
2 הדווידים של וואלה ברנז'ה: "מכורים לעבודה, רוצים להיות רני והילה רהב"
דוד אברהם הגיע לוואלה לפני כמעט 3 שנים, דוד ורטהיים חבר אליו כמה חודשים לאחר מכן - והשניים חזרו לשתף פעולה: ורטהיים כעורך מדור וואלה ברנז'ה, ואברהם - ככתב המדיה במדור.
ורטהיים ערך את מדור הכלכלה והמדיה עליו השלום של נענע10 ולפני כתב במקומות שונים, בהם הארץ. אברהם (29) היה תחקירן בערוץ 10, ועבד במחלקות תוכן של חברות הפקה שונות, ושימש בתפקידי דוברות שונים בצה"ל. לפני וואלה, שניהם עבדו יחדיו כשנה בנענע10.
ורטהיים חגג לאחרונה יום הולדת 39, והוא בזוגיות. אברהם צעיר ממנו בעשור, וסירב לחשוף מה הסטטוס. מוזמנים לבדוק בעצמכם, בפייסבוק של
2. בית: למרות שתחום הברנז'ה הוא מאוד תל אביבי, גם במהותו וגם בפועל - הנפשות הפועלות ומיקומי החברות נמצאים ברובם המכריע בתל אביב, אנחנו בכלל לא מקומיים. דוד ורטהיים מגיע מעיר נידחת כלשהי בשם חדרה, ודוד אברהם אפילו הגזים עוד יותר והגיע ממושב בצפון רמת הגולן.
3. הישג: הנה כמה מהחשיפות שלנו בשנתיים האחרונות בהם אנחנו גאים: מכירת האייטמים בתכנית עושים שינוי בערוץ 10 שהביאה להורדתה מהאוויר; בחירת נאמני מעריב בשלמה בן צבי כרוכש העיתון; הקמפיין שהשקיע משרד הרווחה בידיעות אחרונות; העלאת פרשת עמנואל רוזן שהביאה לחשיפת העדויות נגדו ב'הארץ'; הצעת אלי עזור לרכישת מעריב; גל הקיצוצים הגדול ב-2013 בידיעות אחרונות; סכנת הסגירה של ערוץ 24; בדיקת מבקר המדינה את הדחת מרב מילר; הצטרפותו של אריק איינשטיין ז"ל למעריב; גל הפיטורים בשנת 2013 בהארץ ועוד.
4. רגע מכונן: אחרי כמעט שנה של עבודה משותפת בנענע10 ומתן פייט יפה לוואלה ברנז'ה, נאלצנו, כמו מרבית עובדי האתר אז, לעזוב, והמדור שלנו היה בין אלה שנסגרו. חצי שנה לאחר מכן נפגשנו שוב באבן גבירול כשוואלה ברנז'ה עבר לידיים שלנו - והאיחוד הזה היה רגע מכונן שמתחרינו סובלים ממנו עד היום. על הבמה הזו, העבודה המאומצת שלנו גם קיבלה סוף סוף את החשיפה הראויה.
5. רגע מביך: סוד ידוע בתעשייה הוא חופשות החברה אליהם נשלחים מעת לעת עובדי וואלה, האחרון שבהם התקיים הקיץ במלון 5 כוכבים כלשהו באילת. ב-3 ימים של שמש, בר פתוח, עורכי דסק נאים - הרבה דברים מביכים קורים. יום אחד משהו ידלוף לאינטרנט ויתברג כרגע המביך שלנו בתולדות וואלה. עד אז תאלצו להסתפק בסרטון שלא הצלחנו לגנוז.
- קשת שומרת על ההובלה, רשת חוגגת שיא - אבל עם כוכבית
- חדשות 13 מאבדת רייטינג, כאן 11 עוקפת אותה; קרב צמוד גם בפריים טיים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
6. מודל לחיקוי: אנחנו רוצים להיות מהשותפים העסקיים שידם בכל, מהזוגות שמגיעים לכל האירועים הנוצצים, מאלה שהחיים האישיים שלהם מעורפלים ומלאים אגדות, הזוגות החזקים שמושכים יחד בכל החוטים, שעל פיהם יישק דבר, שגברים רוצים, שנשים חושקות, שמנהלי בנקים מעוניינים. אנחנו רוצים להיות רני והילה רהב.
7. חלום: פעם היו לנו הרבה חלומות. היו ראיונות בלתי מושגים שרצינו להשיג, תחקירים שחלמנו שנרים, פורמטים שרצינו לפתח ופיצ'רים שרצינו להוסיף למדור. אחרי שראינו איך קומה מעלינו וואלה עושה את
8. מתחרים: תחום סיקור התקשורת הוא מתחומי הסיקור הקטנים ביותר בתקשורת הישראלית, ואת כמות המתחרים אשר לספור על יד אחת. בעיתונים הכלכליים אנחנו רצים לצד נתי טוקר מ-TheMarker, לי-אור אברבך מגלובס ואופיר דור מכלכליסט. אי אפשר שלא להזכיר גם את האקס-טריטוריאלי המיתולוגי אייס, את אביב הורביץ מ-mako. כמובן שאנחנו נלחמים מדי פעם על אייטמים גם עם העין השביעית, כתבי תרבות ובידור למיניהם, ולפעמים כתבי תחום אחרים.
9. אנדר רייטד: כתבי רכילות, שעושים לרוב עבודת שטח לא פשוטה שכוללת לא מעט איומים ושימוש בכלים עיתונאים מובהקים של השגת מידע ובירור עובדות, ולא תמיד זוכים להערכה המגיעה להם. נהוג לומר: עיתונות זה פרסום כל מה שמישהו לא רוצה שיתפרסם. כל השאר זה יח"צ.
10. אובר רייטד: עיתונאים שמסרבים להבין שסיפורי העשור שנפלו עליהם, הגיעו פעמים רבות בגלל הפלטפורמה שהם יושבים בה ולא בגלל היכולת האישית.
ולסיום - טיפ: מאיימים עליכם בתביעה? תנו את מספר הטלפון של העורך הראשי.
- 6.עדי 05/10/2014 15:24הגב לתגובה זומתעסקים ברפש וזבל.. מעניין למה לא כתבו על פיטורי רמי שני והכתב בצפון. בכל מה שנוגע לקיצוצים בוואלה שום מילה. פוחדים...
- 5.רגע, הם גייז?! (ל"ת)דנה אינטרנשיונל 05/10/2014 08:49הגב לתגובה זו
- 4.מהתעשייה 03/10/2014 13:32הגב לתגובה זואופס, עוד סליחה...
- 3.נוני 03/10/2014 00:59הגב לתגובה זובחור שלא התקבל לוואלה ברנז'ה ככתב הוא היום עורך המדור. פח
- 2.אבל זה מביך. מתאמץ להיות שנון. (ל"ת)לרוב מפרגן להם 02/10/2014 19:07הגב לתגובה זו
- 1.2 התותחים הכי גדולים בתעשייה. מת עליהן (ל"ת)לא דוד 02/10/2014 18:35הגב לתגובה זו