בין בלומברג למוזס: כיצד מכסים מו"ל שנמצא בכותרות?

על רקע השאלה כיצד יסקרו כתבי קבוצת ידיעות אחרונות את משפטו של נוני מוזס, עלייתו של מייקל בלומברג במרוץ הדמוקרטי מגבירה את הלחץ על כתבים פוליטיים המועסקים באימפריית התקשורת שלו

 | 
telegram

לא רק בישראל עוסקים ביחסים המורכבים שבין עיתונאים למו"ל שלהם. אצלנו, כתבי ועורכי ידיעות אחרונות מתמודדים עם השאלה כיצד ואיך לסקר את משפט נוני מוזס בתיק 2000. בארה"ב, מייקל בלומברג מעלה הילוך במרוץ לראשות המפלגה הדמוקרטית , ולאחרונה עולות בתקשורת האמריקאית שאלות קשות בנושא כיצד יסוקר הקמפיין שלו על ידי אימפריית התקשורת שבבעלותו.
 
ב"ניו יורק טיימס"  פורסמה השבוע כתבה על העורך הראשי של בלומברג ניוז, ג'ון מיקלת'ווייט, שמתמודד באחרונה עם אתגר ענק: להסביר לעיתונאים הפוליטיים כיצד לכסות קמפיין נשיאותי כאשר הבוס רץ לנשיאות.

מיקלת'ווייט פנה לכמאה עיתונאים ואמר כי כניסתו של בלומברג למרוץ הדמוקרטי לא שינתה את מחויבותו לסיקור ביקורתי ללא משוא פנים. בלומברג עצמו הזדרז להצהיר כי אם ייבחר לנשיאות, ימכור את אימפריית המידע הפיננסי והמדיה שבנה. מנגד, מועמדים יריבים של בלומברג במרוץ הדמוקרטי תקפו את הסיקור בבלומפברג וטענו כי הוא מוטה. הסיפור של בלומברג אף הזכיר לאמריקאים תקדים בולט אחר: של המועמד הדמוקרטי מ-1904, וויליאם רנדולף הרסט, שנהנה מסיקור אוהד במיוחד ברשת העיתונים שלו.
 

בלומברג מעסיק 2,700 עיתונאים בחברת הנתונים הכספיים שלו, והנחיות החברה אוסרות כיסוי על "עושרו או חייו האישיים". בשנת 2018 אמר בלומברג למראיין: "אני לא רוצה שהכתבים שאני משלם להם יכתבו עליי סיפור רע".

מדיניות זו התגלתה כמביכה במהלך שלוש שנות כהונתו של מר בלומברג כראש עיריית ניו יורק, ובחייו שלאחר מכן כפילנתרופ מיליארדר ותורם פוליטי. כעת, על פי ראיונות עם כחצי תריסר עיתונאים של בלומברג, שביקשו להישאר אנונימיים, היא גובלת בבלתי נסבלת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לטענתם הם סופגים ביקורת משני הצדדים - הן מהקוראים על הצנזורה הפנימית שהם מטילים על עצמם והן מאנשי הקמפיין על חוסר קולגיאליות. עם זאת, הנהלת בלומברג חדשות ממשיכה לגרוס כי לא מנעה אף פרסום של סיפור פוליטי.
 

בינתיים, קמפיין טראמפ מתייחס אל כתבי בלומברג כמוטים, ומונע מהם לסקר את אירועיו. גם אליזבת' וורן, שמתמודדת מול בלומברג במרוץ הדמוקרטי, מאשימה את בלומברג בבגידה בתיקון הראשון לחוקה. "עליו לתת לעיתונאים למלא את עבודתם ולדווח עליו כראות עיניהם", צייצה וורן בטוויטר, והוסיפה: "האיסור הזה מעמיד את הכתבים במצב בלתי אפשרי ופוגע בעיתונות חופשית".


מוזס לא זז

 

ובחזרה לישראל: כשבוע לאחר הגשת כתב אישום בגין מתן שוחד נגד המו"ל והעורך האחראי של "ידיעות אחרונות", נוני מוזס, ארגון העיתונאים פרסם קריאה למו"ל להשעות עצמו מתפקידו. זאת, כך נכתב בקריאה, "כדי לאפשר לעיתון 'ידיעות אחרונות', לאתר Ynet, למקומונים הקשורים לקבוצה ולכל העורכים, העיתונאים ובעלי הטורים לרכוש בחזרה את אמון הציבור".

עיתונאים בכירים ובעלי טורים ב'ידיעות אחרונות' קראו בפומבי למוזס לפרוש מתפקידו כעורך אחראי, אולם קריאתם לא נענתה. "ככל שמוזס אינו פורש, או משעה את עצמו מתפקידיו, כך מעמיק חוסר האמון של הציבור בעיתונאים ובעיתון בפרט ובכלל, ויכולתם של העיתונאים לבצע את עבודתם עלולה להיפגע", נאמר בהודעה של ארגון העיתונאים.
 

מיד לאחר הגשת כתב האישום נגד נוני מוזס בסוף ינואר, עלתה ב-Ynet כתבה ובה התראיין פרקליט המדינה לשעבר, עו"ד אורי קורב, מי שהיה התובע במשפטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. קורב טען בריאיון כי "כתב האישום הוגש בניגוד לחוק". מעניין יהיה לעקוב אחרי הפרסומים ב-Ynet ביום שייפתח המשפט נגד מוזס, ב-17 במרץ.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות