחתוני נוחות כי הן של סבתות. נשים צעירות ויפות הולכות, בקלישאה, רק עם חוטיני. אז זהו שלא.
מסתבר שגם נשים צעירות יכולות ליהנות מתחתוני נוחות. אך כדי שלא ליפול למלכודת הזיוף, נינט טייב משחקת בתפקיד סבתא מתחילתו עד סופו של הקליפ. ה'פטנט' הקריאטיבי מאותת לנו - נדמה לך שהיא סבתא אבל תסתכל טוב ותראה - זוהי נינט טייב, הדבר הכי חם ולא זקן שיש בסביבה - נכון שהתבלבלת לרגע? ההקבלה ברורה - כשנראה את nearly naked בחנות ולרגע קט נחשוב שהוא ל'זקנות', ניזכר שזה "רק נראה זקן" כי התמונה של נינט זוכה בבינגו ורוקדת ולס זהיר עם קשיש לא תרפה מאיתנו לעולם. הפטנט הפרדוקסלי חכם וקולע והוא מצליח לחיות בשני העולמות - גם הזקן והריאליסטי וגם הצעיר והפנטסטי - סביב רעיון אחד חזק.
במקביל, עלה קמפיין חוצות מיוחד לטמבור. במשך שנים רבות נשען טמבור על העולם הרגשי של צבע. זה הנכס שלו והוא הרוויח אותו ביושר. מאז "תראה מה שצבע יכול לעשות" היינו עדים לכל מיני דברים שצבע יכול לעשות, כשהמותג טמבור מספח לעצמו את עולם הרגש בניגוד לעולם הלאקוני שאין בו צבע. הנרטיב שצבע הוא הרבה יותר מצבע, וכי הוא מתקשר לרגש ופנטזיה מעולם לא נצבע בצבעים יותר ברורים ופשוטים.
- קשת שומרת על ההובלה, רשת חוגגת שיא - אבל עם כוכבית
- חדשות 13 מאבדת רייטינג, כאן 11 עוקפת אותה; קרב צמוד גם בפריים טיים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
במקום לדבר על ההבדל בין צבע לשחור לבן, מראה הקמפיין בדיוק מה שצבע יכול לעשות. צבע, על פי טמבור, זה כל עולם האסוציאציות והזכרונות שלנו - במשיכת מכחול אחת. צבע פשוט מקפל בתוכו מלים ודימויים, והוא למעשה מקיים את העקרון כי 'תמונה שווה אלף מלים'.
השאלה מה נושא עימו אימפקט רב יותר - המילה או התמונה? נוטה בנרטיב של טמבור לתשובה ברורה. התמונה. ובמיוחד התמונה הצבעונית. הקונספט מחסיר מלים מתוך משפטים ידועים, ובמקומן מופיעים ריבועי צבעים. כל אחד יודע להשלים את המשפט וגם מבין את הקשר בין הצבע למילה. על פי הגיון זה נייחס לכחול לבן את המילה ישראל, לאדום ירוק צהוב את המילה סלט, לשלשה סוגים של זית את המילה צה"ל וכן הלאה. כפי שהמשפטים הם משפטי תרבות של כל עם ישראל, כך מככבים הצבעים כקיצורי דרך שיוצרים תחליפים מושלמים למלים. מוסר ההשכל ברור: בדיוק כפי שהמשפט "כל הכבוד לצה"ל" הפך להיות חלק ממני, גם ירוק זית הפך להיות חלק מעולמי. וכך גם המותג טמבור.
טמבור לוקחים על עצמם את המנהיגות על עולם הדימויים הישראלי וההבטחה הסמויה אך המאד משמעותית היא: "אנחנו תמיד רואים אותך ואת עולמך, ולא רק את תעשיית ערבוב הצבעים". הקמפיין מתרחק מעולמות העיצוב הצפויים מדי, ומפתיע אותנו עם חיבור חזק ואמוציונאלי להוויה המקומית שהתחזקה פלאים בקיץ האחרון לאור המלחמה. מהבחינה הזו הוא אף מתפקד בזעיר אנפין כמהלך מעלה מוראל לאומי, ומספק לנו בכך ערך מוסף.
- 12.מדיסון אב' 24/08/2014 20:36הגב לתגובה זוhttp://www.xnet.co.il/design/articles/0,14563,L-3106755,00.html
- 11.וכשבאים לחנות קונים נירלט כי צובע יותר שטח. (ל"ת)פקה פקה פקה פקה. 24/08/2014 10:46הגב לתגובה זו
- 10.אייטיז. פרסומאים שמראים כמה חכמים. נירלט ניצח (ל"ת)עם נירלט צובעים יותר 24/08/2014 10:44הגב לתגובה זו
- 9.אחלה קמפיין,איזה סופרים יש עכשיו בשילוט חוצות (ל"ת)סופר דופר 22/08/2014 10:43הגב לתגובה זו
- 8.ho 21/08/2014 12:25הגב לתגובה זומה שאף משרד פירסום לא יגיד לכם. יש 2 דרכים להתמודד עם פירסום בטלויזיה, להריץ קדימה בממיר מקליט, או להעביר טלויזיה לMUTE (או הפיתרון הקלאסי ללכת לשירותים) % האנשים שאשכרה צופים בפירסומת שואפת לאפס. איפה שהוא במהלך זיפזופ נתקלתי בפירסומת של נינט, נשבע לכם שעד עכשיו הייתי בטוח שזה פירסומת לבית אבות (כמו כל אדם נורמלי, לא התעמקתי בפירסומת...) והפירסומת של טמבור - חביב, לא יותר מזה
- 7.ירון 21/08/2014 00:12הגב לתגובה זונו באמת! אייס!
- 6.מר קטינג 19/08/2014 17:34הגב לתגובה זואין ספק שיש משהו חכם בקמפיין של טמבור,השימוש הזה בגשטאלט הוא נחמד,מעורר ואפילו קראיטיבי. אבל מה לעזאזל זה עשה למותג? אז מה בעצם המותג הזה יכול לעשות בשבילי? לפתור לי תשבצים?! הצבע פה לה ממש עושה משהו זה היה יכול להיות בלאנק,האשטאג,כוכבית,סולמית ותראו מה הסולמית יכולה לעשות בשבילך. מה כלום? לסיכום יש פה קמפיין שהוא קריאיטיב למען הקריאיטיב ללא שום תועלת שיווקית.משרד הפרסום הרוויח הלקוח הפסיד וכמו תמיד שילם את החשבון. מבחינתי זה כישלון גמור
- 5.רפי ג 19/08/2014 15:10הגב לתגובה זומדוע אין גילוי נאות של הכותבת שהיא עובדת עם/ אצל אדלר ומשתפת איתם פעולה. לדוגמא עבודה שעשית עבור המכללה למנהל. יש בעיתיות גדולה למבקר פרסומות שבו בזמן עובד באותו שוק, עם אותם משרדים ועבור אותם לקוחות. בטח שזה מגיע בלי גילוי נאות.
- נ. אות 19/08/2014 21:59הגב לתגובה זולגמרי. לא טיפשה אבל נסחפת לכתיבה פופוליסטית/נעימה מדי לאוזן (בחיוב ובשלילה) ובהרבה מקרים אינטרסנטית. אדלר הוא לא השלד היחיד שלה שמבצבץ.
- 4.גדי 18/08/2014 18:57הגב לתגובה זוהקונספט זה לא מה שצבע יכול לעשות. גם בלי הצבע יודעים להשלים את המשפטים. אנשים יאהבו אותו בגלל הטריק של השלמת המילים, אבל מדוייק הוא לא. 'צטער.
- 3.מני 18/08/2014 13:30הגב לתגובה זובולט, קריאטיבי, הכל נכון. אבל בפרסומת ש-95% ממנה מייחס זיקנה למותג דלתא (ולא משנה מה המניפולציה) ורק 5% סקסיות וביוטי, יש כשל לוגי בהבנה של המשמעות של מותג הלבשה תחתונה והצורך שלו להשאיר צעיר וסקסי (ועדיין נוח). שורה תחתונה - זכיתם בקקטוס, עשיתם נזק לדלתא.
- את כל כך גרועה -לך תהי מנהלת מותג, תפור עלייך (ל"ת)18/08/2014 15:02הגב לתגובה זו
- מסכני. לא התכוונתי להעליב אותך (ל"ת)19/08/2014 18:08
- 2.18/08/2014 12:19הגב לתגובה זונכון, אפשר לומר שזה כל כך נוח עד שכמעט מרגישים ללא בגדים. אבל, כיוון שמדובר על נוחות, כיוון שכל הלוק אנד פיל לא משדר סקסיות זה מגוחך לשדך את צמד המילים Nearly Nude, ממש לא מתאים.
- 1.אורי 18/08/2014 11:23הגב לתגובה זו"הקונספט מחסיר מלים מתוך משפטים ידועים, ובמקומן מופיעים ריבועי צבעים. כל אחד יודע להשלים את המשפט וגם מבין את הקשר בין הצבע למילה". אבל בתכלס אנחנו משלימים את המילים החסרות בגלל שאר המשפט, לא בגלל הצבע. הדוגמא של "מזל טוב, יש לכם__" היא מעולה, אבל השאר עושים מניפולציה שלא עומדת בקנה אחד עם הקונספט.