לוקחים את החלומות שלהם ברצינות

מה עשתה קרן הפנסיה שלכם בפברואר ואיך בני 50 ומעלה יכלו להרוויח יותר?

תשואה מרשימה במסלול הפנסיה עד גיל 50 - 2%-1.8%; תשואה של 1.1%-1% לחוסכים מעל גיל 50; למה ההבדל ואיך לבחור נכון את מסלול הפנסיה - זה קריטי לסכום בפרישה
 | 
telegram
(3)

התשואה הממוצעת בחודש פברואר בקרנות הפנסיה עד גיל 50 היא כ-2%-1.8%. מדובר בתשואה מרשימה שנובעת מהעליות בשוקי המניות בארץ ובחו"ל. מדדי המניות בשוק המקומי רשמו עלייה מרשימה במחצית השנייה של החודש וזינקו עד כ-7%, כשגם בוול סטריט היתה עלייה מרשימה - ה-S&P 500 טיפס החודש ב-4%. הדולר פגע בעליות עם ירידה של כ-1.2% בסיכום חודשי. 

קרנות הפנסיה של חוסכים מעל גיל 50 עלו ב-1.1% בחודש פברואר - תשואה נחותה לעומת החוסכים מתחת לגיל 50 וכאן יש אנומליה שכדאי להדגיש לטובת החוסכים. גיל 49 נחשב "צעיר", גיל 51 נחשב "מבוגר". הרף של גיל 50 לשינוי מסלול הפנסיה (וזה נעשה אוטומטית) מבטא שינוי בהרכב ההשקעות של החוסכים למשקל נמוך יותר במניות וגבוה יותר באג"ח. השינוי הזה בגיל הזה הוא טכני ומאולץ. הכוונה של הרגולטור בהקמה של מסלולים כאלו היתה לעזור - להעביר חוסכים מבוגרים למסלול פחות מסוכן (עם פחות מניות) מכיוון שככל שאתם מבוגרים יותר יש פחות זמן עד לשלב הפרישה-פנסיה וכך אתם לכאורה פחות מסוגלים לעכל מפולות-ירידות בשווקים. שוק המניות לאורך זמן נותן תשואה עודפת על אגרות החוב, אבל זה בטווח הארוך ובאים ואומרים לנו שלחוסכים בגיל 51 אין את היכולת לספוג נפילות כי אין להם זמן לראות שוב תיקונים. אז ראשית - תיקונים בעשורים האחרונים נעשים מהר מאוד, ונקודה שנייה וחשובה - בגיל 51 יש עוד שנים רבות עד לפרישה. "הנזק" בכך שאותו חוסך-חוסכת לא ישיגו תשואה עודפת בשוק המניות עולה ברוב המקרים על "הרווח" שנובע מהפחתת הסיכון.

ויש גם סיבות נוספות - אנשים בעידן הנוכחי גם עובדים מעבר לגיל פרישה, הכסף שלהם משיך לייצר תשואה גם אחרי גיל פרישה. זה לא שחוסכים עד גיל 62-63 לנשים ו-67 לגברים. כמו כן, תוחלת החיים עולה כך שהחיסכון הוא לטווח ארוך יותר. לעבור בגיל 51 לפנסיה פחות מסוכנת כשתוחלת החיים היא לגברים 81 ולנשים 83, זה לא בהכרח חכם.

הבעיה היא שזה נעשה אוטומטית, זאת ברירת מחדל ולכן אתם צריכים לעדכן אקטיבית את הקרן שלכם אם אתם רוצים מסלול עם יותר מניות. בשנים האחרונות זה כמובן הצדיק את עצמו, המסלול עד גיל 50 מייצר תשואה טובה יותר - על פני עשור מדובר בכ-12%-15% וזה אומר שהקצבה שלכם היתה יכולה להיות ב-12%-15% גדולה יותר. בכל מקרה, אל תעשו את זה בפזיזות. זה תלוי בכספים, השקעות, נכסים שיש לכם בצד. בצרכים שלכם, בהערכת הצרכים העתידיים שלכם ובפרמטרים נוספים. אתם צריכים להבין את רמת הסיכון שאתם יכולים לעמוד בה ולתכנן פיננסית - לבד או עם מומחה - את העתיד הכלכלי.

 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    רק להזכירכם שאגח לא פחות מסוכן ממניות. ראה תשובה (ל"ת)
    אנונימי 01/03/2024 09:31
    הגב לתגובה זו
    6 1
    סגור
  • זה לא נכון
    למה להפחיד? 01/03/2024 14:30
    הגב לתגובה זו
    5 1
    אגח לא יותר מסוכן ממניות - נקודה. עובדה. כמו שיש חברות שפושטות רגל והמניות שלהן יימחקו גם החוב - אגח יימחק. בפנסיה שלך אין רק אגח אחת אלא עשרות רבות ברמות סיכון שונות - אגח של מדינות אגח של חברות גדולות ויציבות וגם אגח של חברות פחות טובות. לאורך תקופה ארוכה אגרות חוב פחות תנודתיות מאחר והרווח בהן מוגבל לריבית שתקבל. לעומת מניות שתלויות במחזור כלכלי ויכולות לעלות וגם לרדת ללא הגבלה.
    סגור
  • כשמעלים ריבית והעולם עובר ללוקאליזציה אגח מסוכן!!! (ל"ת)
    יוני 01/03/2024 20:03
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות