
גלובס: דוידוביץ' עתר לבג"צ, קורא לשת"פ עם אלונה בר און
האוליגרך דוד דוידוביץ' ערער היום (יום א') לבית המשפט העליון על החלטת המחוזי בתל אביב לקבל את הצעתה של אלונה בר און לרכישת גלובס. בערעור, עליו כבר פורסם לפני כמעט שבועיים באייס, שהוגש באמצעות עורכי הדין אלי זהר ואהרן מיכאלי ממשרד גולדפרב זליגמן, שהצטרפו לעו"ד שמוליק קסוטו ובלה פלד ממשרד קסוטו שייצגו את דוידוביץ במחוזי, מבקש דוידוביץ' מבית המשפט להתערב בפסק-הדין, לבטל את הבחירה בהצעתה של אילקורפ של בר און ולבחור בהצעתו.
בערעור טוען דווידוביץ' כי המטרה היא לתקן טעויות יסודיות וקשות לכאורה שנפלו באופן ניהול ההליך מכירת המניות ובניגוד לדין, להגיון ולמקובל, לדבריו. דוידוביץ' טוען כי בית המשפט המחוזי התעלם מהנחיתות הכלכלית של הצעת אילקורפ, ובחר בה אף שהצעתו הייתה טובה ממנה באופן משמעותי. כזכור, דוידוביץ' הציע 110 מיליון שקלים בעוד בר און רק 106 מיליון.
במידה ולא יתקבל הערעור, מבקשים באי כוחו של דוידוביץ' להחזיר את הדיון לבית המשפט המחוזי כדי שינוהל הליך התמחרות "פומבי, שוויוני ובעל כללי התנהלות קבועים מראש, שיתייחס למתווה הצעה אחיד כלפי כל המשתתפים, ובסופו תיבחר ההצעה הטובה ביותר".
דוד דוידוביץ' מסר כי הוא מודע לכך שעיתון גלובס נדרש לתמיכה כספית, והוא סבור כי טמון פוטנציאל אמיתי בהשקעתו בעיתון וכי תמיכתו תהיה משמעותית וחזקה הרבה יותר משל אילקורפ. לדבריו, גם כונסי הנכסים בבית המשפט המחוזי, סברו כי הצעתו האחרונה של דוידוביץ' טובה יותר מהצעתה של אילקורפ. "הגשתי את הערעור לבית המשפט העליון, משום שאני סבור כי ראוי שהצעתי לרכישת גלובס תזכה לדיון משפטי וציבורי נוסף", מסר דוידוביץ'. "אני מאמין גדול בעיתונות חזקה, מקצועית ועצמאית, וחושב שגלובס נמצא בעמדת זינוק מצוינת להתמודדות עם אתגרי העתיד, ובכלל זה הרחבת ערוצי הדיגיטל והווידאו, שיתופי פעולה עם כלי תקשורת בינ"ל והצמחת תחום הכנסים. יש לי את החוסן הפיננסי הדרוש לתמוך בגלובס ויש לי את מלוא הכבוד לעצמאותם המקצועית של העיתונאים ולחופש העיתונות. אשמח לשתף פעולה עם אלונה בר און שמחזיקה ב-25.14% מהוצאת מוניטין ולשמור על המורשת שהנחיל אביה, חיים ז"ל".
לפני כ-3 שבועות הכריע נשיא המחוזי בתל אביב השופט איתן אורנשטיין כי הצעתה של בר-און, המחזיקה במניות מיעוט בעיתון הכלכלי, היא הזוכה במכרז לרכישת 75% ממניות העיתון המוחזקות בידי חברת מוניטין. במסגרת הצעתה של בר-און, הוצע לעיתונאים הגנה עד אמצע 2018 ולעובדי המינהלה עד סוף השנה הנוכחית, מה שהוביל לתמיכה של רוב העובדים בהצעה הנגדית של דוידוביץ' שהציע הגנה לפרק זמן ארוך יותר. הכונסים של גלובס תמכו מנגד בהצעתו של דוידוביץ'.
השופט אורנשטיין כתב בהחלטתו: "אני מאשר את ההתקשרות בין כונסי הנכסים לכלל המניות בחברת מוניטין, קרי 74.86% לפי הסכם אילקורפ, ולפעול בהתאם להוראותיו". כונסי הנכסים עורכי הדין אייל רוזובסקי ורונן מטרי, צריכים לדווח עד 15 באפריל על קידום מימוש ההסכם.