האם מקאן העתיקו את הפרסומת של אל-על מטורקיש אירליינס
לפני כחודשיים עלתה לאוויר פרסומת חדשה של אל-על המבשרת על קו ישיר מישראל לבוסטון, באמצעות משרד הפרסום מקאן תל אביב. בפרסומת המושקעת והמופקת לעילא ולעילא נראה מטוס אל על מגיח מבעד לבנינים, רחובות ואייקונים מקומיים בניו יורק, מפלי הניאגרה, לוס אנג'לס ובוסטון, כשהוא מלווה את הנוסעים שאותם הסיע לאתרים אלו ועתיד להשיב הביתה.
אכן רגע מרגש שנבנה בקפידה כדי לחדד את הקשר בין חברת התעופה הישראלית ללקוחותיה, אך האם הרגע המרגש הזה הוא בעצם שחזור מועתק של רגע מרגש אחר בין חברת התעופה הטורקית טורקיש אירליינס ללקוחותיה? כך זה נראה על פי פרסומת שהועברה לידינו ונראית כמו המקור משנת 2007 לפרסומת של מקאן עבור אל-על.
הפרסומת של טורקיש אירליינס מ-2007
הפרסומת של מקאן עבור אל-על 2015
מאחורי הסרט של אל-על עומדים במקאן תל אביב סמנכ"ל הקריאייטיב טל רביב, מנהל הקריאייטיב קורן וייס, הקופי דייב כהן, הארט נתנאל חג'אג' וסמנכ"ל הלקוחות בן מוסקל.
המקרה של אל על ומקאן הוא לא הראשון, אלא עוד נדבך לרשימה ארוכה של העתקות/השראות/חיקויים שלא לומר גניבות ברורות של חומרים קודמים. המקרה האחרון היה של אדלר חומסקי בקמפיין פולנטה שהסתבר כשחזור כמעט מדויק של מערכון ישן מהתוכנית זהו-זה. במקרים רבים - זה קורה גם בכיוון הפוך כאשר פרסומות ישראליות משמשות כ'אור לגוים'. מקאן עצמו גילה לפני 4 חודשים שפרסומת שלו ל-HONDA שהשתתפה גם בתחרות הפרסום EPICA הפכה לפרסומת להסרת שיער באיראן. ב-2011 היה זה משרד הפרסום אברהם בעין הסערה לאחר שנמצא דמיון יתר בין פרסומת שלו למותג האופנה רנואר ופרסומת זוכת פרסים של AXE מ-2004.
מדובר כמובן ברשימה חלקית בלבד, משרדים נוספים שגילו העתקות לפרסומות שלהם הם יהושע TBWA בפרסומת ל-WINNER ורק לאחרונה משרד הפרסום באומן בר ריבנאי שגילה גרסה מאוד דומה ליונים של ביטוח ישיר באנגליה.
ממקאן תל אביב נמסר בתגובה: "מקאן תל אביב וחברת אל על עבדו על קמפיין הקו החדש לבוסטון בשנה האחרונה. הרעיון הקריאטיבי לסרטון גובש בהשראת התחושה המיוחדת של כל ישראלי, בעת המפגש עם דגל ישראל על זנב המטוס בנמל תעופה זר. תחושות אלה שמועברות בסרטון מהוות חלק מהשפה הפרסומית של "הכי בבית בעולם" המלווה את אל על לאורך שנים. הסרטון ממחיש את אותה תחושה של המפגש המוכר והמרגיע בסרט מרגש ומפתיע שהקהל בבית ייהנה לצפות בו. השימוש בעבודת פוסט מורכבות אינו נדיר בעולם הפרסום ונעשה מעת לעת בפרסומות של חברות תעופה ובפרסומות אחרות, במטרה ליצור אלמנט הפתעה שיגביר את הקשב של הצופים ואת זכירות הפרסומת. הקמפיין של אל-על צולם בחלקו בארץ, וחלקו במספר לוקיישנים ברחבי ארה"ב וקנדה בעבודת פוסט מורכבת שנעשתה בשיתוף חברת ראבל, גרוויטי ואלי סברדלוב, הגענו לתוצר סופי מעולה ואפקטיבי שאנחנו מאוד גאים בו".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
7.תגובה מביכהאבי 24/06/2015 06:02הגב לתגובה זו0 0לא יודע מה מביך יותר, ההעתקה הבוטה (לא, זאת לא השראה...) או התגובה המביכה.סגור
-
6.חחחח העתקה מוחלטתפרפר 23/06/2015 12:37הגב לתגובה זו4 1לפחות תודו..גם זה יעבורסגור
-
5.לא דומה בכללOFERDESADE 23/06/2015 09:05הגב לתגובה זו8 2TURKISH משתמשים באיירבס, אלעל ב.BOEING. TURKISH באנגלית, אלעל בעברית. המוסיקה שונה. TURKISH מצולם יותר בלילה, אלעל ביום. ואני בטוח שהצוותות לקוחים ממשרדי ליהוק אחרים לגמרי!!סגור
-
4.דומה ועוד איך, אבל...כן משועמם 22/06/2015 21:47הגב לתגובה זו2 0לזכות מקנקן שהגרסה שלהם הרבה יותר מוצלחת מהפרסומת היבשה משהו שיצאה לטורקיש.סגור
-
היובש הוא עניין של לוקליזציה. בהחלט מתאים לקהל היעד. (ל"ת)oferdsesade 23/06/2015 09:02הגב לתגובה זו1 1סגור
- טען עוד
-
3.קטנוניים, פרסומת מדהימה (ל"ת)גיא 22/06/2015 20:12הגב לתגובה זו2 4סגור
-
2.משעמם לכם?לא משועמם 22/06/2015 19:10הגב לתגובה זו4 4אין לכם משהו מקצועי לכתוב עליו אז התחלתם להתעסק בשטויות?סגור
-
1.זה בכלל לא דומההקפטן 22/06/2015 18:16הגב לתגובה זו8 3זה רק נראה אותו דבר, ואני בטוח שרק טוב יצא מהדבר הזה. זה win win קלאסי. החבר'ה שם נותנים עבודה וזה בא לידי ביטוי בהישגים האחרונים, באלו שעוד נשמע עליהם ובתוצרים שילוו את הכל בהמשך הדרך. כיף לראות שהשקעה ועבודה נכונה מניבים פירות בסופו של דבר.סגור