כחלון מסיר ידיו מהתאגיד? "גם רשות השידור זה שידור ציבורי"

שר האוצר, מי שעובדי 'כאן' האמינו כי יציל אותם מהתכנית לביטול התאגיד, נשמע נחרץ הרבה פחות. אמר בכנס אילת: "לא בניתי את התאגיד, לא אמור להתעסק עם זה". הערב: הפגנת עובדי התאגיד מול ביתו של כחלון

 | 
telegram

אם עובדי תאגיד השידור הציבורי כאן ציפו כי משה כחלון יהיה השכפ"ץ שלהם מפני התכנית לבטל את התאגיד ולחזור למתווה רשות השידור, אז דבריו של שר האוצר היום (יום ג') במושב מליאה מיוחד בכנס אילת לעיתונות, לא יכולים לתת להם הרבה סיבות להירגע. גם דברים אלה וגם ההסכמה שלו לפני כשבועיים לוועדת המנכ"לים

את שר האוצר ראיינו שלום קיטל - יו"ר ועדת התוכן של הכנס, וקרן מרציאנו מחדשות 2. לשניים אמר כחלון כי "יהיה שידור ציבורי. יש רשות שידור. זה לא שידור ציבורי אמין?", ובכך למעשה הסיר את מעט ההתנגדות שהייתה לו למהלכים של ראש הממשלה נתניהו ויו"ר הקואליציה דוד ביטן.

מרציאנו שאלה האם יהיה תאגיד, או שיהיה מיזוג עם הרשות, וכחלון ענה: "כשהתחלתי את התפקיד, בתקצוב שלי מופיע 700 מיליון שקלים לתאגיד שידור ציבורי. כשר אוצר, שלחו אותי לטפל בתקציב. ואז יום אחד אני שומע שרוצים לדחות את התאגיד ב-18 חודשים. אמרתי לראש הממשלה שאני לא מוכן לתת אגורה מעבר למה שסוכם - תאגיד או רשות השידור. כך אני מכיר את המצב. לא בניתי את התאגיד אז אני לא אמור להתעסק אם זה או זה".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כחלון הוסיף: "גם הרשות היא שיור ציבורי וגם התאגיד. אני מדבר על כסף כי זה המנדט שלי. בבחירות קבלתי 10 מנדטים. בפעם הבאה, אם כולם יצביעו לי אהיה גם 'שר הדמוקרטיה'. במסגרת תפקידי אני דואג שיהיה שידור ציבורי והכסף ליצירה יהיה כפי שהוא. אני עושה כל מה שאני יכול - בכוחותיי הדלים".

"באים איתי בפשרה", הוא המשיך, "אם התכנית הראשונית הייתה יוצאת לפועל, האזרחים היו משלמים 730 מיליון שקלים אקסטרה. אני מחויב לשידור ציבורי, מחויב לכסף ליצירה ישראלית שהיא חשובה ביותר, לחדשות – לזה אני אדאג, אלו הקווים האדומים שלי".

קיטל: "ואם יקום תמהיל של התאגיד עם הרשות בלי ההנהלה הקיימת בתאגיד?"

כחלון: "אני חושב שיש פה בעיה. אני לא נכנס לשמועות, אבל אנשי רשות השידור הם בני אדם. אני חושב שזה שמדירים אותם, גם אם יהיה תאגיד, זו שגיאה. צריכים את אנשי רשות השידור בתאגיד אם יקום. אי אפשר להפוך את הגוף הזה לכזה נורא. יש פה אנשים שאז שנולדנו ליוו אותנו. אי אפשר להגיד להם יום בהיר אחד 'אתם בבית', וזהו".

מרציאנו: "האם מה שמעניין את ראש הממשלה זה הראש של אלדד קובלנץ וגיל עומר?"

כחלון ענה: "אם זה מה שראש הממשלה חושב, הוא כנראה לא יגיד את זה". בהמשך אמר שר האוצר כי "ראש הממשלה טען שעשה טעות בהקמת התאגיד ולכן הוא רוצה לבחון את זה מחדש. זו זכותו כשר התקשורת. אני טענתי שאני כשר אוצר מחויב לתקציב. הוועדה תסיים את עבודתה עוד שבוע וחצי ונחכה לתוצאות".

בדבריו נשמע כי כחלון מכשיר את הקרקע לביטול התאגיד: "אני לא חושב שאם יקום גוף אחר הוא לא יהיה דמוקרטי. לא כל הדמוקרטיה אצלכם. התאגיד הזה וכל הסיפור רווי אינטרסים. יש מו"לים לאמצעי התקשורת, יש עורכים, הם חוששים שיגנבו להם טאלנטים. יש עיתונאים שרוצים שהתאגיד יקום כי זה יעלה את ערכם. לא פעם אני מזהה איך האינטרס הופך לאידיאולוגיה ואני לא מוכן להיגרר לזה. עיתונאי עבורי הוא בנאדם עם אינטגריטי. אם הוא לא מסוגל לבצע את עבודתו, ולא משנה מי הבעלים של מקום העבודה שלו, זה לא טוב. המושג תקשורת לדעתי מזמן לא קיים. בשבילי תקשורת זה אנשים".

 
בלי דיין, עם אברמוביץ'


כחלון נשאר על תגובתו האגרסיבית של ראש הממשלה נתניהו נגד אילנה דיין, שהוקראה בקולה בסוף התכנית הראשונה לעונה זאת. "לא רוצה להתבטא בעניין הזה", ענה, "לא ראש הממשלה ולא דיין לא צריכים אותי בעניין זה. אם הוא לא עונה לכם, אז באתם אליי?"

מול החוסר דעה של שר האוצר בנוגע לאילנה דיין, על מקרה האווירה הציבורית סביב עיתונאים והקריאות נגד אמנון אברמוביץ' הוא כן התבטא, ואמר כי מדובר ב"מעשה נבלה".  לדבריו, "כל מילה קשה בנושא הזה תהיה רכה מדי. דברתי עם ראש הממשלה, הראיתי לו מאמר שכתבו נגדי שלא בצדק - הוא אמר לי שהוא 20 שנה כבר נרדף, הוא ומשפחתו. כל אחד והחוויה שלו. הוא מרגיש ככה. הוא הגיב בצורה קיצונית לטעמם של רבים, אני לא הייתי הולך למקומות כה רחוקים".

על הרפורמה בשידור המסרי והמעבר מזיכיונות לרישיונות, אמר שר האוצר: "כשהייתי שר תקשורת, באו אליי מנכ"לי קשת, רשת וערוץ 10 ואמרו שהם לא יכולים לחיות עם משטר של זיכיונות. ביקשו 'לצאת לחופשי'. זיכיונות זה סוג של שכירות ושאין להם אופק על המסך וזה מונע השקעה. שאלתי מה הם רוצים והם אמרו שרישיונות, אז חוקקנו רישיונות. מה שקרה כנראה זה שעם הזמן השתנו הנסיבות. אני אומר כאן למצלמות - זו הייתה הבקשה שלהם".

בהקשר זה גם התייחס לפירוק ערוץ 2 בנובמבר 2017: "אני לא חושב שצריך לפרק כוח מאף אחד. לא צריך להתערב יותר מדי שתהיה תחרות. רינה מצליח אמרה לי פעם שהתחרות בחדשות תהרוס את התקשורת, היום אני חושב שהיא צודקת. אני מדבר עם עיתונאים והם אומרים לי 'העורך שלי לא חשוב לו כמה זה נכון, אלא כמה הכותרת מושכת את העין'. לפני מעל ל-20 שנה כשלא הייתה תחרות זה לא היה ככה. אני מאמין בתחרות". בהמשך אמר כי לדעתו יש "עודף תחרות בתקשורת".

יו"ר דירקטוריון חברת החדשות של ערוץ 2 תמי רווה פנתה אל כחלון: "מה שתיארת בקשר לבקשה לרישיונות אמת ויציב. כרגע אנחנו ניצבים בפני בעיה קשה. המלצות ועדת פילבר באות באמתלה של הגברת התחרות, לאפשר פתיחת הרבה חברות חדשות עם רישיונות אבל בלי תנאי סף כמו אצלנו. זה יורד עד כדי חיסול את חברות החדשות הקיימות. אני חושבת שאת צריך לעזור לנו עם זה".

כחלון השיב: "אם את רוצה לייצר תחרות, החדש חייב לקיים יתרון אחרת. תשתו אותו לארוחת בוקר".


כחלון מתקרר, עובדי התאגיד יפגינו מול ביתו


בעקבות דבריו של כחלון, יפגינו הערב עובדי התאגיד מול ביתו של שר האוצר בחיפה. ההפגנה בשעה 18:30 היא במחאה על הכוונה לסגור את התאגיד "ולמסור את השידור הציבורי לידי פוליטיקאים". 

מוועד עיתונאי התאגיד נמסר: "שר האוצר נתן היום אישור למסירת השידור הציבורי לידי הפוליטיקאים. בכך הוא נותן יד לגניבת השידור הציבורי מהציבור לטובת הפוליטיקאים. לא נסכים לשום 'דיל' שיביא למעורבות פוליטית בשידור הציבורי. אנחנו דורשים משר האוצר לקיים את מה שאמר רק לפני חודשים ספורים: 'שידור ציבורי חזק זה דמוקרטיה חזקה, שידור ציבורי חזק זה חברה חזקה, שידור ציבורי חזק זה תקשורת חזקה'".

יוזכר כי ארגון העיתונאים ועובדי התאגיד פנו בשבוע שעבר למשרד האוצר, משרד התקשורת ולמשרד ראש הממשלה בדרישה להופיע בפני הוועדה ולהשמיע בפניה את עמדתם אולם עד כה לא קיבלו תשובה. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות