
פחות רשתות, שוב עלייה בזום: השפעת "הסגר השקט" עלינו
עד כמה "הסגר השקט" שאנחנו עוברים בימים אלו, שונה מהסגרים הרשמיים שהיו בשנת הקורונה הראשונה, מבחינת השימוש שלנו באפליקציות השונות? דוח השוואת הסגרים שהכינה קבוצת פלאפון, yes ובזק בינלאומי (מקבוצת בזק 2.8% ), חושף נתונים מעניינים לגבי מצבנו הנוכחי עם התפרצות האומיקרון, ומאשש את העובדה שאנחנו אכן בסגר, גם אם הממשלה לא הכריזה עליו.
קבוצת פלאפון, yes ובזק בינלאומי השוותה את השימוש של הישראלים באפליקציות השונות ובדוח היא מצביעה על ההבדלים בין הסגרים.
פייסבוק ואינסטגרם: "הסגר השקט" חסר השפעה בסגר הראשון חלה ירידה גדולה יחסית במספר המשתמשים בשתי האפליקציות לעומת טרום הקורונה: 8.2% בפייסבוק ו-10.5% באינסטגרם. בסגר השני הירידה הייתה מתונה יותר (3.6% לפייסבוק ו-2.7% לאינסטגרם) ובסגר השלישי הוא כבר כמעט. הגל הנוכחי דומה יחסית לסגרים השני והשלישי בעוצמת הירידה המתונה. טיקטוק: הזינוק של סגר 3 התמתן כעת בסגר הראשון חלה ירידה מזערית של 0.1 במספר המשתמשים בטיקטוק אבל מאז חלה עלייה עקבית במספר המשתמשים היומי באפליקציה. בסגר השלישי כבר נרשם זינוק של 53% במספר המשתמשים לעומת טרום הקורונה. הסגר הנוכחי כמעט חסר השפעה על השימוש בטיקטוק עם עלייה של פחות מ-2% במספר המשתמשים היומי. טיקטוק, שהייתה אפליקציה חדשה לפני כשנתיים עם חדירה נמוכה ועיקר השימוש בה היה על ידי בני נוער, הפכה בתקופת הקורונה ללהיט ותפסה תאוצה גם בקרב מבוגרים. אם משווים את העלייה במספר המשתמשים היומי בטיקטוק היום לעומת תקופת טרום הקורונה מגלים עלייה של 73%. ווייז: פחות נוסעים, פחות משתמשים. אבל המגמה מתמתנת הכבישים הכמעט ריקים מהסגר הראשון הם אמנם זיכרון רחוק, אבל אי אפשר להתעלם מכך שגם בימים אלו הכבישים הרבה פחות עמוסים, והכניסות לתל אביב קלות יחסית. אבל למצב הזה יש גם השפעה על אחת האפליקציות הכי פעילות אצלנו בסמארטפון - ווייז. בסגר הראשון נרשמה ירידה של 54.2% במספר המשתמשים באפליקציית הניווט, בסגר השני הירידה התמתנה ל-36.7%, ובסגר השלישי התייצבה על 23.4% מול התקופה של לפני הקורונה. וכעת? בסגר הנוכחי נרשמה עד כה ירידה ממוצעת של 18.6% לעומת התקופה של לפני כחודש, טרום וריאנט האומיקרון. הזום זינק בסגר הראשון, וכעת עלה שוב
עם תחילת הסגר הראשון, התוודענו רוב הציבור לאפשרות לקיום פגישות וידאו באמצעות אפליקציית זום. שלושה שבועות לתוך הסגר הראשון, כבר חגגנו את ליל הסדר עם ההורים והמשפחה בצידו השני של האייפד.
- ערוצי הספורט מתייקרים: yes מעלה מחירים, גם FreeTV מצטרפת
- בזק רשמה ירידה בהכנסות וברווח. מה קרה ליס ופלאפון?
מאז השימוש באפליקציה רק הלך וגבר. זה התחיל עם עלייה של מעל 3,000% במספר המשתמשים היומי בסגר הראשון, יותר מ-3,500% בסגר השני, וזינוק מטורף שך 4,260% בסגר השלישי, כל זאת לעומת תקופת טרום הקורונה. בהשוואה לתקופה שלפני תחילת "הסגר השקט", חלה עלייה של כ-22% בלבד במספר המשתמשים היומי, אבל יש לכך הסבר פשוט: הזום הפך לחלק מחיינו, לכן הגידול בשימוש בו לא זינק כמו בסגרים הקודמים משום שכיום הוא כבר בשימוש מוגבר אצל רובנו. לשם השוואה, השימוש בזום ב"סגר השקט" לעומת תקופת טרום הקורונה עלה ב-3,516% והוא דומה לשימוש בתקופת הסגר השני. אפליקציות אקטואליה: די עם חדשות, רוצים VOD בסגר הראשון נדבקנו למסכים. בתקופה זו נרשמה עלייה של 66% בממוצע מספר שעות האקטואליה שצרכנו, ועם תדרוכים והצהרות לתקשורת של ראש הממשלה דאז נתניהו מדי ערב. בסגר השני, כשכבר ידענו יותר על הנגיף, נרשמה עלייה של 13.8% בלבד, ובסגר השלישי - עלייה של 8.1% בלבד, לעומת תקופת טרום הקורונה. הסגר הנוכחי כבר תופס אותנו מותשים וחסרי עניין עם ירידה של כ-4% בצפייה באקטואליה לעומת התקופה שלפני הסגר. "אנו רואים נתונים דומים בין התקופה הנוכחית של הגל החמישי לבין מה שראינו בסגר השלישי, הדבר ניכר בהרגלי השימוש ברשתות החברתיות ובאפליקציות פופולאריות" ,אומר דרור בהט, סמנכ"ל השיווק של פלאפון yes ובזק בינלאומי. "מהנתונים עולה שהמעבר לעבודה היברדית וקיום פגישות מרחוק, כאן כדי להישאר ואנחנו רואים זאת בביקוש ובשימוש בזום שנשאר משמעותי מאד גם בין הסגרים ומאפשר לנו ניצול מיטבי יותר של הזמן".