מועצת הרשות השנייה התקפלה בפני הערוצים: המהדורות לא יקוצצו

4 חודשים לאחר שנדחתה הפעימה השנייה בקיצור המהדורות, החליטה המועצה החדשה לבטל את הקיצור, דבר שיטיב עם קשת ורשת. במקביל הוחלף על גיוון תכני רצועות החדשות בשעות הפרה-פריים
 | 
telegram
(1)

שבעה חודשים לאחר שהמהדורות קוצרו לשעה ורבע, מועצת הרשות השנייה החליטה לא לצאת לפעימה נוספת שנקבעה מראש, ולבטל את הקיצור הנוסף שאמור היה לייצב את מהדורות החדשות בערוצים המסחריים לשעה אחת בלבד.

חברות החדשות של קשת ורשת יוכלו להמשיך לשדר את המהדורה עד השעה 21:15, ובמקביל הערוצים התחייבו כי ברצועות האקטואליה המשודרות מהשעה 15:00 ועד המהדורות, תינתן יותר התייחסות לנושאים חברתיים, פריפריה ותרבות. מהרשות השנייה נמסר כי 

בתחילת ינואר יצאה לפעול הפעימה הראשונה בקיצור המהדורות, ואלה קוצרו ברבע שעה - בהתאם להחלטת מועצת הרשות השנייה הקודמת. מאז מונתה מועצה חדשה בראשותו של היו"ר החדש עדן בר טל, וכבר עם מינויה נראה היה שהיא תהיה יותר קשורה לערוצים עליהם היא מפקחת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הפעימה השנייה של קיצור המהדורות בוטלה, והוחלט לצאת לשימוע ציבורי בנושא, במסגרתו התקיימו דיונים ו"שולחן עגול", בו התחייבו הערוצים וחברות החדשות ליצור בידול בתכנים ולגוון את המהדורות ורצועות האקטואליה באמצעות תוספת של תכנים חדשות, הוספת כתבים לסיקור הפריפריה והפחתת החזרתיות בתכנים החדשותיים. 

הערוצים המסחריים התנגדו לקיצור המהדורות מכמה סיבות. הראשונה, פגיעה לכאורה בליין אפ של המהדורה, כאשר בחלקה האחרון של המהדורה נהוג לשדר תכנים מגזינים יותר. סיבה שנייה והעיקרית - היא העלויות הנוספות שיפלו על הערוצים בשל קיצור המהדורות. עלויות הפקה של מהדורה בת שעה או לחלופין בת שעה וחצי – דומות יחסית, ואולם רבע שעה או חצי שעה שמתפנות מהחדשות, מצריכות את הערוצים לעלויות הפקה נוספות.

תמורת זאת, קיבלו קשת ורשת, וחברות החדשות שלהן את הממתק של ביטול המשך קיצור המהדורות בעוד רבע שעה. והן יכולות בהחלט להיות מרוצות מההחלטה.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הרשות השנייה היא גוף מיותר
    נגה 23/07/2022 11:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שבויה בידי המפוקחים שמממנים אותה. צריך לסגור אותה ולהעביר את הכסף להפקות מקור
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות