החוק לפיזור הכנסת התקבל - ההצעה להקלות בשוק ה-TV לא הוגשה
סמוך לשעה 21:00 בערב אתמול (יום ב') הודיע יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין על הקמת הוועדה המשותפת של ועדת החינוך ו-ועדת הכלכלה, כדי שזו תדון ותכריע בהמלצות הרשות השנייה להפחית את המחויבויות של זכייניות הטלוויזיה. באותן דקות כבר נקבעה שעת הישיבה של הוועדה המשותפת - 21:00 בערב. ואולם, עם פתיחתה הודיע יו"ר הוועדה המשותפת זאב אלקין, מקורבו של ראש הממשלה נתניהו, על ביטול הישיבה. כעבור עוד כמה דקות הצביעה הכנסת על פיזורה.
למרות פיזורה, הכנסת עדיין יכולה לדון בנושא ולקבל החלטות עד לסוף החודש, הדד-ליין להמשך קיומו של ערוץ 10. מנכ"ל הערוץ יוסי ורשבסקי הפיץ אמש הודעה לעובדי הערוץ, בה נכתב כי "הוועדה המשותפת לועדת הכלכלה ו-ועדת החינוך שהיתה אמורה להתכנס היום ולאשר את החלטות מועצת הרשות השנייה בדבר הסרת החסמים לכניסה לשוק הטלוויזיה, לא התכנסה בסופו של דבר בשל בעיות פרצדורליות. דיברתי עם יו״ר הוועדה ח״כ זאב אלקין והוא הבטיח לכנס את הועדה ביום-יומיים הקרובים. בימים אלה חשוב מאוד לשמור על קור רוח".
מוקדם יותר אתמול התכנסה ועדת הכלכלה לדיון במתווה של הרשות השנייה לאפשר את המשך קיומו של ערוץ 10. יו"ר הרשות השנייה אוה מדז'יבוז' אמרה כי הרשות בחנה את המצב בעולם ואת החסמים הקיימים בישראל, והחליטה להפחית את מחויבויות ההשקעה בתוכן. מנכ"ל הרשות שי באב"ד הוסיף כי המצב כיום הוא שקשת ורשת הן מונופול המחזיק ב-75% מההכנסות בשוק הפרסום, ומצד הדברים לא אפשר תיקון חקיקה נוסף לכן נבחנו הקלות למבקשי רישיונות. "הדיון הוא לא על ערוץ 10, אלא על כל מי שירצה לבקש רישיון", אמר.
ורשבסקי אמר במהלך הדיון כי הערוץ שהוקם ב-2002 נכנס לתוך מונופול בשוק השידורים המסחריים, ולא הצליח להשתחרר ממנו עד היום. כראייה הוא ציין כי גם כאשר משדרים ביום הזיכרון את אותה מצלמה, עדיין בערוץ 2 יש פי שלושה צופים מאשר בערוץ 10. "ברגע שרשת וקשת יצאו מהחמימות של אפיק 22 אנחנו נמצא מהקרירות של אפיק 10 ואז נתחרה", אמר, והוסיף כי בערוץ מתכוונים לעשות טלוויזיה שונה, שלא תכלול ריאליטי. "ברור שב-110-120 מיליון שקל אי אפשר לשדר שבוע שלם, אבל לא חייבים להשקיע 280 מיליון שקל", אמר. יו"ר ועד העובדים בערוץ, הכתב הכלכלי מתן חודורוב, הוסיף כי העובדים תומכים במודל שמובילה ההנהלה ואף הסכימו להתייעלות והפחתת שכר: "אם חלילה לא יאושר השינוי היום הצופה ימצא בקרוב רק ערוץ מסחרי אחד על המסך".
המשנה למנכ"ל 'רשת', שאול מגנזי, אמר כי רשת תומכת בערוץ 10, אך היחס לערוץ 2 כמונופול לא במקומו. לדבריו, הצעת הרשות השנייה משליכה על תקופה של 15 שנים ולא ניתן לתת לה התייחסות תוך 24 שעות. "אולי צריך לחכות לממשלה הבאה ולדון בכך בכובד ראש, זה שוק במשבר ונותנים פה אקמול כשצריך טיפול שורש", אמר מגנזי שהוסיף כי לתת לזכיינים תנאים דומים כמו לבעלי הרישיון.
היועצת המשפטית של הרשות השנייה, עו"ד הילה שמיר, אמרה בתגובה כי למרות שחלף המועד הקבוע בחוק להגשת בקשה למעבר לרישיון, ככל שתוגש בקשה כזו, הרשות תבחן זאת בכובד ראש. היועצת המשפטית של רשת, עו"ד אילאיל לבנת, אמרה כי זו לא החלטה של מה בכך שמקבלים ערב בהיר אחד. " המעבר של זכיינית שמשדרת חצי שבוע לשידור של שבוע, אינו קוסמטי וכרוך בהשקעה של למעלה מ-300 מיליון שקלים", אמרה. "הזכיינית צריכה לשדר יותר, להתמחר על חברת החדשות, כאשר אחת מהן תצטרף להקים חברה מאפס".
לדברי סמנכ"לית הרגולציה והתקשורת של הזכיינית 'קשת', טלי גורן, משנת 2006 עד 2012 השקיעו 2 זכייניות ערוץ 2 לא פחות מ-3.5 מיליארד שקל בתוכן מסוגה עלית, פי שלושה מערוץ 10, וזאת בהתאם למחויבות שלו.
הממונה על ההגבלים העסקיים פרופ' דיויד גילה, אמר במהלך הדיו כי הממונה תומך ביוזמה לפצל את ערוץ 2. "החלטת מועצת הרשות השנייה להפחית את מחויבויות התוכן היא מבורכת וראויה", אמר גילה, "היא יכולה לעזור לשמירה על ערוץ 10 בתוך השוק. קיומו של ערוץ 10 מוסיף לתחרות ולפלורליזם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מה הבכי הזה? תצטיינו כמוהם ותעלו ברייטניגיעקב 08/12/2014 21:46הגב לתגובה זו0 0התלונה שלו נשמעת כאילו מישהו עשה לו עוול. מפסידים למתחרים ומציגים זאת כחוסר צדקסגור
-
1.זה ממש לא ברור לי - הרי 10 זה כלכך יותר ...oferdesade 08/12/2014 16:13הגב לתגובה זו0 0... קרוב ל11. איך זה שאנשים פשוט לא עוברים מ-1 לשני. 22 תקוע בין ע הקניות והלימודית. איך הם עושים זאת?סגור