קמפיין פרסומי של טבע
צילום: צילום מסך

טבע: חברת ענק ישראלית, דוחות מעורבים ותקציב פרסום בינוני

תקציב השיווק והמכירות הגלובלי של חברת התרופות הישראלית עמד על 2.5 מיליארד ד', אבל בישראל היא משקיעה בפרסום כ-10 מיליון שקל, בעיקר בעונת החורף
אלכסנדר כץ |

אימפריית הפארמה הישראלית טבע -0.88% אמנם ספגה בשנים האחרונות קשיים לא מעטים, שהובילו לקיטון בהכנסות, גידול בהפסדים ופיטורי אלפי עובדים בישראל ובעולם, אבל הספינה התייצבה יחסית לאחר מכן.

היום פרסמה החברה את הדוח שלה לרבעון הרביעי של 2021. מדובר בתוצאות מעורבות, כשדיווחה על רווח Non-GAAP של 0.77 דולר למניה (854 מיליון דולר בסך הכל) על הכנסות בסך 4.1 מיליארד דולר. בשוק ציפו לרווח Non-GAAP של 0.73 דולר למניה על הכנסות של 4.29 מיליארד דולר.

עם הכנסות של כמעט 16 מיליארד דולר בשנה בכל העולם, וכמה מאות מיליוני דולרים בישראל, דווקא בתחום הפרסום החברה הרבה יותר סולידית. תקציב הפרסום של החברה בישראל, בו מטפל משרד הפרסום הגדול בישראל מקאן תל אביב, עומד על כ-10 מיליון שקלים, תקציב שבמושגים ישראלים נחשב לבינוני יחסית, בטח עבור חברה בסדר גודל כזה. התקציב גם רחוק מזה של ענקיות ישראליות. תקציב הפרסום ורכש המדיה של שטראוס עומד על יותר מ-100 מיליון שקל. תקציב הפרסום של בנק הפועלים למשל עומד על כ-50 מיליון שקל.

טבע אינה מפרסמת סטנדרטית: היא לא מוכרת שירות וגם לא מוצר צריכה. היא כן מפרסמת תרופות, ולעיתים בגלים, בהתאם לתחלואה נוכחית או אפשרית בציבור. נראה למשל שהחורף הוא העונה החמה עבור המותגים של טבע – אם זה אקמולי (אקמול לילדים) או אקמול צינון ליקווי ג'ל.

אגב, תקציב השיווק והמכירות הגלובלי (בתוכו נכללים גם הוצאות פרסום) של טבע עמד בשנת 2021 על 2.25 מיליארד דולר, שכוללים שלוש טריטוריות: ארה"ב, אירופה ושאר העולם. ישראל נכללת ב"שאר העולם", אולם בדוח אין פירוט לגביה, אולם בטריטוריה זה ההשקעה בפרסום ומכירות עמדה על 417 מיליון דולר, ירידה של 10 מיליון ביחס ל-2020.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה