
מטריד בתקשורת: כ-40% מהעובדים חוו התעמרות בעבודה
שלל התחקירים על הארץ, גל"צ ובכירים בתחום התקשורת, חשפו בשנה האחרונה כמה התופעה הבזויה הזאת הכתה שורשים. סקר שנערך לקראת כנס של ארגון העיתונאים וארגון עובדי התקשורת, רק מחזק את הטענות על היחס המשפיל לעובדים בתעשייה
תופעת ההתעמרות בעובדים בתחום התקשורת עלתה בשנה האחרונה לכותרות, עם תחקירים על תאגיד השידור כאן, גלי צה"ל וגם על בכירים שפגעו לכאורה בעובדיהם. כעת זוכה תופעה זו לאישוש מספרי – בזכות סקר שערך ארגון העיתונאים בקרב 348 עובדים בענף העיתונות והתקשורת. על פי תוצאות הסקר הטלפוני שנערך בשבועות האחרונים, 38.5% חוו התעמרות בעבודה, ואילו 57% מהמרואיינים נחשפו להתעמרות בעובדים בסביבתם הקרובה. העובדים שחווים כיום התעמרות מדווחים בשיעורים גבוהים על סוגים רבים של התעמרויות בעבודה, כאשר הבולטים שבהם הם צעקות (51%), ניסיונות הכשלה בתפקיד (49%), התעלמויות (49%), האשמות שווא (41%), התנכלויות (32%) והשפלות (26%).
עוד עולה מהנתונים כי ההתעמרות פוגעת בעובדים בעיקר במוטיבציה לעבוד (69%), בתפקוד הכללי מחוץ לעבודה (59%) ובבריאות (47%). 41% מהעובדים שעברו התעמרות אף חושבים לפרוש מהענף. יותר ממחצית (57%) מהעובדים שנפגעו מהתעמרות בעבודה, בחרו שלא להתלונן. 66% מהעובדים שבחרו להתלונן דיווחו שההתעמרות כלפיהם לא הופסקה. נתון מטריד נוסף הוא ש-70% מהמרואיינים מציינים כי עובדים בענף התקשורת והעיתונות מוכנים לסבול התעמרות כדי להישאר בתחום, שכנראה עדיין נחשב לזוהר. ביום חמישי הקרוב יערכו ארגון העיתונאים וארגון עובדי התקשורת, כנס בנושא התעמרות בעבודה. הכנס, בסימן "תקשורת חופשית מפחד", יערך ב-19:00 בבית אריאלה בתל אביב מנכ"ל ארגון העיתונאים אלי גרשנקרוין מסר כי "הזכות לסביבת עבודה בריאה וחפה מהתעמרות היא זכות יסוד של העובדים. לא ניתן לעשות עיתונות חופשית בתוך סביבה מתעמרת ולכן אנחנו יוצאים במהלך שמטרתו למגר את תופעת ההתעמרות בעולם התקשורת. אנו קוראים למו"לים ולעורכים הראשיים בכלי התקשורת לאמץ את התקנון למניעת התעמרות שגיבשנו. זהו צעד ראשוני במהלך ארוך טווח שמטרתו לייצר סביבת עבודה בטוחה עבור העיתונאים והעובדים בענף התקשורת".