תפסיקו כבר לעמוד עם סטופר ולמדוד את אורך המהדורות

ההחלטה לקצר שוב את אורכן של המהדורות הוקפאה ע"י המועצה החדשה של הרשות השנייה, אבל עצם הדיון על כך שהרגולטור קובע את אורך המהדורה, מחזירה אותנו 30 שנה אחרונה, לשוק תקשורת אחר. ההחלטה צריכה להתקבל ע"י הצופים - ובאמצעות השלט בבית
 | 
telegram
(6)


מגישת חדשות 12 יונית לוי

מועצת הרשות השנייה הקפיאה את הפעימה השנייה של קיצור מהדורות החדשות, כפי שקבעה בחודש דצמבר האחרון המועצה הקודמת בשלהי כהונתה. המשמעות היא שהמהדורות המרכזיות יסתיימו לפחות עד 1 באוגוסט עד השעה 21:15. בפרק הזמן הזה, תדון המועצה בהחלטת המועצה שסיימה לאחרונה את כהונתה, ותאפשר בנתיים לקשת ולרשת להמשיך לשדר את המהדורות המרכזיות עד השעה 21:15.

המועצה החליטה אמש כי נדרש זמן נוסף לשם בחינת הנושא ועל כן ראוי להאריך את תוקף האישור הזמני לקיצור משך מהדורת החדשות לשעה ורבע בין השעות 20:00 עד 21:15, לא לפני ולא אחרי. אבל לצד ההתגמשות הרגולטורית הזאת - ויש הרואים בה דווקא התרפסות בפני קשת ורשת - ההחלטה הזמנית הזאת מותנת בכך שחברות החדשות לא יחרגו מאורך המהדורה שנקבע. כלומר, אם ביום מסוים המהדורה תתחיל למשל ב-19:58, האישור הזמני לא יכול עליה והיא תחויב לסיים את המהדורה עד בדיוק בשעה תשע. ואם יש אירועים חדשותיים חריגים כמו מלחמה, פיגוע או כיוצא בזה, מנכ"ל חברת החדשות עדיין יאלץ לפנות לרשות השנייה כדי לקבל אישור מראש להארכת המהדורה. "מועצת הרשות השנייה מנחה את הנהלת הרשות לנקוט בצעדי אכיפה כנגד כל חריגה של מורשה לשידורים בעניין אורך המהדורה ושעת ההתחלה והסיום של המהדורה כפי שאושר לעיל", נמסר מהרשות השנייה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במקור, החל מ-1 באפריל המהדורות היו אמורות להתקצר לשעה. אם עד אותו דד-ליין של תחילת אוגוסט, לא תתקבל החלטה אחרת במועצה, הפעימה השנייה של קיצור המהדורות ב-15 דקות, תצא אל הפועל, והן יצטרכו להסתיים עד תשע בערב.

מצד אחד, מועצת הרשות - הגוף הרגולטורי שאחראי על ערוצי הטלוויזיה ותחנות הרדיו המסחריים, נענתה בזמנו לביקורת הציבורית על עודף שידורי אקטואליה וחדשות על המסך. לוח השידורים של הערוצים המסחריים מתחיל כבר סביב השעה שלוש אחר הצהריים ברצף רצועות בלתי נגמר עד אחרי תשע בערב.

מצד שני, נתוני הרייטינג, לפחות מבחינתה של קשת, מוכיחים שגם אחרי תשע בערב יש ביקוש לשידורי חדשות. רק שלשום, הפרק השלישי בסדרת הכתבות "טהרן - מבט מבפנים" של אוהד חמו על מתנגדי המשטר באיראן, ששידורה החל קצת לפני שעה השעה תשע ונמשכה עד כמעט 21:10, רשמה רייטינג של 20.5%, כאשר ממוצע הצפייה בכל המהדורה עמד על 18.2%.

בנוסף, מבחינת הערוצים, מדובר במהלך ברור: תוכניות אולפן זולות להפקה, ומתבססות בעיקר על קאדר המגישים והכתבים של חברות החדשות. כל דקת הפקה של תוכנית שאינה אולפנית, עולה לערוצים הרבה כסף, וזו הסיבה שרשת וקשת נלחמות בימים אלו בחירוף נפש על אותה רבע או חצי שעה שעשויה להתווסף לפריים-טיים על חשבון האקטואליה.

ערוצי קשת, רשת ו-14 הם אומנם מסחריים, אבל משדרים על גבי תדרים של המדינה, ולמעשה עושים שימוש במשאב ציבורי, ולכן חלה עליהם רגולציה, לעיתים בלתי אפשרית ואף ביזארית. חלק מהמגבלות הן תקנות של הרשות השנייה, שיכולה ברוב רגיל לשנותם במועצה שלה, וחלק מהמגבלות ניתנות לשינוי רק בחקיקה. רק החודש למשל נכנס לפועל תקנות התוכן השיווקי שמאפשרות לערוצים למסחר חלק מהשידורים, תמורת גילוי נאות.

המדינה גם רואה בשידורי חדשות, הגם שהם משודרים בערוצים מסחריים, כשירות לציבור, וככזה - עם מחויבות ציבורית ולכן הפיקוח על שידוריו גדול יותר.

אז כן, צריך פיקוח רגולטורי כדי למנוע למשל זליגת תוכן שיווקי לתוכניות לילדים ולחדשות שאמורות להישאר "נקיות", כדי להגן על הילדים מתוכן פוגעני, כדי לשמור על האינטרס הציבורי מפני השתלטות של בעלי הון על התוכן, כדי לחייב את הערוצים בתמיכה ביצירה ישראלית ובהפקה של תוכן מקורי, ואפילו כדי לדאוג שבמקבצי הפרסומות לא יפמפמו לנו מידע שקרי.

אבל האם הרגולציה צריכה גם להתערב בכמה דקות צריכה להימשך המהדורה, כאשר הרייטינג מוכיח שיש לכך ביקוש? אותה קטנוניות - של אם התחלתם עם המהדורה שתי דקות לשמונה, תהיו חייבים לסיים אותה בתשע בדיוק - הייתה אולי מתאימה לעידן אחר, של ערוץ מסחרי אחד, ערוץ ציבורי אחד, ושלל ערוצים טורקיים, רוסיים והמידל-איסט טלוויז'ן. כעת, עם שלל ערוצים דוברי עברית, VOD ושירותי סטרימינג, כוחות השוק צריכים לקבוע מה יהיה על המשך. העונש אמור לבוא מהצופים - שאם יחשבו שמדובר בהיצף חדשות, פשוט יצביעו על כך בשלט.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    ?
    רובן 24/03/2022 17:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איך נותנים לשדרנית שמדברת לא ברור ובולעת את המילים להגיש חדשות? בנוסףגם פוזלת, ולא משנה גם אם זה במכוון תחליפו בשדרן\ שדרנית שמדברים ברור
    סגור
  • 5.
    המדידה אינה נכונה
    רוני 24/03/2022 15:30
    הגב לתגובה זו
    0 1
    כל הטלויזיות במוסדות ומשרדי הממשלה וההסתדרות , בית חולים ,קופת חולים מכוונים לערוצים 12 ו - 13 ולא ניתן לשנות אותן. כך יוצא שהצפייה אוטומטית לטובתם. במציאות אני יודע שבשעות השיא רוצים ערוץ 14 .
    סגור
  • 4.
    הצופים כבר החליטו מזמן
    מאיר 24/03/2022 14:58
    הגב לתגובה זו
    3 0
    לא צריך ועדה. לא רגולטור. נתוני הרייטינג של מהדורות החדשות מדברים בעד עצמם
    סגור
  • 3.
    המהדורה צריכה להיות מקסימום חצי שעה
    אמיר 24/03/2022 14:47
    הגב לתגובה זו
    5 0
    מספיק כבר עם כל החדשות... תנו יותר זמן להפקות מקור/סדרות/ריאליטי
    סגור
  • 2.
    פעם היה חצי שעה חדשות. היום מ15:00 עד 21:00 טוחנים אותו דבר (ל"ת)
    אנונימי 24/03/2022 14:33
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    לא לכולן יש הוט יס נטפליקס
    אנונימי 24/03/2022 14:27
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אם המהדורות מתארכות עד כמעט עשר אין להן לאן לברוח
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות