חוק אמריקאי חדש עשוי לפגוע בפרטיות באינטרנט
הצעת חוק חדשה בארה"ב עשויה לחשוף פלטפורמות טכנולוגיות ענקיות כגוגל ופייסבוק לתביעות. מטרתה המוצהרת של החקיקה היא לאפשר לרגולטורים לפקח על תכנים הפוגעים מינית בילדים בפלטפורמות, ולמנוע את הפצתם. ההצבעה בבית המחוקקים צפויה להיערך בשבועות הקרובים, כך לפי פרסום ב"רויטרס".
בתעשיית הטכנולוגיה מתנגדים למהלך בטענה כי הוא יוכל לשמש את הרגולטור בכדי להגביל את היכולת של פלטפורמות טכנולוגיה להציע הצפנה מקצה-אל-קצה.
זאת, לאחר שסנאטורים רבים התבטאו בעניין ואמרו שעל חברות הטכנולוגיה לעצב את ההצפנה שלהן באופן שיאפשר חשיפת מידע של משתמשים בצו בית משפט. כיום, פלטפורמות האינטרנט פטורות מחשיפה של מידע כזה אם חשיפתו מצריכה גישה לרשתות מוצפנות.
החקיקה שואפת לבטל את ההגנה האוטומטית שמקבלות פלטפורמות תוכן אינטרנטיות ולהתנות אותה בעמידתן של הפלטפורמות בסטנדרטים מסוימים, שטרם נקבעו. ההגנה המעוגנת כיום בסעיף 230 לחוק ההגינות בתקשורת קובעת כי המשתמשים הם האחראים על תוכניהם ולא הפלטפורמות. סעיף זה נחשב למה שאיפשר את קיומו של האינטרנט ושל פלטפורמות כמו פייסבוק וגוגל.
נמשיך לעקוב אחרי הסיפור הזה, שמצד אחד מרגיע עשרות מיליוני הורים, ומצד שני מלחיץ מאוד את גוגל, פייסבוק ופלטפורמות ענק נוספות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה