דו"ח האינטרנט השנתי: הוואטסאפ שובר שיאים
חברת התקשורת בזק פרסמה היום (יום ד') את דו"ח מצב האינטרנט בישראל לשנת 2016. הדו"ח, השלישי שבזק מפרסמת, סוקר את הרגלי השימוש וההתנהגות של הישראלים בעידן הדיגיטלי ומבוסס על מחקר שערכה החברה על האינטרנט בישראל, המגמות השולטות בו ושימושיו השונים, וכן על נתונים מפעילות החברה ומערכותיה. לצורך הדו"ח נערך בין השאר סקר בשיתוף מכון המחקר TNS, בקרב 1000 נדגמים כולל בני נוער.
מהדו"ח עולה כי בשנת 2016 מספר המשתמשים באינטרנט בישראל עומד על כ-6.4 מיליון. קצב הגלישה ממשיך לעלות בהתאם לשימושים המוגברים ברשת, כאשר רוחב הפס הממוצע באינטרנט הנייח, עומד כיום על 65 מגה, עליה של כ-30% בהשוואה לשנה שעברה. הגולש הממוצע מוריד כיום קבצים בנפח של כ-4 ג'יגה ביום, עליה של 38% תוך שנה.
נתונים בולטים שעולים מהדוח מגלים כי העלייה בחשיפה לשיימינג ברשת נמשכת, כאשר למעלה מ-70% מהגולשים נחשפו לכך בשנה החולפת, כ-30% מבני הנוער חוו בעצמם שיימינג או מכירים אישית מישהו ושחווה. עוד עולה כי האהבה פורחת באינטרנט: כ- 40% מהזוגות הטריים הכירו השנה באמצעות האינטרנט. 60% מהגברים חושבים שחוק הפורנו שהתקבל השנה מהווה חדירה לפרטיות, זאת לעומת 32% נשים בלבד שחושבות כך. כ-60% מההורים עוקבים אחרי הפעילות של ילדיהם בוואטסאפ, כ-80% מאיתנו עושים קניות ברשת ול-1 מתוך 5 מאתנו פרצו למייל, לפייסבוק או לחשבון דיגיטל אחר.
פרק הרשתות החברתיות בדו"ח מגלה נתון חדירה לשוק חסר תקדים לפיו, כ-90% מאתנו פעילים בוואטסאפ. הסנאפצ'ט עדיין משמש כזירת הנוער העיקרית וממשיך לצמוח, כאשר כ-50% מבני הנוער פעילים בו, זאת לעומת 10% בלבד מהמבוגרים. כמו כן, רבע מבני הנוער מעלים באופן קבוע סרטונים ליוטיוב וגם חולמים להיות כוכבים ברשת, כאשר musically היא הרשת החברתית החדשה עם חדירה של 14%.
צניחה חדה בהורדת אפליקציות
בד בבד עם חדירת הדיגיטל לחיינו נרשמת האטה משמעותית בקצב הורדות האפליקציות. לעומת השנתיים הקודמות, ב-2016 הורדנו בממוצע רק 11 אפליקציות חדשות לעומת 32 אפליקציות חדשות שהורדנו בשנת 2014, נפילה של כ-66%.
מהדו"ח עולה כי בשנת 2016 כמעט חצי מהנוער עד גיל 18 העדיף לשלוח הודעות קוליות במקום הודעות טקסט. מה בני הנוער בכל זאת אוהבים להקליד? מסתבר שאימוג'ים, כאשר למעלה ממחצית מבני הנוער מוסיפים אימוג'י כמעט בכל הודעה שהם שולחים. כשהם כבר מתקשרים עם החברים שלהם, 62% מהנוער בישראל מעדיף שיחות וידאו.
תיירות וקניות ברשת. אין ספק שזו הייתה השנה של אתרי הקניות הסיניים (chaina buy, alibaba). כ-80% מאתנו ביצעו קניות ברשת בשנת 2016, כאשר 42% קנו לפחות מוצר אחד באתרי קניות בחו"ל, לעומת 32% בשנה שעברה, ועדיין, הרוב המוחלט עדיין מעדיפים לרכוש באתרים ישראלים (65%).
- "חתונה ממבט ראשון" כבשה את הצופים, "המקור" נשאר מאחור
- המרוויחה הגדולה מעסקת רשת 13 היא בכלל קשת 12
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
תם עידן הצפייה בלייב
סימן השאלה המרחף מעל עתיד הטלוויזיה המסורתית מקבל ביטוי בנתון שמגלה כי רק 10% מדור העתיד, כלומר מבני ה-34 ומטה, מקפידים לצפות בטלוויזיה בזמן אמת, בעוד שלמעלה מ- 40% צורכים את התוכן הטלוויזיוני בזמנם החופשי לפי בחירתם. נתון נוסף המוכיח עד כמה התרחקנו מהסלון מראה כי 75% מהנוער, צורך תוכן וידאו באמצעות הסמארטפון. ורק 29% מהם עדיין צופים במסך הגדול. עם זאת, מהדורות החדשות ותוכניות הריאליטי עדיין נהנות מנתח צפייה גבוה בלייב.
נתון מעניין נוסף העולה מהדו"ח מורה על כך שהצפייה הישירה (סטרימינג) הפכה לנורמה כאשר 30% מהגולשים משתמשים בתוכנות סטרימינג פירטיות, ול-8% אפילו אין טלוויזיה רב ערוצית. כשליש מהגולשים צורכים את הסדרות והסרטים האהובים עליהם מהמחשב או מהנייד ואין להם שום עניין בלוח השידורים.
10 נקודות מתוך הדו"ח:
1. הגולש הממוצע מוריד כיום קבצים בנפח של כ-4 גיגה ביום, עליה של 38% תוך שנה 2. נמשכת העלייה בחשיפה לשיימינג ברשת – כ-70% מהגולשים נחשפו אליו ברשת בשנה החולפת, כ-30% מבני הנוער חוו בעצמם שיימינג או מכירים אישית מישהו ושחווה 3. האהבה פורחת באינטרנט – כ- 40% מהזוגות הטריים הכירו השנה באמצעות האינטרנט 4. חוק הפורנו – כ- 60% מהגברים חושבים שמדובר בחדירה לפרטיות, זאת לעומת 32% נשים 5. ההורים מחטטים לילדים שלהם בוואטסאפ – כ-60% מההורים עוקבים אחרי הפעילות של ילדיהם בוואטסאפ 6. כ-80% מאיתנו כבר קונים ברשת 7. תוכן פיראטי - כשליש מהציבור כבר משתמש בתוכנות סטרימינג פיראטיות 8. אנחנו זהירים יותר ברשת – כ- 50% מאיתנו נמנעים מלהעלות תמונות ברשת 9. ל-1 מתוך 5 מאתנו פרצו למייל, לפייסבוק או לחשבון דיגיטל אחר 10. יש גם טוב ברשת – כ-85% מאיתנו נחשפו לבקשות לעזרה ברשתות החברתיות
- 1.למה אין לינק לדוח המלא? (ל"ת)דורית 07/12/2016 18:23הגב לתגובה זו