
מדויק: מימון ישיר הפכה את האופציה הרעה של הלוואה מהבנק למאסטרפיס
בשורה התחתונה : מימון ישיר מצליחים למתג את ה"אופציה השלילית" להצעת הערך שלהם תחת הקונספט של "אין אופציות". זה מצחיק ומגרה את ההגיון ולא רק מתאר את היגון הבירוקרטי אל מול הבנק.
הנוסחא על פיה נראה עד כמה גרועות האלטרנטיבות למוצר שלנו, כדי להבין למה הוא הכי כדאי - אינה חדשה. קצרה היריעה מלתאר את הדיאלקטיקה הזו ואיך שהיא מזדחלת לכל נושא בחיינו החל מפרסומות דרך מכירות וכלה בפוליטיקה. כדי להגיד "קנו ממנו", לפעמים קל יותר לתאר את ה'אופציה האחרת' כמרתיעה.
חלק גדול ממסרי הבחירות הקרבות מתפרנס מתיאורים מפחידים ומרתיעים של השלטון הנוכחי ושל מנהיגים מתחרים, והתחרות היא לא רק על איך אני ממתג היטב את עצמי אלא עד כמה אני יודע לספר סיפור אימה מעניין על האלטרנטיבה.
הפרסומת ל תשעה מיליון בנתה אימפריה מהנרטיב המעוות של שוקה (המתחמק) ומזכירתו המקורנפת - במטרה למתג את כל מה שרע בביטוח דרך סוכן. במובן מסוים אנחנו לא רק "מפרנסים סוכן" אלא שהסיפור על הסוכן "מפרנסת" את הקונספציה של הביטוח הישיר...
- העמלה הנסתרת בהלוואה למימון רכב - כמה באמת גובה מימון ישיר מהלקוחות שלה?
- מי לוקח משכנתא במימון ישיר? מי שלא יכול לקחת בבנקים
המון פרסומות עושות את זה. קפה הפוך של עלית מציע לנו לשתות קפה בבית דרך מלצריות מרגיזות שמבאסות אותנו בבתי קפה. כדאי להיכנס ליהנות מקליפ אינטראקטיבי שמגיש את כל המלצריות המעיקות, רק כדי שנבחר לשתות הפוך בבית.
תריסי קליל קונטרול מציעים לנו לשלוט בתריסים במקום שהם ישלטו בנו דרך קליפ ברור שמראה מה קורה לבחורה בדייט ראשון כשהיא רצה להוריד את כל התריסים הידניים בבית (כדי שהשכנים לא יראו) וגורמת לדייט לאבד את סבלנותו ולנטוש את המערכה.
אבל הפיתוי "למתג את האלטרנטיבה הגרועה" גדול מנשוא כי שלילי תמיד מצטלם טוב יותר מחיובי, ולכן אנו נגררים לפעמים לבנאליה. למשל, בפרסומת ל- wobi , ה'רע' האלטרנטיבי בנאלי ולא מספיק מרגש. התייעצות עם משפחה חברים, המתנה בתור, ניירת מיותרת ואותיות קטנות ולא ברורות בפוליסה זה yesterday's news מבחינת למה מייגע לקנות ביטוח מבני אדם ולא בלחיצת כפתור.
- לא רק קשת על המסך: מי הצליח להפתיע בפריים טיים?
- חשיפה הובילה בפריים טיים, מי הפתיעה במקום השני?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הקונספט ב-wobi מדבר על "נוחות" וכדי להבליט אותה הוא מניח אותה על רקע של 'אי נוחות', ומה לעשות שהקונטרסט שמתקבל לא מספיק דרמאטי, למרות שההפקה והאפקטים טובים ונעימים לצפייה.
הפרסומת הנוכחית למימון ישיר אינה מבשרת בשורה מוצרית מטלטלת. מדובר בבריף קלאסי שמקדם הלוואה מקוונת כטובה ונוחה יותר מאשר הלוואה בבנק. אבל פה יש נרטיב. דראמה שממתגת את ה'אופציה הרעה' והופכת את "למה לא לקחת הלוואה בבנק" למאסטרפיס. הסיפור המעניין של מימון ישיר מגיש לנו את המאניפסט של "דלתות מסתובבות" עם טוויסט של נונסנס: בחיים יש תמיד שתי אופציות - האחת היא לקחת מימון ישיר והשניה היא שאין לך אופציות.
האופציה הרעה (זו שלא משאירה לנו אופציות) אינה מתעכבת על רשימה מייגעת ושחוקה של חסרונות כמו לעמוד בתור ולשלם ריבית. היא ממותגת למשעי ובנויה על פי עקרון סיפורי של הדרדרות מדחי אל דחי. הגיבור שלנו מדמיין את ה'אופציה האחרת' כפלירטוט עם מנהלת סניף הבנק וחשיבתו הגיונית: 'תמיד יהיו לי שתי אופציות', אולם הוא נוכח שכל האופציות מובילות למבוי סתום. כי כלום לא יקרה על פי דרכך ובסוף תמצא את עצמך כלוא בנישואין שאין מהם דרך חזרה.
את המלים משלימה אילוסטרציה קולנועית שמציגה מערכת יחסים שגורלה נחרץ - גבר כנוע ואשה גדולה ושתלטנית עם גב משפחתי פטריארכלי שחורץ גורלות ושולל ממנו את החופש שלו. הגיבור שלנו שמפליג בפנטזיה ללכת בדרך הקלאסית של לקחת הלוואה בבנק מגלה עד מהרה שכל האפיקים סתומים, ובכך, למעשה, מגלה שעליו לבחור בנתיב הטוב בחיים, זה שמותיר בפניו את כל האופציות פתוחות.
הסוף הטוב שמציל אותו מלהיות שבוי בחיי נישואין עם מנהלת הסניף אינו אלא מטאפורה לאנחת הרווחה המיידית והמענגת שאנחנו אמורים להאנח מיד אחרי שנגלה עד כמה נעים וקל ומתגמל לקחת הלוואה במימון ישיר.
מהבחינה הזו השפה של מימון ישיר מדוייקת ומושלמת, וחובת ההוכחה על המותג לשמור ולטפח ואף להגביר את שפת הנונסנס של "האופציות", ולא להשאיר אותה רק בתוך הפרסומת הנוכחית.
לסיכום : לא כל הפרסומות שמראות כמה קשה ולא נוח להשתמש באלטרנטיבה עושות שימוש באותה אסטרטגיה. ב'צילום' השלילי יש צורך לבנות נרטיב ייחודי בדיוק כמו בהצגת החיובי. אנשים מחפשים את הייחודי ולא את רשימת היתרונות הברורים מאליהם. זה תופס גם לגבי הנגטיב של המותג לא רק למותג עצמו.
- 19.שימו לב 11/01/2015 10:11הגב לתגובה זותזכרו את היום, תזכרו את השעה, תזכרו את התגובה. יורם לוי הוא יו"ר תחרות דג הזהב מטעם עיתון הארץ. עיתון הארץ הוא זה ששולח שופטים לפסטיבל קאן. מעניין את מי יבחרו לשלוח בתור שופט לפסטיבל קאן. רמז (יורם לוי). הכתובת על הקיר.
- ירוסלב 11/01/2015 22:44הגב לתגובה זולכן יהיה מוזר מאוד אם הוא ייבחר שוב...
- 18.בכיר 09/01/2015 08:40הגב לתגובה זומעניין לאן נעלמו כל בכירי התעשייה שבדרך כלל יש להם מה לומר על כל דבר ועניין?
- 17.עטרה 09/01/2015 08:29הגב לתגובה זוהמנדט שלי לבקר אסטרטגיה. לא קריאטיב. לקחת הלוואה בקליק שזה משעמם רצח ולבחור אסטרטגיה בולטת זה 99% מהצלחה של פרסום הגם שבאיזה מקום בעולם יש פרסומת מעוררת השראה בקטגוריה אחרת. חוסר המקוריות שייך לשיקולי קריאטיב. בישראל, כהלוואה מקוונת, הקונספט הנבחר הוא הדבר הכי נכון לעשות. ואגב אמיתית עובדתית פגשתי את יורם לוי פעם אחת בחיי והוא יעד על כך.
- גדעון 11/01/2015 09:55הגב לתגובה זוהיה עדיף לו לא היית מגיבה כלל. התגובה שלך גרועה לפחות כמו הטור. ניסיון עלוב להתחמק. ריבונו של עולם, קחי אחריות!
- לא קונה 09/01/2015 14:46הגב לתגובה זועטרה הטור שלך מזמן חורג מגבולות האסטרטגיה. בטור שלך את מתייחסת לקריאטיב לכל אורכו ורוחבו. אל תתממי. להלל ולשבח את הקמפיין וכן עטרה, להתייחס ליצירתיות של הנרטיב הסיפורי (קריאטיב) מבלי להזכיר את דיירקט טי וי או טיפשי/נזבי/שכונתי. אני פשוט בהלם שאת לא קולטת שהטור שלך פשוט מעודד חוסר מקוריות שלא לומר גניבה. במקום להצתדק היית פשוט יכולה להגיד סליחה. טעיתי. את צריכה להתבייש בדיוק כפי שיורם צריך להתבייש. איכס!
- 16.ספקן 08/01/2015 23:16הגב לתגובה זומקווה שקיבלת על הכתבה הזאת הרבה כסף. כי היא עלתה לך במעט הכבוד שנשאר לך. זו הסיבה שאת תמשיכי להתחבא ולא להגיב כאן הפעם כמו שאת עושה בדרך כלל.
- 15.נו באמת 08/01/2015 17:10הגב לתגובה זובעצם..אין למה ולמי להחזיר
- 14.לא יורם 08/01/2015 13:02הגב לתגובה זויורם, טוב שם טוב משמן טוב. כדאי שתגיב לטענות ותעלה טור תגובה כי המקצועיות שלך סופגת כאן מכה חזקה.
- 13.כדאי לקרוא 08/01/2015 11:30הגב לתגובה זואין לי שום דבר נגד עטרה. היא מעולם לא כתבה משהו רע על קמפיין שעשיתי. יחד עם זאת, עטרה מצליחה להציב את עצמה בעמדה יותר בעייתית משל יורם לוי (המעתיקן יש לומר). או שעטרה לא מכירה את הקמפיין של דיירקט טיוי - אחד הקמפיינים הכי מוכרים, מצוטטים ואיכותיים שנעשו בעולם הפרסום העכשווי. קמפיין שזכה בכל פרס אפשרית ובכל תחרות אפשרית כבר 3 שנים ברציפות. קמפיין שאי פרסומאי שמכבד את עצמו שלא מכיר. אם זה המצב אז אבוי לאייס שמעסיק מבקרת פרסום שאין לה מושג בפרסום. או שעטרה דווקא כן מכירה את הקמפיין של דיירקט טיוי ויורם הוא סוג של חבר שלה ובא לה לפרגן לו למרות שהיא יודעת שזה מועתק. סוג של המשך למדינת הקומבינה והשכונה שאנחנו חיים בה. בכל מקרה, 2 האלטרנטיבות מציבות אותה בעמדה מביכה. אני ממש לא קשור לקמפיין של וובי ולא חושב שהוא קמפיין מבריק אבל לחשוב שיש אנשי קריאטיב שעשו עבודה מקורית (חביבה) שצריכים לקרוא את העלבונות שעטרה כותבת על הקמפיין שלהם בעוד היא משבחת קמפיין מועתק בצורה כל כך בוטה. מביש ומבזה.
- 12.יורם? עטרה? 08/01/2015 10:27הגב לתגובה זומגזין שמתיימר להיות המוביל בתחום הפרסום בארץ חייב להעלות כתבת פולואו אפ בעלת שני חלקים. חלק ראשון שמביא את תגובתו של יורם לוי לטענות. חלק שני שמסביר מדוע מבקרת הבית של המגזין לא מכירה/התעלמה מהעובדה שמדובר בקמפיין שזוכה ארבע שנים ברציפות באריות בקאן. אל תגרמו לנו לחזור למזבלה.
- 11.מילה לעטרה 08/01/2015 00:12הגב לתגובה זועד עכשיו אהבתי את מה שאת כותבת אבל הפעם פישלת בענק. לפרגן לפרסומת שכל כולה העתקה בוטה של Direct tv אומר עלייך אחד מהדברים הבאים: 1. את לא מכירה את Direct TV. ואם זה כך זה אומר שאת כבר מזמן לא מעודכן במה שקורה בתחום והדעה שלך מיושנת ולא רלוונטית. 2. יש לך אינטרסים אישיים לפרגן לפרסומת מועתקת, לא מקצועי והופך את הדעה שלך ללא רלוונטית. על המשרד שהעתיק פרסומת אין טעם אפילו לדבר. אבל עטרה, איכזבת.
- 10.ג. עמיחי 08/01/2015 00:09הגב לתגובה זויורם לוי ואיתן כליף מתהדרים בנוצות של טווס בפייסבוק שלהם ומעלים פרסומת שכולה מועתקת מDirect TV שזכה בחו"ל. מביך. אם כבר אתם מעתיקים, אל תדהרו בזה. גניבות הורסות את התחום.
- 9.יואב 07/01/2015 20:32הגב לתגובה זומזמן לא נראתה העתקה כל כך בוטה של סרט כל כל מוכר. פשוט עלוב
- 8.איכס 07/01/2015 17:58הגב לתגובה זוזה שזה מועתק זה דבר אחד אבל זה שיורם לוי מעז להעלות את זה בפייסבוק ולהתבשם בפרגונים זה כבר דבר אחד. יורם, במקומך היית עושה קולות של שטיח ומתחבא במקום להעלות את זה. תתבייש לך. זה מוציא שם רע לענף. מעתיקן!
- 7.אסף 07/01/2015 16:14הגב לתגובה זושנים לא היתה כאן העתקה כזו בוטה
- 6.מישהי שיודעת 07/01/2015 15:57הגב לתגובה זומישהו עולה עליך. וכשמעשהו עולה עליך זה יכול לכאוב. וכשזה כואב אתה בולע כדור. וכשאתה בולע כדור אתה בסאטלה שאתה איש פרסום מוכשר ומותר לך הכל. כשאתה חושב שמותר לך הכל אתה מפסיק לעבוד ומעתיק. מסקנה: אם אתה מעתיק לפחות שלא יעלו עליך.
- 5.נפתלי סמריק 07/01/2015 15:14הגב לתגובה זואיפה הסטנדרט? איפה האינטגריטי ללקוח שלך? מוזר
- 4.ועכשיו לגרסה המקורית 07/01/2015 14:47הגב לתגובה זוhttps://www.youtube.com/watch?v=NZ80SVOHKoo
- 3.רונית אלעד 07/01/2015 14:38הגב לתגובה זופרסומת מצוינת, שימוש נכון בדמות של איצקו.
- 2.האמיתי 07/01/2015 14:36הגב לתגובה זוDIRCET TV אפילו זכו עם הקריאייטיב הזה בקאן
- 1.חפר 07/01/2015 14:31הגב לתגובה זוhttps://www.youtube.com/watch?v=lTvFuA6wNhY