
האם קמפיין העבודה-גשר-מרצ מועתק מפרסומת של כאל?
עוד שנה, עוד סבב בחירות, עוד קמפיין. אם החיים שלנו נראים כאילו הם בלופ, זה רק כי זה נכון. בתוך ההעתק-הדבק של חיינו בזמן האחרון, גם הפרסומות והקמפיינים נראים כאילו כבר ראינו אותם, ועבור חלקם – זה נכון. ככל שהדבר נוגע לקמפיין העבודה-גשר-מרצ, הדמיון לפרסומת של כאל לא קטן בכלל.
בנובמבר האחרון עלתה פרסומת להלוואות של כאל תחת הסלוגן "הלוואות לכולם זה כאל". כדי לתמוך ברעיון, הקריאייטיב כלל דמויות מתחלפות בקצב מהיר משלל גווני ופלחי האוכלוסייה שמבהירים ויזואלית ומילולית כי לא משנה במי מדובר - ההלוואות מיועדות, ובכן, לכולם. ללא הבדל דת, גזע, מין, נטייה מינית או עו"ש.
פאסט פורוורד לחודשים ספורים מאוחר יותר, קמפיין לבחירות 2020, איחוד העבודה-גשר-מרצ: אותו הקריאייטיב, אפקט ויזואלי זהה, פלואו שונה. בקמפיין המפלגה המוזיקה נוגה, כשמדי פעם עצירה על אחד משלושת הקודקודים המובילים את איחוד המפלגות עם מסר מלא פאתוס. בקמפיין של כאל המוזיקה קצבית ו-וויס אובר של קריין על טקסט זהה של הדמויות המתחלפות במהירות.
גיל גורן, מנהל הקריאייטיב של העבודה-גשר-מרצ, אשר עבד ביהושע כסמנכ"ל קריאייטיב עד 2017, טוען כי לא מדובר בהעתקה. "החלפת פרצופים היא טכניקה ולא רעיון. טכניקה היא טכניקה. רעיון הוא רעיון. מי שלא מבין את ההבדל ביניהם אין לו מקום בעולם הפרסום, וחבל. פרצופים מתחלפים היא טכניקה בעריכה שנעשית עשרות שנים. מצ״ב חמישה סרטונים שנעשו בטכניקה זו בשנים האחרונות. רק אמת. תמיד אמת".
- קשת שומרת על ההובלה, רשת חוגגת שיא - אבל עם כוכבית
- חדשות 13 מאבדת רייטינג, כאן 11 עוקפת אותה; קרב צמוד גם בפריים טיים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הסרטונים מהם נלקח הקטע: Black or White 1991 CREA Faces Ad 2010 Human 2016 I Indeed 2018 Maynooth University 2019