בית השנטי. תערוכת הצילום של זיו קורן
צילום: יח"צ
TV

קריאה אחרונה לילד האבוד: אדלר חומסקי במהלך מצמרר עבור בית השנטי

המשרד בחר מקומות ציבוריים בהם נהוג לשמוע כריזות על ילדים שהלכו לאיבוד כמו "ההורים של אלון, ההורים של אלון, אלון מחכה לכם...", רק שהפעם, ההודעה לא נשמעה בתבנית הקבועה אלא נוסחה אחרת עם סוף מצמרר
משה בנימין | (7)

הקמפיין להגברת נושא ילדי הרחוב בישראל הזקוקים לבית חם, שאותו לקח על עצמו משרד הפרסום אדלר חומסקי יחד עם בית השנטי כבר סיפק לפני כשבוע מהלך מעניין ראשון. כעת מצטרף אליו מהלך נוסף ומרגש, שמטרתו להפתיע את הקהל שהנושא לא בראש מעייניו וכך אולי לחקוק את העניין בראשו.    על רקע ציון יום הילד הבינלאומי ב-20 בנובמבר מדי שנה, יצאו משרד הפרסום ובית השנטי במהלך הנקרא "קריאה אחרונה". מטרתו, כאמור, להעלות את המודעות בציבור לכך שבישראל חיים כ-14 אלף בני הנוער הנמצאים בסכנת חיים.

במסגרת המהלך, המשרד בחר מקומות ציבוריים בהם נהוג לשמוע כריזות על ילדים שהלכו לאיבוד כמו "ההורים של אלון, ההורים של אלון, אלון מחכה לכם...". רק שהפעם, ההודעה לא נשמעה בתבנית הקבועה אלא נוסחה אחרת עם סוף מצמרר כגון: "ההורים של אלון, אלון מחכה לכם כבר חצי שנה רעב ועייף ברחובות ירושלים. הבדידות הורגת אותו", "אימא של עדי, אימא של עדי...עדי מחכה כבר שלוש שנים לחזור הביתה. היא לא מסוגלת להעביר עוד לילה אחד ברחוב".

 

כל הכריזות מבוססות על מקרים אמתיים של ילדי בית השנטי. לאחר התגובות המופתעות של הקהל, נשמע המסר: "גם ביום הילד הבינלאומי הזה, עדיין מסתובבים בארץ אלפי בני נוער אבודים. אנחנו נותנים להם הגנה, כבוד, חינוך ואהבה. אנחנו נותנים להם בית. בית השנטי".

מריומה, מייסדת בית השנטי: "האומץ לבחור הוא האומץ לחיות את האמת שלך. כולנו נולדים שווים,  והבחירות שלנו בחיים הן אלו אשר יקבעו את עתידנו.  במשך 32 שנות פעילות בית השנטי טיפלנו בעשרות אלפי בני נוער בסיכון שרובם ננטשו והיו ללא בית חם והועברו התעללות פיזית/מינית/נפשית. זכינו בכך שילדים בחרו בחיים ובכך שבחרו בבית השנטי".

אמיר גיא, מנכ"ל משותף באדלר חומסקי ויו"ר איגוד הפרסום: ״העובדה שהלילה, כמו בכל לילה במשך השנה, יהיו ילדים שישנו בחדרי מדרגות, בתים נטושים, גינות וע״ג ספסלים ציבוריים היא בלתי נתפשת. עד כדי כך הדבר מזעזע שהמח שלנו חוסם את הידיעה הזו מהתודעה. לכן חיפשנו ומצאנו דרך לפרוץ את המחסום באמצעות סיטואציה מוכרת (מערכות הכריזה במקומות ציבוריים). אני מקווה שנצליח לגרום לאנשים להישאר מודעים לבעיה הקשה הזו ולא להדחיקה לפינה חשוכה בתודעה״.  

קרדיטים: סמנכ"ל קריאייטיב - טל ריבן, מנהל קריאייטב - זיו מאירי, קופירייטר - אסא קרן, יונתן טייטל, מנהלת לקוחות: מור פסו, סופרווייזרית: קרן שלוש, תקציבאית – מרגו רוזנברג, מפיקה בפועל  –  נעמה בלז, מנהלת ההפקה – גל יעקב, פלנינג ­– דניאל אביטל, צלמים – אלון גרגו וסער מזרחי, עורך – תומר לוי, מוזיקה מקורית – תומר בירן, בית פוסט – פוסט אופיס, סאונדהאוס - בית סאונד

קיראו עוד ב"תקשורת ומדיה"

 

תגובות לכתבה(7):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    2תווים 27/11/2015 21:28
    הגב לתגובה זו
    לשנת 1997
  • 4.
    תמיר פרבר 26/11/2015 12:11
    הגב לתגובה זו
    קמפיין מצויין, מרגש ועושה את העבודה. לפחות על אנשים עם קצת רגש וחמלה
  • סטפן 26/11/2015 16:07
    הגב לתגובה זו
    איך זה קמפיין? בוואקום של 585 צפיות ? ו 100 אנשים בקניון? זה קמפיין לאדלר לקקטוס.
  • עומר ש. 26/11/2015 20:04
    כל כך סתמי. כל כך לא עושה כבוד למשרד. בבאומן לא היו מעזים לשחרר עבודה.
  • 3.
    יוזמה ברוכה. כל הכבוד (ל"ת)
    עירית 26/11/2015 11:58
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    שבירו 26/11/2015 11:14
    הגב לתגובה זו
    דחיפה של עאלק פרסום שלא רלוונטי לשנת 2015, פרסום ישן אופרטוניסטי, לטובת תחרויות, אגו, שופוני...וגם מילא היה מדהים חדשני ופורץ דרך...אבל בחייאת. זה כל כך לא מכבד משרד פרסום מוביל בישראל. חאלס.
  • 1.
    אוויר חם 25/11/2015 18:39
    הגב לתגובה זו
    עוד יזומת גוסט שבמקרה הופקה רגע לפני סוף השנה, כדי לקצור עוד כמה פרסים. קורע הלב, בית השאנטי. באמת. פשוט המצב בקקטוס קורע לב קצת יותר.