סה"כ זריז: באיחור של 3 שנים אושרה מועצת הרשות השנייה
הממשלה אישרה היום (יום א') את מועצה הרשות השנייה החדשה. האישור מגיע שלוש שנים לאחר שהמועצה הקודמת אמורה הייתה לסיים באופן רשמי את כהונתה, אך המשיכה לתפקד בשל ניסיונה של הממשלה הקודמת למנוע מינויים של חברי מועצה והימנעותה מדיון בזהות החברים, ובהמשך קיומן של ארבע מערכות בחירות אחת אחרי השנייה.
הממשלה אישרה את מועמדי שר התקשורת יועז הנדל, שאושרו בשבוע שעבר על ידי ועדת גילאור לאישור מינויים ממשלתיים. על פי חוק, המועצה תיכנס לתפקידה באופן מיידי, אולם בשלב זה לא ברור מתי תתקיים הישיבה הראשונה של המועצה החדשה.
בראש הרשות יעמוד עדן בר-טל, לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת בתקופתו של משה כחלון, עם הבנה רבה ברגולציה. בר-טל מחליף את יוליה שמאלוב ברקוביץ, היו"ר היוצאת ומי שזכתה לביקורת על התנהלותה.
במשרד התקשורת מתגאים בכך שמחצית מנציגי המועצה הן נשים, וכי "ישנה נציגות לציבור החרדי, הדתי, הערבי, נציגי פריפריה, אנשי מקצוע ואקדמיה, רוח ועשיה".
מאידך, נציגים רבים הם מהמגזר הדתי ומההתנחלות ומזוהים עם הימין, מבין 15 חברי המועצה רק אחד הוא ערבי (למרות שחלקם היחסי באוכלוסייה עומד על כמעט 20%). רק נציג אחד - יקי הפשטיין - הוא עיתונאי (מקור ראשון), ורק אישה אחת - מיכל דגון - היא בעלת ניסיון בשוק הטלוויזיה (הייתה המפיקה הראשית של תאגיד השידור כאן).
בנוסף לבר-טל, הפשטיין ודגון, שאר חברי המועצה הם אודי ירושלמי, אודליה מינס, מרלין וניג, דנה רביב, פרופ' אילן תמיר, אילעאי עופרן, אספהאן בהלול, הרב שרון שלום, עינת דיין, ציפי מנהיימר, שמואל שטח ואדם צחי.
שר התקשורת יועז הנדל מסר היום כי "המועצה תהיה עניינית ומקצועית כפי שמגיע לתושבי מדינת ישראל. זהו צעד מתבקש בדרך לשינוי בשוק השידורים בישראל. אני סמוך ובטוח שהמועצה החדשה תיישם את הצורך בשקיפות על החלטות המועצה, הפחתת הרגולציה העודפת, הקפדה על הפקות מקור ואיכותה של היצירה ישראלית. בכוונתי להביא להשלמתה של רפורמה מקיפה בשוק השידורים. עם זאת הכרחי למנות לאחר שנים ארוכות של עיכוב, מועצה חדשה שתייצג את כלל חלקי החברה הישראלית ותסייע להוציא לפועל את השינוי ההכרחי בשוק השידורים. אני מודה למועצה היוצאת ומאחל בהצלחה למועצה הנכנסת".
מעמותת סיכוי-אופוק הפועלת לשוויון ושותפות בין יהודים לערבים נמסר: "מועצת הרשות השנייה היא גוף ציבורי המחזיק בסמכויות משמעותיות בפיקוח על גופי התקשורת בישראל. העובדה שרק חברה ערבית אחת מ-15 תכהן בה היא תעודת עניות לשר התקשורת ולמשרדו. כדי לייצג כהלכה 20% מאזרחי המדינה, האזרחים הערבים, נדרשים שלושה נציגים ערבים לכל הפחות, אשר ידאגו לאינטרסים של כלל הצופים הערבים והחברה הערבית על כל גווניה. בשנים האחרונות ראינו טיפול כושל של הרשות השנייה בתלונות על גזענות מכוונת נגד הציבור הערבי. הדבר מצריך שינוי, ולכן ללא תיקון של הייצוג במועצה קשה להאמין שיהיה גם מענה הולם לתלונות של צופים ערבים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה