קשת תוקפת את הרשות השנייה: מעכבת יותר משנה החלטה על FREETV
בקשת זועמים על מזמוז הזמן מצד מועצת הרשות, כשברקע השת"פ בין yes לדיסני פלוס, ושדרוג אפליקציית NEXT TV של HOT. במכתב ששיגרה, צירפה חוו"ד שטוענת שהעיכוב "פוגע בחופש העיסוק שלה" וכי הרשות אינה יכולה להתערב במיזם שאינו תחת פיקוחה
חברת השידורים קשת שלחה הבוקר מכתב למועצת הרשות השנייה בדרישה שזו תקבל החלטה בנושא שירות הסטרימינג החדש FREETV. בקשת תוקפים את מועצת הרשות שטרם קיבלה החלטה גם לאחר 14 חודשים מאז הוגשה בקשה לאשר את המיזם, בעוד שרשות התחרות אישרה את בקשתה של קשת כבר בספטמבר האחרון, לפני שמונה חודשים.
שליחת המכתב מגיעה על רקע שיתוף הפעולה שנחתם בין yes לבין
WALT DISNEY
+0.82%
WALT DISNEY
115.66
+0.82%
סגירה:0
פתיחה:114.11
גבוה:116.33
נמוך:113.6
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
לגבי שירות הסטרימינג דיסני פלוס, ושידרוג אפליקציית NEXT TV של HOT, שתי החברות הגדולות בשוק הטלוויזיה הרב-ערוצית, שגם מתנגדות למיזם FREETV, וגם נערכות בעצמן לשוק הסטרימינג.
.
* מלחמת הסטרימינג: על מה בדיוק רבים HOT וקשת?
.
קשת חוזרת על עמדתה כי מועצת הרשות השנייה אינה יכולה לעסוק רגולטורית בכל הנוגע לסוגיות שאינם בסמכותה - כגון שידורים על גבי רשת האינטרנט, כפי שצפוי להיות עם FREETV, וכי שידורים אינטרנטיים אינם נכללים בחוק השידורים הקיים בישראל.
קשת צירפה למכתבה גם חוות דעת אותה הזמינה, של פרופ' יואב דותן, מומחה לתקשורת מהאוניברסיטה העברית, אותה היא הזמינה ומתייחסת להליך קבלת ההחלטה של מועצת הרשות. "החוק נועד להסדיר אך ורק שידורי רדיו וטלוויזיה אלחוטיים", כתב פרופ' דותן, "החוק לא נועד, ולמעשה גם לא מתיימר, להסדיר (או לאסדר) סוגים אחרים של שידורים, כגון שידורים המועברים בכבלים או על גבי האינטרנט".
עוד ציין פרופ' דותן כי הסמכות שמקנה לרשות השנייה לעסוק בנושא, מקורה ברישיון השידורים של קשת, שקובע שהמועצה תאשר פעילות נוספת בשני תנאים. הראשונה היא שהפעילות הנוספת לא תפגע ביכולת לקיים כדין פעילות שידורי טלוויזיה, והשנייה שהמהלך החדש לא יפגע ביכולת הרשות השנייה לפקח על שידורי הטלוויזיה מכוח הרישיון.
על פי דותן, המועצה רשאית לקבוע ברישיון ההפעלה הוראות באשר לפעילויות נוספות של בעלי הרישיון אך ורק בסוגיות הנוגעות לשידורי הרדיו והטלוויזיה האלחוטיים. לפיו, אין לרשות השנייה כל סמכות משפטית או יכולת מקצועית או רגולטיבית לעסוק או לאסדר או לפקח על סוגי שידורים אחרים. דברים אלה נכונים, אומר פרופ' דותן, באופן כללי וגורף ביחס לפעילות מאסדרים בדין המינהלי ובמשפט החוקתי, ויש מקום לומר שעוצמתם חזקה אפילו יותר בעניין שמערב גם את הזכות לחופש הביטוי לצד חופש העיסוק.
כבר במרץ 2021 הגישה קשת כאמור בקשות לאישור מיזם FREETV, לה הוגשה בקשה לאישור הסדר כובל עם RGE, ובקשה שנייה לרשות השנייה לקבלת אישור לפעילות נוספת. בספטמבר אישרה כאמור רשות התחרות את בקשת קשת: "ענף הטלוויזיה הרב-ערוצית מאופיין היסטורית כענף עם חסמי כניסה גבוהים הנוגעים בעיקר לעלות הגבוהה הכרוכה בהקמת תשתית ייעודית והשקעת סכומים נכבדים בשיווק ורכש תוכן. כתוצאה מכך, הענף נשלט שנים רבות על ידי שני שחקנים בלבד - HOT ו-yes".
עוד נכתב כי "על אף השינויים שחלו בענף הטלוויזיה הרב-ערוצית, ובכללם כניסתם של מתחרים חדשים (סלקום ופרטנר), הענף עודנו נשלט ברובו על ידי שני השחקנים הוותיקים - HOT ו-yes. ההסדר הנדון יאפשר כניסה של מתחרה נוסף לענף וכתוצאה מכך היצע המוצרים הזמין לצרכן יגדל ורמת התחרות צפויה להשתפר".
הרשות השנייה, לעומת זאת, טרם הכריעה לאורך אותה שנה וחודשיים לגבי בקשתה של קשת. בתקופה האחרונה היא התכנסה פעמיים, בפעם הראשונה לשימוע שקיימה, ובפעם השנייה לאישור, ואולם בשני המקרים דחתה את אישור המיזם. בתחילת אפריל התכנסה המועצה על מנת לקבל החלטה בנושא המיזם, אך ערב קבלת ההחלטה פנה שר התקשורת יועז הנדל למנכ"ל FREETV במכתב המבהיר כי משרדו בוחן את הסדרת תחום השידורים על גבי האינטרנט. בעקבות הפנייה, החליטה הרשות לדחות את ההחלטה בעניין קשת למועד אחר.
ערב הדיון השני של המועצה, התקבלה חוות דעת של לשכת היועצת המשפטית לממשלה לגבי האישור. באותה חוות דעת נכתב כי אישור המיזם מצריך בדיקות מקיפות יותר שמתייחסות לשוק השידורים בכלל. חוות הדעת התייחסה בין היתר לאפשרות שמיזם כזה עשוי להוביל להיווצרות מונופול בשוק הדעות. בעקבות כך פנתה הרשות השנייה להתייחסות של מועצת הכבלים והלוויין. האחרונה הוציאה את הנושא לשימוע ציבורי, למרות שקשת אינה כפופה לרגולטור הזה - מועצת הכבלים והלווין.
בקשת אומרים כעת כי "הציגה בפני הרשות כל מסמך שהתבקשה, ענתה על כל שאלה שנשאלה ואף התחייבה לעמוד בתנאים מסוימים על מנת להפיג את חששותיה של הרשות". פרופ' דותן מסביר בחוות הדעת שלו כי הרשות השנייה חייבת להתחשב בעמדת רשות התחרות שאישרה את בקשתן של קשת ו-RGE לקבלת פטור מהסדר כובל וכי הגישה לפיה ניתן להגביל את קשת בשוק שידורי האינטרנט, שאינו מוסדר על ידי חוק הרשות השנייה, "פוגעת בחופש העיסוק של קשת".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.הון שלטון שומרים תמיד שלא תהיה תחרות שהציבור ימכור כליהיוני 22/05/2022 18:06הגב לתגובה זו0 0בשביל יוקר המחיה המטורף בארץסגור
-
1.חברי הכנסת ימצאו דרך למצוץ את לשד האזרחים8 22/05/2022 16:15הגב לתגובה זו0 0אתם חושבים שזה סתם במקרה שעידן פלוס לא עובד? בסוף יחוקקו איזה חוק שיגרום לאזרח המסכן להוציא עשרות שקלים בחודש במקום לקבל שידורים בחינם. ״החוק הקיים״, קיים כי עדיין לא שינו אותו. החוק נועד לסחוט את האזרח. אם החוק הקיים לא עושה זאת, ישנו אותו.סגור