דרישה מהמפכ"ל: תחקר את מעצרם של שני עיתונאים
במקרה הראשון עוכב יאסר עוקבי שסיקר את המהומות בדרום סביב הנטיעות, ובשני - עוכב גידי וייץ שנחלץ לעזרתו של פועל. יו"ר ארגון העיתונאים קנטי: "אין לעצור או לעכב עיתונאים בעת ביצוע עבודתם"
שני עיתונאים עוכבו בחודש האחרון לחקירה, אחד מהם במהלך עבודתו, והשני כשנחלץ לעזרתו של איש אחר. כעת דורשת יו"ר ארגון העיתונאים נורית קנטי, בפנייה למפכ"ל המשטרה קב שבתאי, לתחקר את האירועים ובאופן כללי יותר - לאפשר לעיתונאים לבצע את עבודתם.
העיתונאים עם יאסר עוקבי, שעוכב שלשום כשסיקר את המהומות בדרום נגד מבצע נטיעות העצים של קק"ל. העיתונאי השני הוא גידי וייץ מהארץ, שעוכב לפני מספר שבועות כשניסה לעזור לפועל בניין בסמוך לביתו בתל אביב, שעוכב אף הוא.
"שני האירועים הללו עולים לכדי תמונה מטרידה של מעצר עיתונאים על לא עוול בכפם ותוך כדי ביצוע עבודתם העיתונאית", כתבה קנטי בפנייה למפכ"ל. "אנו פונים אלייך בדרישה לחקור לעומק את האירועים, להפיק לקחים ולהעביר מסר חד וברור לכל שוטרי ישראל כי העיתונאים הם שליחי ציבור ועל כן, אין לעצור ולעכב עיתונאים תוך כדי עבודתם".
"ארגון העיתונאים רואה בחומרה רבה את מעצרו של יאסר עוקבי שעל פי כל העדויות בשטח לא הפריע לפעילות המשטרה, הזדהה כעיתונאי מתחילת האירוע, הסביר לכל מי שהיה מוכן לשמוע שהוא עיתונאי שמסקר את האירוע, ואף נצפה כשהוא משדר שידורים חיים לשני כלי התקשורת שמטעמם נשלח למקום - רדיו נאס וכל אל ערב, ולא נקט בשום פעולה פרובוקטיבית נגד כוחות המשטרה.
"עיתונאים הם משרתי ציבור ומשרתים את זכות הציבור לדעת. כדי שהם יוכלו לבצע את עבודתם למען האינטרס הציבורי, יש לאפשר להם חופש תנועה רחב ככל האפשר, ולאפשר להם לבצע את עבודתם באופן המיטבי", נכתב. "חופש העיתונות הוא תנאי לקיומו של משטר דמוקרטי, ולכן לא מתקבל על הדעת ששוטר (בכיר ככל שיהיה) יחליט על דעת עצמו לעצור עיתונאי שכל חטאו הוא סיקור וביצוע עבודתו. לא יתכן שעיתונאי, שהצהיר שהוא עיתונאי כמה וכמה פעמים לבקשת גורמי האכיפה, יימצא את עצמו מעוכב ויושב בתא מעצר במשך שלוש שעות בתחנת משטרה. ולא יתכן שמעצרו של העיתונאי יסתיים בלא כלום ומבלי שאף אחד נדרש לתת על כך דין וחשבון".
לדברי קנטי, "אנו דורשים לתחקר בהקדם את פרשת מעצרו של יאסר עוקבי ולפרסם את ממצאי התחקיר; לנקוט כנגד האחראים למעצרו בצעדים המשמעתיים המתבקשים; לחדד בצורה רחבה ככל האפשר, החל מדרגי הפיקוד הבכירים ועד אחרון שוטרי הסיור את החשיבות של העבודה העיתונאית ואת הכלל הפשוט כי אין לעצור או לעכב עיתונאים בעת ביצוע עבודתם העיתונאים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה