
עומר מילר התעצבן מביקורת: חשף תמונת מבקר המסעדות
אחד ממבקרי המסעדות המסתוריים ביותר הוא אבי אפרתי, איש וואלה ואימת השפים בישראל. פניו של אפרתי, בניגוד למבקר של הארץ שגיא כהן שפרצופו מוכר בזכות פרשנות הספורט שלו בערוץ הספורט, אלמוניים לחלוטין וכך הוא יכול להגיע למסעדות, לטעום מנות ולפרסם ביקורת בלי שיזהו אותו וישנו לרגע את הקו הקולינרי המאפיין את המסעדה לכבודו של המבקר. אין בעלי מסעדות שלא חוששים מאפרתי, כמו גם מכהן, ובברנז'ה הקולינרית נהוג לייחס לשניים כוח רב – כזה שיכול לרומם את בתי האוכל שלהם, ומנגד להפיל אותם. בשבוע האחרון נפגע השף עומר מילר מביקורת של אפרתי, וכנראה שגם לא פעם ראשונה בשנים האחרונות, ובעיקר אחרי הביקורת על מסעדתו 'שולחן אוכל' לפני כשנה וחצי. אלא שהפעם מילר החליט לגייס את הרשתות החברתיות בהן הוא פעיל מאד, ולהחזיר מלחמה. על מה יצא קצפו של השף המוכר? לפני כשבועיים פתח מסעדה חדשה בחוף ימה של תל אביב בשם קליפסו. זמן קצר לאחר הפתיחה, פורסמו באותו יום (יום חמישי האחרון) 2 ביקורות שלא פרגנו במיוחד למסעדה. עם הראשונה בעכבר העיר הצליח כנראה מילר לחיות, אבל עם זו של אפרתי בוואלה, כבר לא.
בברנז'ת מבקרי המסעדות לא נהוג לתת "100 ימי חסד" למסעדות, וחלקן בודקים את המסעדות כבר בימים שלאחר הפתיחה, על שלל התקלות ובעיות ההשקה שיכולות להיות. אפרתי, לדברי גורמים, נוהג לתת עוד כמה ימי חסד - של כשבועיים. על אחת המנות של מילר כתב אפרתי כי "זו לא מנה של מסעדה", והוסיף כי חומרי הגלם לא טובים, אבל לטענתו של אפרתי, זו עוד המנה הטובה בארוחה. על מנה אחרת ציין כי "הייתה מבוצעת גרוע", הוסיף כי "קציצת סלמון איומה למדי, כמוה אולי מקבלים בבורגריות מהסוג הירוד אלו שלא רוצים לאכול בשר". אפרתי גם ציין כי המלצרית הבטיחה מנת פילה דג במשקל של כ-200-300 גרם, אולם לדבריו "אתפלא אם היו שם יותר מ-120 גרם דג", והוסיף כי "הוא היה יבש וסר טעם באופן בוטה", וציין כי "סלט החצילים והירקות המרוקאי - היה איום". מילר, שמתחזק חשבון אינסגרם פופולארי עם כ-90 אלף עוקבים ועמוד פייסבוק עם 10,000 עוקבים, התקשה להבליג והחליט להגיב בסושייאל – לצד חשיפת תמונתו של אפרתי. "עיתונים ואתרים גוססים צריכים הקלקות וכניסות ובינינו, את אף אחד לא מעניינת ביקורת טובה. אני מודה שגם אני כקורא, כי ככה הורגלנו, מחפשים בביקורות את ההשחזה, את הנעיצה, את הדם ואת המוות. ממש כמו מחזה שייקספירי", כתב. "אני מניח שחלקכם בכלל לא קרא את הביקורת של אבי אפרתי היום בוואלה ובעצם הכתיבה שלי פה, אני יורה לעצמי ברגל כי מיד תכנסו ותקראו את הכתבה שבה אבי שוחט אותי ואת קליפסו".
מילר מציין כי המסעדה שלו נפתחה רק לאחרונה ועדיין יש עוד הרבה עבודה בה: "למסעדה רגילה לוקח זמן, בטח ובטח לכזו שגם קשורה לחוף באוגוסט שמאכיל 3,000 איש ביום - לא תירוץ, סתם נתון מלהיב, אבל זה לא מעניין את המבקרים, הם כאמור צריכים הקלקות ושידברו עליהם ועל הכתבה שלהם". "אני לא ארד לרמה של אותו מבקר כי יש לו משפחה וחברים שלא מגיע להם לעבור את מה שהוא גורם לי לעבור בכל פעם כשהוא מטנף עלי פעם אחר פעם בכל מקום בו עבדתי, מילא שאני לא מעריך את דעתו, אני קצת מרחם עליו, זה לא פשוט להיות פסיכולוג מתוסכל שלא מבין כלום באוכל, מטפל בקולגות שלי ואז צריך לאכול את מה שאני מבשל", כתב מילר וציין כי ברצונו לומר לעורכים ולכתבי האוכל "תלכו להזדיין", והוסיף: " רוצים לעשות גם מהטקסט הזה אייטם? בי מיי פאקינג גסט, לא ציפיתי לפחות כי גם אתם שבויים בלופ ההקלקות כדי למכור פרסומות". חשיפת תמונתו של מבקר המסעדות של וואלה עשויה לפגוע בצורה כזו או אחרת בעבודתו של אפרתי, שהרגיש עד כה חופשי בביקורתו, וכרגע זהותו נחשפה. מאידך יש לזכור כי חלק גדול ממבקרי המסעדות מוכרים בפניהם, וחלקם היו קשים במיוחד עם המסעדות בהן ביקרו ואותן ביקרו. אבי אפרתי אמר לאייס: "את מה שיש לי לומר, כתבתי בביקורת".
- 34.שביט 05/01/2018 09:03הגב לתגובה זויקר, לאן הגענו ?
- 33.לא עוד 26/09/2017 18:41הגב לתגובה זושף הוא לא וגם לא טבח אלא פשוט מישהו שנהיה "שף" עם כמה עיתונאי חצר.האמת סופה תמיד אבל תמיד לצאת לאור.
- 32.הולי 23/09/2017 08:53הגב לתגובה זוכל השם שלו ילך וכל הכסף שלו ימחק. איך תפרו לו את הלוקש.
- 31.יניב 23/09/2017 07:55הגב לתגובה זומי שמגיע לחוף אוכל ביזיון
- 30.דוד 21/09/2017 13:45הגב לתגובה זואני מקבוצת ותיקי חוף פרישמן, החוף היה מופעל עד 2012 ע"י 2 זכיינים מקסימים, מחירי המסעדה בחוף היו עממיים, האוכל היה נקי וטעים, ומהיום שהחליפו אותם ברשת הבננה ביץ שהעבירה את המסעדה בקומבינה לחבורת עומר מילר, החוף ירד שאולה. חולדאי הפך את החוף לפלצני.
- 29.עומר מילר 18/09/2017 16:10הגב לתגובה זואוכל גרוע. מחירים מופקעים. לא להתקרב. חבל על הכסף ועל העצבים. כוס בירה ב-40 שקל. שניצל קפוא ב-70 שקל. הזוי. תעשו לעצמכם טובה ואל תתקרבו. פרצופו התגלה בתגובה הלא עניינית שלו...
- 28.הפרקלית 04/09/2017 12:32הגב לתגובה זואבי אפרתי נראה כאחד שאוכל חצילים בחושך וגונח...... פרוש גונח נשף אויר ברטט ארוך, מתוך כאב
- 27.מה לעשות ...האוכל יקר ולא משהוא בלשון המעטה...!!! (ל"ת)אכלנו שם.. 24/08/2017 14:51הגב לתגובה זו
- 26.ניר 24/08/2017 11:59הגב לתגובה זוממליץ לוותר...
- 25.YL 24/08/2017 11:12הגב לתגובה זוב סמוך ל תחנה המרכזית היתי בעבר ב חתונה ש השף מילר היה האחראי ובעל השמחה לא הפסיק לדבר על כך בפני לפני הארוע. צר לי חזרתי המום מ איכות והאמת הרגשתי גם בושה היה לי קשה להאמין שזה מה שהשף המפורסם בישל ל לקהל יש דברים שלא שוכחים
- 24.גיא 24/08/2017 08:06הגב לתגובה זוחייבים להזהיר הציבור
- 23.אחת העם 23/08/2017 16:10הגב לתגובה זוכלום ושום דבר, זה מי ומה שהוא, האדון מילר.
- הפרקליט 04/09/2017 12:29הגב לתגובה זואחד העם ברברים חיות שהולכים למסעדה איך אפשר לשנוא שף בטוח שאתם מטעם. אתם אפילו לא יודעים לעשות ביצה
- 22.דודי 22/08/2017 02:44הגב לתגובה זולהבדיל אדון מילר אני מסכים עם אפרתי,אכלתי בעבר במיסעדות שלך,במילה אחת סתמי.וכן עדיין זוכרים לך לעלות לאינסטגרם שלך תמונות מאתרי אוכל מחול במסווה שזה שלך אז כן אתה מזוייף,אני לא מכיר אותך אבל כן ישבנו במיסעדה באיזה ערב לא ביחד ויום אחרי זה יש ספיישל במיסעדה שלך מנה דומה מצולחתת זהה אז כן אף אחד לא ממציא את הגלגל או מנה מחדש אז אתה חקיין למרות אתה טוען שלא,וכן שמעתי המון סיפורים של אנשים טובים שעבדו איתך גם כטבח וגם כמו שאתה טוען שף ואף אחד לא פירגן לך ,מלהתקשר לטבחים כשהיית טבח שיבואו לסגור במקומך את המיטבח כי זה עבודה סזיפית או אתה צריך לצאת מוקדם או בשף מספר סיפורים שאתה לא עושה סרוויסים אז אתה עצלן או ו נצלן.וכן כל הביקורות של הגולשים או לפחות תישעים ותשע אחוז באתרים שהם לא האינסטגרם שלך לא מפרגנים לך אז במילותך לך תיזדיין ותעשה בדק בית אולי האוכל שמוציאים בשבילך צריך רענון הרי אתה לא עושה סרוויסים אתה וונאבה שף גדול ודבר שוב או תחליף פסיכולוגית במקום כולם לא מבינים כולם אשמים אכלו לי שתו לי רק אני בסדר.וכן אמרת מחירים נגישים בכל ראיון אפשרי ולשפר את אוכל תרבות החופים יש לך עוד הרבה מה ללמוד,אם כולם אומרים
- 21.רמי 21/08/2017 22:34הגב לתגובה זותתרחקו מהאיש הזה...
- 20.יואל 21/08/2017 22:18הגב לתגובה זוגם כל תכניות הבישול של מילר וחבריו מפוברקת בכל מתוכנת על פרסום של שמן סכין. ועוד. המתכון לא טוב העיקר הכסף הגדול שמגיע מיצרני הסכינים והשניים טחינה ועוד. ואנחנו הטפסים מאמינים להם
- 19.יואל 21/08/2017 22:11הגב לתגובה זואצל מילר. זה לא הגיוני הסיוט מי שמשלם כל מחיר
- 18.רונית 21/08/2017 20:53הגב לתגובה זווהתמחור מוגזם. צודק המבקר הלא אנונימי. אתם לא ערוכים אל תפתחו. קשה ורק מתארגנים? תמחרו בחצי מחיר.
- 17.גיא 21/08/2017 17:03הגב לתגובה זוחייבים להפיץ ברשת כדי למנוע מאחרים ליפול למלכודת שאדון מילר ואחרים כמהו תומנים לסועדים תמימים....
- 16.גיא 21/08/2017 17:02הגב לתגובה זוחייבים להפיץ ברשת כדי למנוע מאחרים ליפול למלכודת שאדון מילר ואחרים כמהו תומנים לסועדים תמימים....
- 15.אק 21/08/2017 16:02הגב לתגובה זוב-140 שקל. מאה וארבעים שקל !!!! הבנתם?! גם אם האוכל שלו נהדר, והוא לא. על צלחת פירות שעולים בסופר פחות ממחצית הסכום, לשדוד אתכם (אני לא אגיע לשם) ב-140 שקל. שוד ושבר.
- 14.זה לא שף, זה איש עסקים שרוצה להרווח כסף ומהר, האוכל לא רלוונטי... (ל"ת)גיא 21/08/2017 15:11הגב לתגובה זו
- 13.לי 21/08/2017 15:09הגב לתגובה זוכאשר העזתי לכתוב ביקורת לא מחמיאה לקאליפסו חסם אותי מחשבון האינסטגרם
- 12.יעל 21/08/2017 13:54הגב לתגובה זועלק שף... הצחקתם אותי, אנשים כמו מילר הורסים את הענף, צריך להזהיר מכאלה כדי למנוע עוגמת נפש ...
- 11.איפה התמונה של אפרתי? (ל"ת)בני כהן 21/08/2017 13:46הגב לתגובה זו
- 10.דוד 21/08/2017 12:50הגב לתגובה זוב190שח אני מביא ארגז חתיכת אידיוט עילג וחצוף בנוסף מתראיין וברוב חוצפתו אומר יש לי עובדים ושכר גבוה על המקום משמע ניתן ללקוחות קדחת בתחת ניקרע להם את הכיס יש יותר אידיוט מהשף הזה!!?
- 9.זיו 21/08/2017 10:43הגב לתגובה זומילר הוא איש עסקים ויחצן שרוצה להרוויח כסף ומהר, האוכל פחות חשוב לו... ופריארים, הם אף פעם לא מתים הם רק מתחלפים...
- 8.התגובה של השף מוכיחה שהמבקר צדק (ל"ת)מתגונן ומתצדק 21/08/2017 08:13הגב לתגובה זו
- 7.שף פח וכתב פח זבל 21/08/2017 00:52הגב לתגובה זולא רק לא טעים גם לא סניטרי מניסיון. מעדיף מקום מושקע, יפה ורציני. אוהב את קונפורטי, רועי סופר ואת רפי כהן שברח... לא את מילר- הוא לא שף
- 6.מירי 20/08/2017 20:11הגב לתגובה זוונכתבה באופן רהוט ולא מתלהם. מלבד שבועיים חסד שקיבלה ממנו המסעדה הייתה בהרצה (ליודעי חן בלבד...() במשך שבועות ארוכים... בלי קשר, מסעדה נפתחת—מתומחרת באופן מלא? ראוי לכבד את הלקוחות ולהגיש אוכל באיכות מעולה.
- לא רק לגיטמית אלא גם נכונה!!!! (ל"ת)יעל 21/08/2017 10:46הגב לתגובה זו
- גם לגיטימית, גם נכונה וגם ח ש ו ב ה ל מען ידע הציבור את האמת !!!! (ל"ת)מור 22/08/2017 09:21
- 5.אודי 20/08/2017 16:08הגב לתגובה זולא שם עליו, לא מעניין אותי, תלכו לה...., יופי של מילים, שרק מראות משהו אחר לגמרי.
- 4.תחשף זהותו של ביצה עלומה מבקר המסעדות ההזוי במאקו (ל"ת)גילוי נאות 20/08/2017 16:02הגב לתגובה זו
- נש נש 21/08/2017 09:19הגב לתגובה זותבין לבד
- כולם יודעים מי זה -ניסן שור (ל"ת)דוחול 20/08/2017 22:17הגב לתגובה זו
- כולם יודעים מי זה -ניסן שור (ל"ת)דוחול 20/08/2017 22:16הגב לתגובה זו
- 3.עומר מילר הוא דושבאג מתנשא (ל"ת)לא אבי אפרתי 20/08/2017 15:39הגב לתגובה זו
- 2.יואב 20/08/2017 14:22הגב לתגובה זומפוטנציאל הוא הפך לשף של המבורגרים ונשנושים על החוף. חבל
- 1.ראובן הגאון 20/08/2017 14:00הגב לתגובה זוכל מי שמבין קצת בבישול יודע שעומר מילר הוא בינוני במקרה הטוב. טוב יעשה אם באמת יתעסק בבישול ולא במדיה החברתית. לא הייתי במסעדה אבל אבי אפרתי מבין באוכל ומבין במסעדות. מתוך הדוגמאות שהביא ובמיוחד סלט הפירות המביך נראה שהוא צודק לפחות בחלק מהדברים שכתב.
- סופסוף משהו פוצץ את הבלון הנפוח ומלא אויר, כל הכבוד למבקר!!!! (ל"ת)גיל 21/08/2017 10:45הגב לתגובה זו