הציוצים, הריבים ואפי נוה: הפרשה שמסעירה בעיקר את העיתונאים
בשבוע שעבר הגיע שוב יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה, לכותרות לאחר שמספר כלי תקשורת פרסמו כי חומרים רגישים מהטלפון שלו דלפו, ועלה מהם חשש לסחיטת בכירים במערכת המשפט.
בין אלפי ההתכתבויות מהטלפון הפרוץ של נוה, נכללה גם התכתבות על עסקה לכאורה, בין נוה לבין שופט בכיר שהובילה לכאורה למינויו של השופט לתפקיד. על חלקים נרחבים מההדלפה הוטל צו איסור פרסום, אולם עיתונאים שנחשפו לחומרים, ובראשם העיתונאית שרון שפורר מהמקום הכי חם בגיהנום, קראה בציוץ בטוויטר לקולגות להתאגד ולדרוש את הסרת הצו.
הקלטה מתוך שתיים שמסתובבת עכשיו. ולא אצל משפחות פשע. היא של שופט בכיר שנראה כי סרח בצורה מאוד קשה. וגם תחת הנחה שהיא לעולם תהיה תחת צא"פ. זה לא משנה. השופט צריך להודיע שהוא מתפטר והולך הביתה עכשיו. בלי פנסיה!
— Sharon shpurer (@SShpurer) December 25, 2019
רק על זה צריך לדבר היום. כלי התקשורת צריכים להתאחד ולבקש הסרת צאפ ביחד
בשישי באותו השבוע פרסמה שפורר תחקיר שחשף רשת מסועפת של קשרי נדל"ן שיצר נוה ובו קיבל לכאורה דירות בהנחות משמעותיות תמורת בוררויות שהעביר לקולגות, והסמיכות בין שתי הפרשות הובילו אותה לפעול ביתר שאת לנסות לחשוף מידע בנושא על נוה.
סערה תקשורתית
למרות הרתמות התקשורת לפרשה, בדקנו עד כמה ההדלפות מהטלפון של נוה סחפו את הרשת? על פי נתוני Vigo מבית יפעת, היקף השיח על אפי נוה ברשת מיום חמישי ועד היום כלל 8,775 פוסטים. זאת בהשוואה לשיח שבועי בהיקף ממוצע של כ-850 פוסטים בשבוע שלפני כן. המשמעות היא שהיקף השיח בעקבות הפרשה הוא יותר מפי עשרה מהממוצע.
אולם, ניתוח עיקר השיח סביב הנושא בפלטפורמות השונות העלה, כי 88% ממנו התקיים בטוויטר, 8% התרחש בפייסבוק, 2% מכלל התעבורה התקיים בטוקבקים, ביוטיוב רק 1% וכך גם בבלוגים ובפורומים השונים. עיקר מיקוד השיח בטוויטר מיוחס ככל הנראה לעובדה שזו הפלטפורמה המועדפת על עיתונאים ואנשי תקשורת רבים. למעשה, על אף חשיבותו של הנושא, הוא יצר הרבה פחות עניין מצד הציבור הרחב, לפחות בכל הקשור לרשתות החברתיות.
אף על פי כן, בהמשך לפרשה החדשה, עיתונאים רבים עסקו בנושא בהרחבה וטענו כי ישנם קשרים שונים בין עיתונאים לנוה אשר אינם ידועים לציבור הרחב. כך למשל צייץ כתב המשפט של TheMarker, גור מגידו:
דורון הרמן ומאור צור הביאו סיפור גדול אתמול. בלי ציניות.
לתחושתי, היה חסר שם גילוי נאות על החברות עם המסוקר pic.twitter.com/3lQj4Sg97C
— Gur Megiddo גור מגידו (@GurMegiddo) December 25, 2019כתב ראש דסק הפלילים של חדשות 13, דורון הרמן צייץ מספר ימים לאחר מכן:
לפחות שאילתה אחת ארוכה ביותר התקבלה עי כתב עיתון כלכלי שנחשף לחומרים ומטרתה הייתה אחת להחזיק בביצים עיתונאים בכלי תקשורת מרכזי. הנסיון לא צלח!
— Doron Herman (@D0ronhe) December 27, 2019
מקווה שפרקליט המדינה הבא יפתח בהפקת לקחים פנימית איך מחדל כזה קרה.
על כך החליט לענות מגידו:
1/ לגבי הרמיזה הזו חשוב לי להבהיר כמה דברים.
לפני כמה חודשים אכן בדקתי מי העיתונאים שאפי נוה שימן אותם הכי הרבה. בעקבות הבדיקה פרסמתי, בין היתר, שאטילה שומפלבי קיבל הרבה כסף וסירב להגיד כמה ושאמיר זוהר ואתר פוסטה קבלו סכומים נכבדים.
אחרים קיבלו פינוקים - מלונות, ארוחות וכו'. https://t.co/ZOAnCefqht
וההתכתשות בין השניים המשיכה:
לא הבנתי איפה הניגוח הפוליטי? תוכל להבהיר? ואיך זה מוכיח את מה שאתה טוען שזה מוכיח?
— Gur Megiddo גור מגידו (@GurMegiddo) December 27, 2019
מי העיתונאי הכלכלי? מי הגורמים העבריינים? אלה המצאות או פשוט שיטה לפרסם רמיזות שאתה לא יכול לעמוד מאחוריהן עובדתית?
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.השיבה שופטינו בראשונה ויועצנו בתחילה - תתפללו חזק (ל"ת)משה ראשל"צ 02/02/2020 11:41הגב לתגובה זו2 0סגור
-
1.פשע בחסות שי ניצן ןעוזרו מנדלבלוף המושחתים - צדק צדק למשה ראשל"צ 02/02/2020 11:40הגב לתגובה זו7 0לא תרדוףסגור