
השמיים הם הגבול: בדרך לחצי מיליארד מאזינים לפודקאסטים
מוזיקה בסטרימניג, פודקאסט בדרך לעבודה, במשרד, בחדר הכושר או בזמן הנהיגה - יותר ויותר אנשים מאזינים למוזיקה בסטרימינג ולפודקאסטים, וזו הזדמנות מצוינת לשתף בנתונים, מחקרים, פודקאסטים מומלצים, מהלכי פרסום מיוחדים ותובנות מעולם האודיו הדיגיטלי - חדשות האודיו בסטרימינג ובפודקאסט במדור חדש ב"ביז מדיה" - MAINSTREAM. חילופי דורות בהאזנה התאגיד האמריקאי מורגן סטנלי פרסם לאחרונה נתונים על השימוש בספוטיפיי, יוטיוב מיוזיק, אפל מיוזיק ושירותי הסטרימינג בארה"ב בהשוואה לרדיו AM/FM.
על פי הנתונים, התנהגות ההאזנה משתנה מאוד לפי גיל ולמעשה ישנם חילופי דורות בנתחי ההאזנה: רדיו AM/FM עדיין חזק בעיקר בגילאי 50 ומעלה ובמגמת ירידה. מנגד, שירותי האודיו בסטרימינג נוגסים בקהלים הצעירים ובזינוק חד משנה לשנה. שורה תחתונה למקבלי החלטות: אם אתם בני 50 ומעלה, אל תצאו מהנחה שקהל היעד שלכם עדיין מאזין לרדיו FM, הוא כפי הנראה עבר לשירותי האודיו בסטרימיניג.
האזנה לשירותי רדיו שונים: חלוקה לפני גילאים (מקור: מורגן סטנלי)
תחזית האזנה לשנים הקרובות
חברת המחקר eMarketer ערכה סקר עולמי ב-18 מדינות לגבי ההאזנה לפודקאסטים ופרסמה את הנתונים. מהסקר הזה היא גיבשה תחזית האזנה ברחבי העולם וקובעת כי עד לשנת 2024, כחצי מיליארד אנשים יאזינו לפודקאסטים. מהסקר עולה כי ארה"ב מובילה בהאזנות לפודקאסטים בכל קטגוריה. ב-2021, לא פחות מ-117.8 מיליון אנשים במדינה מאזינים לפודקאסט פעם בחודש, שהם למעשה 40% מכלל משתמשי האינטרנט. במקום השני מבחינת חדירה היא שבדיה, שבה 34.6% ממשתמשי האינטרנט יאזינו לפודקאסטים השנה. בישראל, חברת ספוטיפיי פרסמה ב-2020 את נתוני המאזינים לפודקאסטים פופולריים בישראל והציגה זינוק של כ-220% בהשוואה ל-2019. במספרים מדובר על כחצי מיליון מאזינים לפודקאסטים בישראל ב-2020. על פי הנתונים, הפודקאסטים נפוצים בעיקר בקרב הצעירים עד גילאי 45, עם חלוקה של 54% גברים ו-46% נשים. ומתי עיקר האזנה? בשעות אחר הצהריים, הערב והלילה.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
שורה תחתונה למקבלי החלטות: הפודקאסט כמדיום דיגיטלי הולך ונהיה פופולרי בכל מקום בעולם וגם בישראל.
פיצה ומוזיקה: המהלך של דומינוס בישראל
רשת דומינוס פיצה ישראל החליטה לשלב את שתי האהבות הכי גדולות שיש בחיים - פיצה ומוזיקה, בסדרת פלייליסטים חמים בספוטיפיי אותם ערך Dj אלי מתנה, ממובילי סצינת ה-Dj’s בישראל.
המהלך כולל פרופיל מאומת של דומינוס פיצה בספוטיפיי וסדרת פלייליסטים מיוחדים: שירים שמתאימים לזמן הזה עד שהפיצה מגיעה; צ'יזי נייטס - פלייליסט לערב רומנטי; כולם פיצות באוויר - פלייליסט ערב עם החבר'ה שבא להרים את האווירה.
- קשת שומרת על ההובלה, רשת חוגגת שיא - אבל עם כוכבית
- חדשות 13 מאבדת רייטינג, כאן 11 עוקפת אותה; קרב צמוד גם בפריים טיים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
המהלך של דומינוס פיצה וספוטיפיי
למעשה מדובר פה באפשרות למותגים להתחבר לקהל באמצעות מוזיקה, כאשר מפתחים זהות מוזיקלית למותג. הקמפיין בספוטיפיי כולל תשדירי אודיו מטורגטים ובאנר להנעה לפעולה לעמוד ההזמנה בדומינוס פיצה, ומלווה בפעילות סושיאל ברשתות החברתיות וקידום הפלייליסטים בהודעות SMS לכל לקוח שהזמין פיצה. על המהלך חתומים McCANN TLV ו-DIBOOR MEDIA. שורה תחתונה למקבלי החלטות: הפלייליסט הממותג הוא כלי חשוב בארגז הכלים השיווקי לחיזוק הקשר והגדלת המעורבות עם קהלי המטרה.
גילוי נאות: דרור גנות הוא מייסד ומנכ"ל חברת ADIO המשווקת את הפרסום בספוטיפיי, כאן הסכתים ופודקאסטים מובילים